精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.A principal decided to honor the teachers in his school to show his appreciation(感激)for their hard work.He told them how they made a difference in their jobs.Then he gave each of them a blue ribbon(缎带)that read,"Who I Am Makes a Difference."
One of the teachers wanted to take this idea into her students.One day the teacher noticed that a boy in her class was unhappy.She went to him and asked him the reason.The boy told her that his father had been worrying about the job and often punished him for some little things.Hearing what he said,the teacher decided to give him the ribbon to cheer him up.She said,"Dear boy,what your father has done doesn't mean the lack(缺少)of love for you.He needs your understanding.You've been a kind boy.Here's a ribbon for you.Would you like to take this ribbon and pass it on?Let's keep this ceremony going and find out how it affects people."
That night the boy sat beside his father and said,"Dad,today my teacher gave me a blue ribbon for being kind and asked me to find somebody else to honor.I'd like to give the ribbon to you.I want to let you know how deeply I admire you and how much you mean to me.I love you!"

根据短文内容判断正、误.(注意:考生将答题卡相应位置涂黑.正确的涂"A",错误的涂"B")
56.All the teachers took the principal's idea into their students.B
57.The teacher gave the ribbon to the boy because she wanted to cheer him up.A
58.With the teacher's help,the boy showed his admiration and love for his father.A
59.The father wasn't surprised or moved at all when he received the ribbon from his son.B
60.From the passage,we know only encouragement brought the father's confidence back.B.

分析 校长决定给他学校的老师们一些荣誉以展示他对他们努力工作的感激.他告诉他们在他们的工作中他们如何做出了改变.然后他给每一个老师一条蓝色的绸带,上面写着:我是与众不同的.
一个老师想把这个想法用在她的学生身上.有一天老师注意到她班上的一个男孩不高兴.她走过去问他原因.男孩告诉她,他的父亲一直担心工作问题并且经常因为一些小的事情惩罚他.听到他所说的话,老师决定给他绸带去安慰他.她说,"亲爱的孩子,你的父亲做过的这些事并不意味着给你的爱就少.他需要你的理解,你是个善良的男孩.这是给你的一条丝带,你愿意带着这条丝带并且传递它吗?让我们保持这个仪式,并找出它是如何影响人们的."
那个晚上,那个男孩坐在他父亲的旁边,说,"爸爸,今天我的老师给我一条蓝色的丝带奖励我的善良,让我找个别的人来给我荣誉.并且老师要求我找到其他人给他荣誉.我想把丝带给你.我想让你知道我多么钦佩你并且想让你知道你对我意味着什么.我爱你!"

解答 56.B  推理判断题.根据"One of the teachers wanted to take this idea into her students."可知只有一位老师想把这种奖励办法用到学生身上.题目中说all the teachers…,故错误,选B.
57.A  细节理解题.根据"Hearing what he said,the teacher decided to give him the ribbon to cheer him up."可知老师给男孩丝带就是为了鼓励男孩的,故答案为A.
58.A  细节理解题.根据文章最后一句话"I admire you and how much you mean to me.I love you!"可知在老师的激励下,男孩对父亲表达了对父亲的爱.故答案为A.            
59.B  细节理解题.根据男孩对父亲说的话,可知当他收到儿子的缎带时父亲肯定是感动了.故答案为B.
60.B  细节理解题.根据文章可知不仅仅是鼓励把这位父亲的自信找回来,还有关爱.故答案为B.

点评 本题考查阅读判断题.首先要快速阅读掌握文章大意,其次读题,去原文中找答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Would you mind my sitting next to you?
-_____.(  )
A.No,of course notB.No,you can't
C.Yes,pleaseD.Yes,go ahead

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9._______of the teachers in our school is 118,_______ of them are women teachers.(  )
A.The number,first fourthB.The number,one fourth
C.A number,one secondD.A number,three quarters

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-I'm worried about tomorrow's math exam.
-______.I'm sure you will make it.(  )
A.Bad luckB.What a pity
C.Take it easyD.Don't mention it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Would you mind turning down your TV?
-___________.(  )
A.Yes,I'd love to.B.Of course not.
C.No,thanks.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Lots of trees and flowers_____on both sides of Huanshan Road last year.
-Oh,that's beautiful.(  )
A.are plantedB.were plantingC.were plantedD.have planted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Sorry,sir.I made a mistake again.
-            Practice more and you will do better.(  )
A.Never mind.B.I'm not sure.
C.You're welcome.D.Don't mention it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

18.What was happened tothe oldman just now.A:去掉was
                    A             B       C             D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-When did you start to collect stamps?
-I got my ______ stamp when I was ______ years old.(  )
A.one,sevenB.one,seventhC.first,seventhD.first,seven.

查看答案和解析>>

同步练习册答案