精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.When you are in Hong Kong,you must be very careful in the streets,because the traffic drives on the left.It is different from that in other areas of China.
If this is the first time you have come to Hong Kong,you must look to the right side and then the left before you cross the street.If the traffic lights are red,the traffic must stop.People on foot can cross the road carefully.But if the traffic lights are green,the traffic can go.People on foot mustn't cross.
When people go to or come back from work in the morning or evening,the streets are very busy.Traffic is the most dangerous,especially for the children.
When you go by bus in Hong Kong,you have to be careful,too.You must always remember the traffic moves on the left.Have a look first,or you will go the wrong way.
In Hong Kong,there are many big buses with two floors.You can sit on the second floor.From there you can have a good view.It's very interesting.
根据短文内容,选择最佳答案.
66.The traffic drivesA in Hong Kong.
A.on the left
B.on the right
C.in the streets
D.every were
67.People on foot can cross the road whenB.
A.the traffic lights are green
B.the traffic lights are red
C.the traffic goes
D.the traffic are busy
68.In Hong Kong,the traffic is the most dangerousD.
A.in the morning
B.in the evening
C.in the afternoon
D.when people go to or come back from work
69.If you want to have a good view in a bus,you canC.
A.stand in the bus
B.sit on the first floor
C.sit on the second floor
D.stand on the top of the bus
70.If you are waiting for a bus,you should standA.
A.on the left side of street
B.on the right side of street
C.on each side of street
D.on either side of street.

分析 这篇文章主要向我们讲述的是香港的交通规则,它与中国其他很多城市都不一样.因为交通在左边行驶.如果这是你第一次来香港,过马路时你必须看右边,然后看左边.如果交通灯是红色的,交通必须停止,徒步的人可以小心地过马路,但是如果交通信号灯是绿色的,交通就可以通行.文章作了具体介绍.

解答 66 A 细节理解题:根据第一段because the traffic drives on the left因为交通在左边行驶.故选A.
67 B 细节理解题:根据第二段If the traffic lights are red,the traffic must stop.People on foot can cross the road carefully如果交通灯是红色的,交通必须停止,徒步的人可以小心地过马路.故选B.
68 D 细节理解题:根据第三段When people go to or come back from work in the morning or evening,the streets are very busy.Traffic is the most dangerous,当人们早上或晚上上下班回家时,街道都很繁忙,是最危险的.故选D.
69 C 细节理解题:根据最后一段You can sit on the second floor.From there you can have a good view你可以坐在二层,从那里你可以看到一个很好的风景.故选C.
70 A 细节理解题:根据第一段When you are in Hong Kong,you must be very careful in the streets,because the traffic drives on the left你在香港时,必须在街上要非常小心,因为车辆是靠左行驶的.所以应站在街道左边等公车.故选A.

点评 本文题目多是事实细节题,此类题型的问题多以what、who、which、when、where、how或者why等词引导,就文中某句、某段或某一具体细节进行提问并要求考生回答. 做好这类题的要领是:1.明确题意,顺藤摸瓜.2.按照要求,寻找答案来源.3.找准关键词,明白其暗示作用.4.多读课文,正确使用排除法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Do you want ______ me for dinner?
---Sure.(  )
A.to joinB.joiningC.join

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Will you go shopping with your mother next Sunday?(作否定回答)
No,Iwon't.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.He is like a father to me.介词.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.Mary was ill,so she went to see(41)C.
"Doctor,I'm not feeling(42)D,"said Mary."Every time I do my homework,I feel(43)C.If I go to school on foot,I have to sit down and(44)Dfor a few times."
The doctor looked over her(45)C.At last he said,"(46)Dserious,but I'm afraid you are eating too much."
"I don't understand.What do you mean?"asked Mary.
"I mean you eat(47)Cfood,"said the doctor.
"Oh!You mean I'm too(48)D.That's a problem,"said Mary."What should I do?"
"The answer is easy,"said the doctor.If you want to be thinner and healthier,you(49)Ceat a lot of food and you should also do much(50)D."
41.A.her motherB.the teacherC.the doctorD.her friend
42.A.terribleB.illC.goodD.well
43.A.hungryB.thirstyC.tiredD.happy
44.A.stand upB.lie downC.eat foodD.have a rest
45.A.carelesslyB.carelessC.carefullyD.careful
46.A.SomethingB.AnythingC.EverythingD.Nothing
47.A.too manyB.many tooC.too muchD.much too
48.A.thinB.healthyC.stressed outD.heavy
49.A.mustB.shouldC.shouldn'tD.didn't
50.A.houseworkB.homeworkC.shoppingD.Exercise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Tim usually goes to bed at 10:00. (对划线部分提问)
What time does Tim usually get to bed?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.My classmates often take a walk in the zoo.(对划线部分提问)
Where doyour classmates often take a walk?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

18.Turn left at the second crossing.(同义句)
Takethe second crossingon the left.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.
dream  lend  match  enjoy  control
56.I believe youwill enjoythe party when you meet so many humorous guys there.
57.This capmatches your school uniform very well.Take it!
58.As Nancywas dreaming about her old school,a loud noise woke her up.
59.The firemenhave controlled the fire,so all of you are out of danger now.
60.-Andy's bike looks the same as yours.
-That's mine.Ilent it to him on my way home.

查看答案和解析>>

同步练习册答案