精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.It was one of the hottest days of the dry season.If we didn't see any rain soon,we would lose everything..
One day when 1was in the kitchen,I saw my six-year-old son,Billy,walking towards the forest.He was clearly trying to be as still as possible.Several minutes after,he had gone into the forest,he ran out again,towards.the house.This activity went on for an hour,walking carefully to the forest and running back to the house.I really wanted to know what Billy was doing.
Finally I followed him into the forest.I found that he was holding a cup of water.He walked very carefully not to drop the water.
I saw a baby deer lying on the ground.It lifted its head to drink the water in my son's cup.After the deer drank up,Billy jumped up and ran back to the house to get more water.When he saw me,he said,"I'm not wasting."I found that his eyes were filled with tears.
"I know."I watched the most beautiful heart working so hard to save another life.Tears ran down my face.As my tear drops began to hit the ground,other drops and more drops and more suddenly joined them   I looked up at the sky.It was raining.
Some people would say this was all just a huge coincidence  (巧合).Those miracles(奇迹)  don't really exist  (存在).I would like to believe it was a miracle.All I can say is that the rain that came that day saved our farm just like the actions of one little boy saved a life.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
46.We can know the writer wasB.
A.Billy's friend                  
B.Billy's parent
C.Billy's sister                 
D.Billy's brother
47.Billy walked towards the forest and ran to the house again and again because he wanted toC.
A.take more exercise              
B.practice running
C.get water for the baby deer     
D.get water for his mother
48.What does the underlined word"lifted"mean"A"in Chinese?
A.抬起  
B.电梯      
C.摇晃      
D.点头
49.Which of the following is NOT true according to the passage?D
A.They hadn't got any rain for long.
B.Billy used a cup to hold water for the baby deer.
C.The writer cried because she was moved.
D.Billy walked carefully in order not to wake up the baby deer.
50.What's the best title for the passage?A
A.A Miracle of Tears               
B.A Baby Deer
C.A Beautiful Cup                  
D.A Great Coincidence.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了在旱季里最热的时候,如果再不下雨,我们就会失去一切,有一天我在厨房,看到6岁的儿子--比利,他悄悄的走向森林,然后又跑出来,如此反复了一个小时,我很好奇他在干什么,最后我就跟着他,他端着一杯水,小心的不让水洒了,我看见一头小鹿躺在地上,喝着儿子杯中的水,在鹿喝完之后,比利就跳起来,跑回家再去接一杯水,他看见我的时候眼里满是泪水,说"我没浪费水."我看到了一个最美丽的心灵在努力的挽救另一个生命,我也感动的掉了眼泪,当我的眼泪掉到地上的时候,天开始下雨了,有的人说这是一个巧合,这样的奇迹根本不存在,但我宁愿相信那是一个奇迹,那天的雨拯救了我们的农场,就像那个小孩子挽救一个生命一样.

解答 46.B.细节理解题.根据"I saw my six-year-old son,Billy"可知比利是作者的儿子,故选B.

47.C.细节理解题.根据"After the deer drank up,Billy jumped up and ran back to the house to get more water."在鹿喝完之后,比利就跳起来,跑回家去再接一杯水,可知儿子在为这头小鹿取水,故选C.

48.A.词义理解题.根据"I saw a baby deer lying on the ground.It lifted its head to drink the water in my son's cup."我看见一头鹿躺在地上,它想喝水的话,推测就得抬起头来,所以lifted的意思是"抬起",故选A.

49.D.细节理解题.根据"He walked very carefully not to drop the water."可知比利很小心的走路是为了不让水洒了,故选D.

50.A.主旨大意题.根据"Tears ran down my face.As my tear drops began to hit the ground,other drops and more drops and more suddenly joined them   I looked up at the sky.It was raining."以及"Those miracles(奇迹)  don't really exist  (存在).I would like to believe it was a miracle."可知我被感动的流泪的时候,这时天也开始下雨了,虽然奇迹是不存在的,但我还是认为这是一个奇迹,我的眼泪感动了上天,天也开始下雨了,所以最好的题目就是眼泪的奇迹,故选A.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.A:Why don't you think more about others?
B:Howaboutthinking more about others?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年黑龙江绥化绥棱县三吉台中学初一上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

This ________ Zhao Lin , Miss Brown .

A. is B. are C. am

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年河南禹州夏都学校八年级上期第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

On Sunday morning I helped my mother _______the cooking.

A. do B. to doing C. does D. Doing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.下面短文,掌握其大意,从每題所给A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项.
The sky was clear and the sun was shining brightly before the deadly disaster of the typhoon.Bernadette Tenegra,a 44-year-old high school teacher,was in her(16)D which was on the bank of a river.The Tenegra family(17)B together in their shelter to keep away from the storm.They thought that the powerful storm would die out soon as it did(18)A.So they were just hanging on there.
But things didn't happen(19)C they had thought,the water rose with a frightening speed and their(20)A house fell down,sweeping away the occupants (居住者),including Tenegra's husband and her other daughter.They were able to struggle to (21),but the 6-year-old Tenegra was(22)A against the strong wind and water,along with sharp deadly debris(残骸).Bernadette made her way to the child and was holding her and kept(23)D her to keep on.
"I crawled(爬) over to her,and I tried to pull her up.But she was too (24)B and wasn't able to make it.It seemed she had already (25)C,"Tenegra said,crying."I screamed but it didn't work."
The mother said (26)B that she would never forget the last words of her daughter before (27)D,"Ma,just let go,just let go.Save(28)B.I love you forever.
"Yolanda",the super typhoon destroyed a great number of houses and buildings.The 6-year-old Tenegra(29)A her life.She has just seen a small part of this wonderful world(30)C that short lifetime,while the whole world witnessed all the beauty of her.

16.A.familyB.schoolC.buildingD.home
17.A.marchedB.stayedC.arrangedD.collected
18.A.in the pastB.in the dayC.in the endD.in the future
19.A.whileB.beforeC.asD.since
20.A.woodenB.goldenC.hiddenD.modem
21.A.strengthB.warmthC.safetyD.difficulty
22.A.fightingB.beatingC.touchingD.preventing
23.A.invitingB.orderingC.trainingD.telling
24.A.sleepyB.weakC.impatientD.careless
25.A.given hackB.given awayC.given upD.given off
26.A.excitedlyB.sadlyC.angrilyD.confidently
27.A.arrivalB.breakC.choiceD.death
28、A.myselfB.yourselfC.himselfD.herself
29.A.lostB.savedC.spentD.changed
30.A.aboveB.belowC.duringD.beyond

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-What a fine day!Shall we go hiking,Bob?
-I'd love to.But it's not the right____________,I am busy now.(  )
A.placeB.momentC.weather

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Tomorrow is my cousin's birthday.I'm going to buy a gift for her.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Would you like some _____?
-No,thank you.I'm not thirsty at all.(  )
A.noodlesB.waterC.bread

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Thank you for _______  me to your party.(  )
A.inviteB.to inviteC.inviting

查看答案和解析>>

同步练习册答案