【题目】 Umbrellas are certainly one of life’s necessary helpers. But as anyone ever caught in a heavy rain will tell you, they’re far from perfect. So, many creative designers made efforts to challenge. Here are three unusual umbrellas that can solve the rainy day problems:
Senz
Problem: Common umbrellas love to invert(翻转) when it’s windy.
The Senz umbrella changes the found shape into the one that is long in the back and short in the front. The design is much stronger against even strong against even strong winds, and according to their tests, it won 't invert in a windy storm
Kazbrella
Problem: Once closed, umbrellas drip(滴水)all over everything and they need a lot of room to open up.
The Kazbrella tries to solve this problem. It opens in a special way. When closed, it looks like the common umbrella upside down, but when it opens, it is similar to the common one. The design allows the wet side of the umbrella to be inside once you fold it. As a result, getting in and out of your car is not a problem. You can close Kazbrella into the smallest space of a car door, remaining dry.
Rain shield
Problem: Rain can hit you from all directions.
In the face of a heavy rainstorm, a little more surface area would be a big help. So the Rain Shield has been given an extension(延伸)to one side, giving the protection from the side way rain and lowering the risk of being invert. And its bendy (弯曲)design means it is easy to take.
Don't you think that these umbrellas are fascinating? The good news is that you can buy Sen and Kazbrellas in London now.
【1】According to the first paragraph, we know that the common umbrellas__________
A.are useful but not perfect enough
B.can only be used in a heavy rain
C.can protect us very well in a heavy rain
D.are challenges for creative designers
【2】Senz will not invert because of the____
A.signB.weightC.shapeD.color
【3】Picture_______ shows the right way to open the Kazbrella
A.
B.![]()
C.
D.![]()
【4】If you use Rain Shield in a heavy rainstorm,______
A.it will not drip all over everything
B.it can protect you from sideway rain
C.it's easier to get in and out of the car
D.it's not convenient enough to take
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】B
【解析】
文章大意:文章主要介绍了四种创意雨伞。
【1】细节理解题。根据文章第一段第一行Umbrellas are certainly one of life’s necessary helpers“雨伞当然是生活中必不可少的帮手之一。”以及第二行they’re far from perfect“它们离完美还很远”可知,普通雨伞十分有用但是离完美还很远,故选A。
【2】细节理解题。根据文章Senz小标题下第二、三、四行The Senz umbrella changes the found ……in a windy storm“Senz伞把找到的形状改为长在后面,短在前面。这种设计即使在强风的作用下也更坚固,根据他们的测试,在暴风雨中也不会倒转”可知,因为改变了形状才使得雨伞不会翻转,故选C。
【3】细节理解题。根据文章Kazbrella小标题下第三、四行When closed, it looks like the common umbrella upside down, but when it opens, it is similar to the common one“雨伞关闭时,像倒过来的普通雨伞,但是打开后像普通雨伞。”可知,A中的图最符合,故选A。
【4】细节理解题。根据文章小标题Rain shield下第三行giving the protection from the side way rain“提供侧面雨水保护”可知,这种雨伞可以帮我们阻挡身体侧面的雨水,故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— Can I go shopping with you, Mom? I feel very ________ at home all day.
— Sure! Let’s go to the supermarket, dear.
A. interested B. excited
C. relaxed D. bored
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 He was a poet known for the nostalgia he describes in his poems. Now, it’s time for us to express our nostalgia for this great writer.
On Dec 14, 2017, the famous Chinese poet Yu Guangzhong passed away in Taiwan.
Born in 1928 in Nanjing, Jiangsu, Yu studied in Sichuan when he was young. At that time, he had showed great interest in Chinese poems and spent a lot of his free time trying writing poems himself. Then he managed to publish his first poem at the age of 20. A year later, Yu and his family moved to Taiwan. He lived and worked there until his death.
Nostalgia (《乡愁》) is Yu’s masterpiece in which he expresses his homesickness for the Chinese mainland when he was in Taiwan.
Published in 1971, the poem remains highly popular among Chinese speakers worldwide. Even those who know little about literature (文学) are familiar with lines from the poem. The poem is included in Chinese high school textbooks.
Besides his achievements in poetry, Yu was also a successful essay writer, critic and translator.
He once translated English poet Siegfried Sassoon’s poem In Me, Past, Present, Future Meet into Chinese. It is regarded as an accurate and powerful translation, in which the most famous line is “心有猛虎,细嗅蔷薇” for “In me the tiger sniffs the rose”.
Yu spent his whole life writing. “The reason why I stick to writing till today comes down to my passion for the Chinese language,” he once said in a 2015 interview. He then added that this passion was strengthened by his love for his mother and his motherland.
