9.Thirteen-year-old Lola Walters has taken America by storm!She is nearly blind,but wowed the crowds at the American Gymnastics Academy Long Beach Open last month.
Lola suffers from a condition causing her to see double.She cannot see anything until she is just five feet away.However,she competed with other young gymnasts with perfect vision.The judges knew nothing of her condition,but they were still amazed by her perfect gymnastics skills.
"The floor isn't any different for me,"Lola says."But the beam(平衡木) is only four inches wide,so it's hard enough for anyone to walk on,let alone jump on.So when I start to see two beams instead of just the one,I need to steady(稳固) myself on my feet and really focus."
There is a saying that goes,"One minute on the stage is worth ten years off the stage."Even for normal people,you have to work very hard to achieve success,to say nothing of a blind girl like Lola.Can you imagine how much pain she endured(忍受) when she was practicing?It's common for her to fall down from the beam and her accidents are more serious than other gymnasts.But that does not stop her from practicing gymnastics.
Now gymnastics has become Lola's passion and she plans to be a gymnastics coach when she's older.
66.Lola is suffering fromA.
A.seeing double
B.being a coach
C.jumping on beam
D.more common accidents
67.It's clear thatB.
A.Lola was hit by a storm in the US
B.Lola often falls off the beam when practicing
C.Lola is a beautiful blind girl
D.Lola has become a coach
68.The judges were amazed by Lola's skills becauseB.
A.they knew she couldn't see well
B.she performed perfectly
C.she was a young coach
D.they had never seen that before
69.We can learn from the reading thatC.
A.blindness is good for gymnastics
B.the judges prefer hard-working to perfect skills
C.Lola has no trouble to perform on the floor
D.normal people can achieve success easily
70.The best title for the reading isC.
A.Fair Judges
B.Careful Gymnast
C.Nothing Impossible
D.Strange Illness.
分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了13岁的劳拉•沃特斯轰动了美国!她几乎是全盲的,在上个月的美国体操学院长滩公开赛中令群众大开眼界.她患有一种导致她看东西重影的疾病,距离她五英尺远的东西就看不见. 然而,她与其他年轻的视力正常的体操运动员同台竞技,裁判员对她的情况一无所知,她的完美的体操技巧令裁判员们惊讶.劳拉说"地板是一样的,但是平衡木只有四英尺宽,对任何人来说都很难在上面走,我看到的是两条平衡木而不是一条,我需要在脚上稳固,眼睛还要聚焦",有句谚语说"台上十分钟,台下十年功"对于正常人来说都需要努力才能取得成功,你能想象劳拉在训练的时候要付出多少艰辛吗?她从平衡木上掉下来是很常见的,她的事故要比别的运动员严重,但是这没有阻止她练习体操,现在体操是劳拉的最爱,她想年龄大点的时候当体操教练.
解答 66.A.细节理解题.根据"Lola suffers from a condition causing her to see double"可知劳拉患有一种看东西重影的疾病,故选A.
67.B.细节理解题.根据"It's common for her to fall down from the beam"她掉下平衡木是经常见得,可知她训练的时候是经常掉下平衡木的,故选B.
68.B.细节理解题.根据"they were still amazed by her perfect gymnastics skills."可知裁判员们被她完美的表演折服了,故选B.
69.C.细节理解题.根据"The floor isn't any different for me,"地板对劳拉是一样的,所以劳拉在地板上比赛的时候是没有困难的,故选C.
70.C.标题概括题.根据"Thirteen-year-old Lola Walters has taken America by storm!"以及"Can you imagine how much pain she endured(忍受) when she was practicing?It's common for her to fall down from the beam and her accidents are more serious than other gymnasts.But that does not stop her from practicing gymnastics"不管要承受多么大的痛苦,都不会阻止她对体操的爱,并且取得了巨大的成就,轰动了美国,可知本文最好的题目就是没有什么是不可能的,只要心中有爱,故选C.
点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.