【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
It's Saturday afternoon. It's 1 and warm. There is a little wind. There are many people in the Yongtai District. What are they 2 there? Some 3 are playing chess. Some 4 are walking 5 the garden. Some boys are 6 basketball. Two girls are 7 a storybook. What 8 those old women? They're 9 exercise to keep healthy. Look! Two cats are 10 the tree. There are some birds in the tree. They want to catch the birds!
(1)A.sunny B.snowy C.cold D.rainy
(2)A.to do B.do C.doing D.making
(3)A.boy B.child C.girl D.old men
(4)A.man B.women C.lady D.student
(5)A.in B.with C.from D.on
(6)A.play B.singing C.doing D.playing
(7)A.seeing B.looking C.watching D.reading
(8)A.about B.at C.off D.with
(9)A.doing B.do C.does D.to do
(10)A.eating B.walking C.climbing D.running
【答案】(1)、A
(2)、C
(3)、D
(4)、B
(5)、A
(6)、D
(7)、D
(8)、A
(9)、A
(10)、C
【解析】本文叙述了在一个星期六的下午,天气是晴朗的,暖和的,有许多人在永泰区,一些老人在下棋,一些妇女在公园里散步,一些男孩在打篮球,两个女孩在读书。
(1)考查形容词及语境的理解。A.sunny晴天的;B. snowy雪天的;C. cold冷的;D. rainy下雨的。句意:天气晴天和暖和的。因为and后是形容词,所以前面也应该用形容词,根据warm所以判断这里应该是晴天的。故选A。
(2)考查非谓语动词及语境的理解。这里表示的是现在进行时,句意:他们在那里在做什么?故选C。
(3)考查名词及语境的理解。A. boy男孩;,B. child孩子;C. girl 女孩;D. old men老人。句意:一些老人正在下象棋。因为空格后的谓语动词是复数,所以主语也应该用复数形式,故选D。
(4)考查名词及语境的理解。A. man男士;B. women妇女 ;C. lady女士;D. student学生。句意:一些妇女在花园里散步。因为空格后的谓语动词是复数,所以主语也应该用复数形式,故选B。
(5)考查介词及语境的理解。A. in在……里面;B. with带着;C. from来自;D. on在……上面。在公园里应该有介词in,应句意:一些妇女在花园里散步。故选A。
(6)考查动词及语境的理解。A. play玩儿 ;B. singing唱歌;C. doing 做;因为空格前面有are,所以这里应该用现在分词playing。句意:一些男孩正在打篮球。故选D。
(7)考查动词及语境的理解。A. seeing看见;B. looking看;C. watching观看;D. reading读书。根据a storybook可知,应该指的是读。句意:两名女孩正在读故事书。故选D。
(8)考查介词及语境的理解。A. about关于;B. at在;C. off离开;D. With和。这里是what about...句意:那些老太太在干什么呢?故选A。
(9)考查动词时态及语境的理解。因为前边儿有are,所以这儿应该用进行时。句意:他们正在做锻炼来保持身体健康。故选A。
(10)考查动词及语境的理解。A. eating吃;B. walking 步行;C. climbing爬行;D. running跑。根据the tree可知,应该是爬树。句意:两只猫正在树上爬。故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】翻译句子
【1】每天傍晚,我妈妈在家翻阅杂志。
Every evening my mother _________________magazines at home.
【2】今晚我想呆在家里而不是出去。
I think I’d like to stay at home this evening __________ _______ going out.
【3】他来到中国帮助中国人民, 为中国人民而牺牲。
He came to China to help the Chinese people and ______ _____ them.
【4】从那时开始,中国人每年都庆祝国庆节。
Chinese people have celebrated the National Day -__________ ________.
【5】第二天,我醒的晚了。
The next morning I -_________ _________ late.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整、通顺
Liu Mei has a h family. She lives w her grandparents and parents in Dantu. Her father is a doctor. He goes to work o foot every day. He is not very tall, b he is very strong. Her mother is a teacher. She goes to work by car. She often h her students at school. Liu Mei's grandparents stay at home. In the morning, they go t the park. In the afternoon, they d tea with their friends. In the e, they watch TV .Liu Mei is a student in No.1Middle School. Her school is beautiful. There are many tall b there. She wants to s everyone around her school. She likes it very much.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词。
Holding doors open for people behind you, picking up litter, thanking people these acts of kindness s very small. But students at No.1 Middle School know that s small acts make the world a better place.
Eighth-graders from this school, took part in the Random(随机的) Acts of Kindness Week f March 31 to April 4. During the week, they tried their best to do kind things for others. Murray, an English teacher at the school, started the activity. Since she was little, she has always tried to do small acts of kindness in her daily life. “I believe the world is c by small things,” she told the newspaper The Daily Times. Over the week, to her s Murray also saw great changes in her class.