Now, let’s appreciate the poem Nostalgia.
Nostalgia
When I was young,
Nostalgia was a tiny, tiny stamp,
Me on this side,
Mother was on the other side.
When I grew up,
Nostalgia was a narrow boat ticket,
Me on this side,
Bride on the other side.
But later on,
Nostalgia was a low grave,
Me on the outside,
Mother on the inside.
And at present,
Nostalgia becomes a shallow strait,
Me on this side,
Mainland on the other side.
![]()
【1】What is Yu Guangzhong?
A.A poet, reporter and critic.B.A translator and publisher.
C.A critic, poet and translator.D.A translator and song writer.
【2】Which of the following statements is true?
A.Yu lived with his family in Taiwan all his life.
B.Many Chinese people know the poem Nostalgia.
C.We can find Nostalgia in primary school textbooks.
D.Yu translated Siegfried Sassoon’s poem into English.
【3】In what order did the events take place in Yu’s life?
① Yu and his family moved to Taiwan.
② Yu told the reason why he stuck to writing.
③ Yu’s poem Nostalgia was published.
④ Yu passed away in Taiwan.
⑤ Yu wrote and published his first poem.
A.①⑤②④③B.⑤②①③④C.①⑤④②③D.⑤①③②④
【4】Why did Yu spend all his life writing?
A.He made a lot of money from writing.B.He had great interest in English poems.
C.He loved his family and mainland a lot.D.He had a lot of free time and was bored.
【5】What can we learn from the Poem Nostalgia?
A.He missed his family and homeland a lot.B.He didn’t want to come to his homeland.
C.He lived with his mother on the riverside.D.His mother had died when he got married.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】第三节 听下面一篇短文。根据短文内容,按照你所听到的先后顺序将下列图片排序。短文读两遍。
A
B
C
D
E ![]()
【1】_________
【2】_________
【3】_________
【4】__________
【5】_________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】This is what Andy wrote just now. Maybe he is going to________. ![]()
A.repair somethingB.prepare a meal
C.buy some giftsD.do some sports
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— _________ Mr Zhang _________ Beijing last week?
— No, but he _________ Beijing with his son next time.
A. Did; visit; visits B. Did; visit; will visit
C. Does; visit; visits D. Does; visit; will visit
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Wind power is a very clean source of energy. This is how wind power works. Wind makes windmills spin (旋转). When the windmills spin, they make electricity. Then we can use the electricity. A lot of people think that wind power is new, but that’s not true. For thousands of years, people have used wind to sail boats and move water. We still do those things today, but these days we mostly use wind power to make electricity.
Wind power is a very popular source of energy. Most people think that we should use it more and more. First of all, it’s clean. Windmills don’t pollute the environment at all. Second, we can use wind power forever. After all, we will always have wind. Also, wind power is cheap, and it’s getting even cheaper.
A lot of people don’t understand wind power very well. They believe that there are problems with wind power, but many of those problems are not real. For example, some people say that windmills are dangerous for birds. They used to be true, but it isn’t true anymore. Old windmills killed birds because they spun very fast. New windmills spin slowly, and they aren’t dangerous for birds.
However, there are real problems with windmills. One problem is that many people think windmills are very ugly. This is a problem for people, because windmills are often in very pretty areas. Also, wind doesn’t blow all the time, so we can’t use wind power all the time. Finally, windmills are noisy.
Wind power is becoming more and more common. Right now, more than 80 countries use wind power. About 2.5 percent of the world’s power comes from the wind. For some countries, that number is a lot higher. Wind power gives Denmark more than 25 percent of its electricity.
【1】Why DON’T new windmills kill birds? Because .
A. birds don’t fly near themB. they spin slowly
C. they are shorter than old windmillsD. new windmills don’t spin
【2】When did people start using wind power?
A. About 25 years ago.B. About 80 years ago.
C. About 500 years ago.D. Over 1,000 years ago.
【3】 , so we CAN’T use wind power all the time.
A. Windmills break all the timeB. We can’t use windmills at night
C. Windmills are too expensive to use all the timeD. Wind doesn’t blow all the time
【4】What does the article say about wind power?
A. Most people don’t like it.B. It’s getting cheaper.
C. Denmark doesn’t use it.D. It’s getting more expensive.
【5】What is the best title for the passage?
A. Expensive WindmillsB. Cheap and Clean Energy
C. Popular and Clean Wind PowerD. Dangerous Birds
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Let’s make a ______ together, shall we?
A. banana B. salt C. cake D. bread
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Xiao Ling is very ________ English.
A. good at B. good in C. popular in D. famous to
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com