精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Lisa is ten years old.She is handicapped(残疾的)because she has brain damage.She could not dress herself or feed herself until a year ago.Her parents loved her,but they treated her like a baby.
Mr Ching has a daughter and a son.They are both grown-up.They live far from their father.Mr Ching felt lonely.He decided to do something about it.He volunteered to become a foster grandfather to a handicapped child.And that was how he met Lisa.
Mr Ching became a foster grandparent to Lisa a year ago.At first,Lisa was shy.She was afraid because Mr Ching was a stranger.But he came to see her three times a week.Little by little,she began to trust him.
Lisa let Mr Ching do things for her.He helped to dress her,told her stories and fed her.One day he came at lunchtime and fed her.He handed her the spoon and guided it to her mouth.He told her she must learn to feed herself.
"Most of that lunch ended up on our clothes instead of in Lisa's mouth,"Mr Ching remembers."But it was a start for Lisa.She learned to feed herself in a few months."
Then Lisa was ready for more treatment.Thanks to Mr Ching,she had learned to do one simple thing.She could also learn to do other simple things.
To become foster grandparents,people must be at least sixty years old and in good health.They are volunteers,so they are not paid.
Mr Ching says,"We all benefit.The handicapped children benefit because we help them live more useful lives.And we benefit because we know the children need us and love us.For any person,there's no greater happiness than that!"

64.Why does Lisa need help?Because she is handicapped.
65.Does Mr.Ching live with his children?No,he doesn't.
66.How often did Mr.Ching visit Lisa?Three times a week.
67.How can people become foster grandparents?They must be at least sixty years old and in goodhealth.
68.What did Mr.Ching do to help Lisa?He dressed her,told her stories and fed her.He also taught her to feed herself..

分析 丽莎十岁了,她是残疾人因为她的大脑受伤了.直到一年前她都不能自己穿衣服或者自己吃饭.她的父母很爱她,但是他们对待她就像一个婴儿一样.
Ching先生有一个女儿和一个儿子.他们都长大了并且离他们的父亲很远.Ching先生感到很孤独.他决定做些什么.他志愿成为一个残疾孩子的寄养祖父母.并且他就这样遇见了丽莎.
一年前Ching先生成为了丽莎的寄养祖父母.刚开始,丽莎很害羞.因为Ching先生是个陌生人所以她很害怕.但是他一周都来看她三次.渐渐地,她开始信任他.
丽莎让Ching先生帮助她.他给她穿衣服、讲故事,而且还喂她吃饭.有一天他在午餐时间喂她吃饭的时候,他把勺子递给她,指导她到她的嘴边.他告诉她她必须自己学会吃饭.
Ching先生回忆道:"很多饭都掉在了我们的衣服上,而不是被丽莎吃下去","但对于丽莎来说这只是一个开始.几个月后她会学会自己吃饭".
然后丽莎已经准备好更多的治疗.由于Ching先生,她学会了做一件简单的事情.她也能够学着做其他一些简单的事情.
为了成为寄养的祖父母,人们必须至少六十岁,而且健康状况良好.他们是志愿者,所以他们不被付钱.
Ching先生说:"我们都受益匪浅,因为我们帮助他们过更有用的生活所以这对残疾人很有益.并且我们也受益,因为我们知道孩子需要我们,爱我们.对于任何人来说,没有比这更大的幸福!"

解答 64.Because she is handicapped.细节理解题.根据文章第一段"She is handicapped(残疾的)because she has brain damage.She could not dress herself or feed herself until a year ago."可知因为她的大脑受到伤害所以成为了残疾人,所以需要帮助.
65.No,he doesn't.细节理解题.根据文章第二段:"They live far from their father"可知Ching先生的孩子都离他很远,所以他没有跟他的孩子生活在一起.
66.Three times a week.细节理解题.根据文章第三段:"But he came to see her three times a week"可知他一周看丽莎三次.
67.They must be at least sixty years old and in goodhealth.细节理解题.根据文章第七段:"To become foster grandparents,people must be at least sixty years old and in good health."可知他们必须至少六十岁而且身体状况良好.
68.He dressed her,told her stories and fed her.He also taught her to feed herself.细节理解题.根据文章第三段:"He helped to dress her,told her stories and fed her."可知Ching先生帮助丽莎穿衣服、讲故事、喂她吃饭.

点评 快速阅读,掌握文章的大意,并通过问题把握好文章具体细节做出解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.sing,does,she,well
Does she sing well?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.-You'd better goand have your car washed(把车洗一下)?(wash)
---No,I'll do it myself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---Could you tell me_____?
---Certanily.In half an hour.(  )
A.when will the high speed train arrive
B.when the high speed train will arrive
C.when would the high speed train arrive
D.when the high speed train would arrive

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的ABCD四个选项,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.
Will you put other's needs before your own?What(16)B  will you get lf you do?Here is an experience of mine.
It was a wet day and I had a(17)C time.I was busy and everyone I talked to was in a bad mood.What's more,I went out without breakfast and I left my(18)C at home.So I couldn't get lunch and was terribly hungry.
When I finshed my work,I   (19)Ato ask my wife to meet me at the door with some money so that I could quickly go to buy  (20)D.Then I quickly made my way home in home of eating my (21)B meal of the day at 5:00p.m.
As I was halfway home,my wife told me by phone that a friend of ours was in (22)Aand needed a lift(搭便车)home.My mind said,"I will get him  (23)B I get the meal."But my mouth said,"All right,I'll give him a (24)C."
He jumped in the car with a smile on his face and repeated how(25)B he was that I would drive him home.He told me he usually walked home from his company but that day the (26)A stopped him from making that journey.
Traffic was a (27)D.A drive to him normally took 10minutes but that day it took 30minutes.
Now you would guess the person that I was helping is a (28)C friend of mine.But,in fact,he is a friend of a friend.
I wonder if I will ever see this person again but I feel glad I was there when he (29)D me.
So you will feel yourself helpful and useful when you  (30)C  more about others.

16.A.helpB.feelingC.changeD.reward
17.A.funB.quietC.hardD.good
18.A.keysB.glassesC.walletD.notebook
19.A.calledB.wantedC.triedD.remembered
20.A.giftsB.clothesC.fruitD.dinner
21.A.hotB.firstC.simpleD.free
22.A.troubleB.dangerC.fearD.treatment
23.A.sinceB.afterC.beforeD.when
24.A.choiceB.greetingC.rideD.suggestion
25.A.sorryB.gratefulC.surprisedD.satisfied
26.A.rainB.timeC.workD.traffic
27.A.viewB.stopC.joyD.mess
28.A.newB.lovelyC.closeD.common
29.A.choseB.phonedC.joinedD.needed
30.A.learnB.worryC.careD.talk

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.请在公共场合注意自己的礼节.
Please pay attention to your own mannersin public.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-I'm thirsty.May I have something to drink?
-OK.Here's some______. (  )
A.breadB.riceC.water

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--Hello,may I speak to Miss Wang?
--Sorry,she isn't in.She             the office (  )
A.has been  toB.has gone toC.has been away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Many people are talking about H1N1these days.Could you tell me                ?(  )
A.how can I keep healthyB.how I can keep healthy
C.I can keep healthy   

查看答案和解析>>

同步练习册答案