精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Television is good.You'd like to watch it all day and all night.But too much TV is a very bad thing.Scientists found that kids who watch too much TV may have more trouble learning to read.They can't focus on (专注于) their work.
Kids learn language skills best by reading,talking and playing with others.If they spend too much time watching TV,they'll have less time for those things.Watching too much TV is bad for people's health.People don't move much while watching TV.What's more,they may eat a lot of food while watching.This can make them fat.We call these people"couch potatoes".
Fighting on TV is a big problem for kids.Young people are good at following.Scientists have found that those who watch a lot of fighting shows are more likely (可能) to fight.

36.Scientists say if kids watch too much TV,they willC.
A.learn language skills more easily      
B.be healthier
C.find it hard to learn to read
37.Kids learn language skills best byC.
A.watching TV       
B.playing football       
C.playing with others
38.While watching TV,what don't people do?C
A.Eat a lot of food.
B.Have less time for reading.
C.Focus on their work.
39.Which of the following is true?C
A.Kids have much time to watch TV.
B.It's good for kids to learn from fighting acts on TV.
C.Too much TV is bad for people's health.
40."Couch Potatoes"are people who watch too much TV and becomeC.
A.thin         
B.fit             
C.fat.

分析 试题分析:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍电视虽好,但是如果看太多的电视不是一件好事.看电视太多会使孩子学会阅读变得困难,不能专心功课.还会使人们发胖.一些打斗的电视节目对孩子也有坏的影响.

解答 36.答案:C.细节理解题.根据第一段第四句话found that kids who watch too much TV may have more trouble learning to read可知,如果看太多的电视,小孩子就很难学会阅读.所以本题选C.
37.答案:C.细节理解题.根据第二段第一句话Kids learn language skills best by reading,talking and playing with others.孩子们通过阅读、交谈和与他人玩耍来学习语言技能.可知,答案是C.
38.答案:C.细节理解题.根据第二段第二行People don't move much while watching TV.人们在看电视的时候动作不多.可知,答案是C.
39.答案:C.推理判断题.根据第二段第一行Watching too much TV is bad for people's health.看太多电视对人们的健康有害.可知,答案是C.
40.答案:C.细节理解题.根据第二段第二行they may eat a lot of food while watching.This can make them fat.在看电视期间他们可以吃很多食物.这可以使他们胖.可知,答案是C.

点评 读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-In our English study,reading is _______ than speaking,I think.
-I don't think so.Speaking is as ______ as reading.(  )
A.more important; importantB.important; more important
C.important; importantD.more important; more important

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Tom,you shouldn't _______ your cat to school.
---Sorry,I won't do it again.(  )
A.takeB.bringC.giveD.get

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Please raise your right hand if you have any questions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.He likes running,he can run fast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---______ are Pandas from?
---They're from China.(  )
A.WhatB.WhereC.Why

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.carry(  )
A.[keri]B.['ka:ri:]C.['k?ri]

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.I prefer _________ to _______ shopping.(  )
A.swimming; goingB.swimming; goC.to swim; going

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.I like English best.(改成同义句)
Myfavorite subject  is English.

查看答案和解析>>

同步练习册答案