12.An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother.All she knew was that he was very sick and they had no money.Only a very expensive operation could save him now and there was no one to lend them the money.When she heard her daddy say to her tearful mother."Only a miracle can save him now,"the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.
She hurried to a drugstore (药店) with the money in her hand.
"And what do you want?"asked the salesman."It's for my little brother,"the girl answered."He's really; really sick and I want to buy a miracle."
"Pardon?"said the salesman.
"My brother Andrew has something bad growing in-side his head and my daddy says only a miracle can save him.So how much does a miracle cost?"
"We don't sell a miracle here,child.I'm sorry,"the salesman said with a smile.
"Listen,if it isn't enough,I can try and get some more.Just tell me how much it costs."
A well-dressed man heard it and asked,"What kind of a miracle does your brother need?"
"I don't know,"she answered with her eyes full of tears."He's really sick and mum says he needs an operation.But my daddy can't pay for it,so I have brought all my money."
"How much do you have?"asked the man."
"﹩1.11,but I can try and get some more,"she answered.
"Well,what luck,"smiled the man."﹩1.11,the price of a miracle for little brothers."
He took up the girl's hand and said,"Take me to where you live.I want to see your brother and meet your parents.Let's see if I have the kind of miracle you need."
That well-dressed man was Dr Carlton Armstrong,a famous doctor.The operation was successful and it wasn't long before Andrew was home again.
How much did the miracle cost?
51.What was the trouble in the little girl's family?A
A.Her brother was seriously ill.
B.They had no money.
C.Nothing could save her brother.
D.Both A and B.
52.In the eye of the little girl,a miracle might beD.
A.something interesting
B.something beautiful
C.some wonderful medicine
D.some good food
53.The little girl said again and again"…I can try and get some more."That showsC.
A.she had still kept some money
B.she hoped not to be refused
C.There was no need to worry about money
D.she thought money was easy to get
54.What made the miracle happen?A
A.The girl's love for her brother.
B.The girl's money.
C.The medicine from the drugstore.
D.Nobody can tell.
55.From the passage we can infer (推断) thatA.
A.The doctor didn't ask for any pay
B.A miracle is sure to happen if you keep on
C.The little girl is lovely but not so clever
D.Andrew was in fact not so sick as they had thought.
分析 这篇文章讲述了一个小女孩的弟弟病得很严重,而家里支付不起治疗的手术费.当她听说只有奇迹才能救弟弟时,她拿着自己所有的钱到要点去买奇迹.她说不管多少钱只要能救弟弟就行.她的行为感动了一位著名的医生,他帮小女孩的弟弟免费做了手术,创造了奇迹.
解答 答案:51.A 细节理解题.根据文中内容All she knew was that he was very sick and they had no money.她所知道的就是他病得很厉害,而且他们没有钱.可知她的弟弟病得很厉害.故选C.
52.D 细节推理题.根据文章内容She hurried to a drugstore (药店) with the money in her hand.And what do you want?"asked the salesman."It's for my little brother,"the girl answered."He's really; really sick and I want to buy a miracle."小女孩拿着钱到药店去买奇迹,认为那可以救弟弟;在小女孩眼中,奇迹是一种神奇的药.故选D.
53.C 细节推理题.根据文章内容Listen,if it isn't enough,I can try and get some more.Just tell me how much it costs.小女孩把她所有的钱都拿来了,她之所以说可以拿更多的钱来,是因为怕被拒绝,故选C.
54.A 细节推理题.根据文中内容,后来一名非常有名的医生帮她成功给弟弟动了手术,所以是小女孩对弟弟的爱感动了医生,创造了奇迹,故选A.
55.A 细节推理题.根据短文内容He's really sick and mum says he needs an operation.But my daddy can't pay for it,I want to see your brother and meet your parents.Let's see if I have the kind of miracle you need.他真的病了,妈妈说他需要手术.但我爸爸不能支付它,我想看你的弟弟和你的父母见面.我看看有你需要的那种奇迹.可知小女孩家里没有钱给弟弟动手术,医生免费给小女孩弟弟动手术,创造了奇迹.故选A.
点评 本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行.然后带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.