Before that, she always needed to ask her s to push the chairs in or turn off the lights before they leave the classroom. Now, the students do those things by t . “The teachers have a lot of work,” said Jordon, one of Murray's students. He learned to care more about others. Eliza, a student, gave out more praise to others. “It makes them feel happy and successful,” she said. The activity made students feel that they can make a difference. Murray decides to continue to do at l one act of kindness every week, however busy she is. She b her acts can encourage others.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
I'm Lee. I'm 13 and I'm in Class One. . they are Gina, Lily and Ben. Lily and Gina are in Class Two. Ben is in Class One, too. We are all in Grade Seven.
. My favorite sport is ping-pong. I have three ping –pong balls and four ping-pong bats. Lily and Gina are sisters. . They think it is boring. Their favorite sport is tennis. They play tennis with their parents and two brothers. Ben's favorite sport is soccer. .
A. He plays soccer very well
B. I have three good friends.
C. I like playing sports with my mother.
D. Because it is interesting.
E. We like sports
F. I don't like playing basketball
G. They don't like ping-pong.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
假如你是李华, David 听说你现在与过去相比有很大的变化, 他特地来信询问有关情况。请根据下面提供的信息,写一封回信告诉他的变化。
提示:1. 过去性格内向且腼腆,现在个子高了并且活泼;
2. 过去喜欢打篮球,踢足球,现在对电脑科学感兴趣;
3. 以前想当医生,现在想当电脑程序员,可以挣许多钱,并使家人过上幸福生活。
注意:1. 80字左右;
2. 文中不能出现可能透露考生真实身份的任何信息。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Top 4 places to visit in China | |
No.1 The Great Wall , Beijing | The Great Wall in Beijing, built during the Ming Dynasty(1368-1644), is the most often seen tourist site in China. It runs over 373 miles, containing about 827 city wall platforms, 71 passes and countless towers. |
No.2 Forbidden City, Beijing | The Chinese Imperial Palace from the mid-Ming Dynasty to the end of the Qing Dynasty, for almost five centuries, served as the home of the emperor and his household. |
No.3 The Bund, Shanghai | The Bund is one of the most famous tourist places in Shanghai. If you have ever been to the Bund, you have never been to Shanghai. Avoid weekends and daytime to visit it because of too many people. The best time to visit the Bund is early morning before 8 am and late night after 10 pm. |
No.4 West Lake, Hangzhou | The reason of its No.4 place is that Hangzhou is very close to Shanghai, only a couple of hours’ travel by train. It’s a perfect next stop after you have enjoyed the beautiful scene on the Bund. |
【1】 cities are mentioned in the passage.
A. Two B. Three C. Four D. Five
【2】The emperor of the Qing Dynasty lived .
A. on the Great Wall B. in the Forbidden City
C. on the Bund D. near West Lake
【3】When is the best time to visit the Bund?
A. At 7 am, on Wednesday. B. At 10 am, on Saturday.
C. At 10 pm, on Sunday. D. At 5 pm, on Sunday.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据材料内容选择最佳答案。
Peter is a middle school student. There are many great clubs in his school.
Board Game Club
Students can learn about and play all kinds of board games (棋类游戏) such as Ricochet Robot, Fearsome Floors, King of Tokyo and Coloretto. Every month, there is a new game. Students usually meet after school every Monday and Thursday afternoon.
Book Club
Book Club helps students develop their interest in reading. Students read and talk about what they read together. They sing their club song every time they meet.
Music Club
Music Club is a fun group for students to learn about all kinds of music and develop music skills (技巧). Music Club meets every school day from 3:45 pm to 4:45 pm. Students need to bring their own instruments (乐器) to the club.
Cooking Club
Students learn different cooking skills at Cooking Club. Students meet each Friday afternoon to work on dishes ("~ ~). Each dish takes 30 minutes or less to finish.
(1)What is King of Tokyo?
A.A dish.
B.A song.
C.A board game.
D.An English book.
(2)Students sing their club song at__
A.Music Club
B.Book Club
C.Cooking Club
D.Board Game Club
(3)If Peter wants to join Music Club, he must
A.have an instrument
B.read a lot of books about music
C.be free after-5:00 every afternoon
D.be able to play two instruments or more
(4)How often does Cooking Club meet?
A.Once a week.
B.Twice a week.
C.Once a month.
D.Twice a month.
(5)Which of the following is TRUE according to the material?
A.Students need more than 30 minutes to finish one dish at Cooking Club.
B.There is a new game at Board Game Club every week.
C.Book Club helps students buy interesting books.
D.Music Club meets for an hour every time.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。
Yesterday we had a music show in our school.My parents and I a 【1】 all the concerts.
We went to the folk concert at the school hall first.It began at 8 a.m.Folk music has strong l 【2】 colour.After that, we went to the c 【3】 music concert in the playground.This kind of music is about country life and 【4】 .The sounds of g 【5】 are pleasant.
The jazz concert b 【6】 at 1 p.m.at the school hall.Jazz musicians are great because they m 【7】 up the music while playing.The rock concert began at 3:30 p.m.in the playground.It was exciting, but my parents thought it was too n 【8】 because of the drums.
The classical music concert started at 7 p.m.At Sunshine Theatre.Classical pieces, such as Swan Lake, are serious and have a l 【9】 value.
It is a great day because I have learned about d 【10】 kinds of music.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com