精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解B
Last Friday night l went to a great party.It was a birthday party for my teacher Mrs Brown.Students in my class all went to celebrate Mrs Brown's 40th birthday.We began to arrange(筹备)the party two weeks ago,but Mrs Brown knew nothing about it.
We all met at a restaurant at 6:45 pm.There were 30 people.Mrs Brown's son took her to the restaurant and they arrived at seven o'clock.Just before seven,we all stayed in one room of the restaurant and made the room dark.
When they got to the restaurant.Mrs Brown's son asked her to go into the room first.Then we all shouted."Surprise!”
Mrs Brown was really surprised.She jumped when she heard us.Then we sang Happy Birthday To You and she knew what was happening,We all had a great dinner and then a delicious birthday cake.
For her birth-day,Mrs.Brown got a beautiful quilt(被子).We printed our photos on it.So it was a very special quilt.
Mrs Brown enjoyed her evening,and we enjoyed it too.
根据材料内容选择最佳答案。
(1)How old is Mrs Brown?
A.30.
B.35.
C.40.
D.45.
(2)When did Mrs Brown get to the restaurant?
A.At 6:45 pm.
B.At 7:00 pm.
C.At 7:l5 pm.
D.At 7:30 pm.
(3)Why did Mrs Brown jump when she went into the restaurant room?
A.Because she got a surprise.
B.Because she met her friends.
C.Because she wanted to keep warm.
D.Because she liked doing exercise anywhere.
(4)Why was Mrs Brown's birthday gift special?
A.It was very big.
B.Her son made it.
C.There was Mrs Brown's name on it.
D.There were Mrs Brown's students' photos on it.
(5)What's the best title of the passage?
A.A great birthday party
B.A happy weekend
C.A new restaurant
D.A nice teacher

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)D
(5)A
【解析】本文是一篇记叙文,主要讲述了上星期五晚上,我们为老师布朗夫人举办了生日聚会。我们班的学生都去庆祝布朗夫人四十岁生日,给了她一个惊喜。
(1)C。细节理解题。根据Students in my class all went to celebrate Mrs Brown's 40th birthday.可知,布朗女士40岁了。故选C。
(2)B。细节理解题。根据Mrs Brown's son took her to the restaurant and they arrived at seven o'clock.可知,布朗女士的儿子带着她七点钟到达餐厅。故选B。
(3)A。细节理解题。根据Mrs Brown was really surprised.She jumped when she heard us.可知,布朗夫人真的很惊讶。她听到我们的声音时跳了起来。故选A。
(4)D。细节理解题。根据 For her birth-day,Mrs.Brown got a beautiful quilt(被子).We printed our photos on it.So it was a very special quilt.可知,这个礼物之所以特别是因为布朗女士学生的照片在上面。故选D。
(5)A。主旨大意题。阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了布朗女士的学生们为她举办了一个美好的生日聚会。故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】写出空缺处该动词的正确形式。每空不限一词。
(1)They(build) a bridge over the river over there now.Let's go and have a look.
(2)The child gets up very early and(brush) his teeth himself.
(3)Will you please stop(1augh) ? The baby is sleeping now.
(4)I told the children(not go) out and stay at home.
(5)My pet cat(hide) himself under the bed,So I failed to find him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据情景提示,完成下列各题。
(1)违反交通规则我们会被罚款,甚至陷入危险中。
If we , we may get a fine and even be in danger.
(2)骑自行车可以帮我们节约能源,你可以这么说:
(3)让别人代你向他的父母问好,你可以这样说:
(4)如果要问你叫什么名字,电话号码是多少时,应该怎么问:
(5)在电话里你想找康康,你应该这么说:

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】句型转换

【1】Does the earth go around the sun? Susan wanted to know. (合并为一句)

Susan wanted to know__________ the earth_________ around the sun.

【2】The school will not allow students to take iPads to school. (改为被动语态)

Students _________ be_________ to take iPads to school.

【3】It seems that you spend lots of time playing computer games. (改为同义句)

You ________ ________ spend lots of time playing computer games.

【4】She wasn’t sure where she can spend her holiday in summer. (改为简单句)

She wasn’t sure ________ ________ spend her holiday in summer.

【5】The Whites will move to a new house in two months. (对画线部分提问)

________ ________ will the Whites move to a new house?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】单词拼写
It was very cold. It was snowing fast and almost dark; the evening—the last evening of the old year was drawing in. In the cold and darkness there went along the street a poor little girl, wa cap and shoes. When she lher home she had shoes on . H, they were much too large for her f —shoes that her mother had used till then and the poor little girl lthem when she was running across the street when two carriages(四轮马车) were pby terribly fast. When she looked for them one was not to be found, and a boy hid the oand ran away with it, saying he would use it as a house for his mouse.
In the old cthat she wore were boxes of matches, and she carried a box also in her hand. No one had brought so much as a box all the long day, and no one had gher even a penny.
Poor little girl shaking with cold and hunger, she walked slowly, q and carefully along , a perfect picture of great unhappiness.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Spiders are not insects as many people believe. They belong to a class of animals called arachnids(蛛形纲动物). Spiders have eight eyes, four pairs of legs, and can grow a new leg if they lose one. A spider’s body is divided into two sections: the abdomen(腹部) and the thorax(胸部).The legs, eyes, and mouthparts are in the thorax section.

Most spiders have poison glands(毒腺)and sharp teeth. They use their sharp teeth to force poison into the insects they catch for food. This poison can make an insect lose the ability to move, and the helpless insect is thendevouredby the spider.

Spiders usually have silk glands under their abdomen. They produce a liquid(液体)that is thicker than water from their glands. When the liquid comes into the air, it dries into silk. Many spiders use this silk to form webs to catch insects and to make cocoons()that protect their eggs. This amazing silk is also used to create lines that spiders hang onto as they travel to new areas.

Spiders live in almost everywhere on earth. The only places where there are no spiders are the coldest places, the highest mountains and the seas.

1What will happen if a spider loses one leg?

A. It will die.

B. It will lose its way.

C. It will grow a new one.

D. It will have seven legs forever.

2What is the meaning of the underlined word “devoured”?

A. Eaten. B. Caught. C. Killed. D. Saved.

3According to the passage, which of the following is WRONG?

A. Spiders are not insects.

B. All spiders have poison glands.

C. Spiders make cocoons to keep their eggs safe.

D. There are no spiders in the coldest places.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】语法填空
Bill is my cousin. He (be) from Canada. He likes China very much. He thinks it's a great (国家). And he knows there are many(interest) places in China. So last month he went to Beijing on vacation. First he went to the Palace Museum. There he (see) lots of old things. He liked them very much. And he (学习) a lot about Chinese history. Then he (visit) the Great Wall. On the Great Wall he met his (最喜爱的) singer, Jolin Tsai. She had a new look. She 83. (have). long blonde hair. She looked very(beauty). Bill took some (照片) with Jolin Tsai and he felt very excited that day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】--- Excuse me, could you tell me ?

--- In five minutes.

A. how soon will the film begin

B. how soon the film will begin

C. how long the film has been on

D. how long has the film been on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】My parents want me to get further study to be ________ an engineer _______ a scientist, ________ I would like to be a famous surgeon doctor.

A. neither nor and B. either or but

C. not only but so D. both and or

查看答案和解析>>

同步练习册答案