精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Sally:How do you celebrate your birthday?
Jack:I eat noodles with my parents.In Chinese tradition,eating noodles on the birthday is a must.It means a long life.
Kevin:Eating my favorite food at my favorite restaurant.Then do something really exciting,I like going to the coast(海岸).Maybe even watch a movie.I have a winter birthday,so sometimes it's difficult to think of something.
Lily:I do my homework.Sometimes I cry.
Tina:Playing in the snow if we have some.My birthday is 2days before Christmas.
Andy:I usually call my friends and invite them to my party,or just spend the whole day with my family and close friends.

71.Where is Jack from?
He is from China.
72.When was Kevin born?
In winter.
73.Is Lily happy on her birthday?
No,she isn't.
74.When is Tina's birthday?
On December 23rd
75.How does Andy usually celebrate his birthday?
He usually calls his friends and invite them to his party,or just spend the whole day with his family and close friends..

分析 本文是一篇日常生活类短文,主要介绍了一个对话,几个人在讨论如何庆祝生日,杰克说在生日的时候吃面条,这是中国的传统,凯文说道最喜欢的饭店去吃最喜欢的食物,或再看一场电影,莉莉说要做作业,蒂娜说如果有雪的话,可以在雪里玩,安迪说会给朋友打电话并邀请朋友来参加聚会,或者是一整天和家人、亲密的朋友在一起.

解答 71、He is from China.
细节理解题.根据"I eat noodles with my parents.In Chinese tradition,eating noodles on the birthday is a must."和父母吃面条,在中国传统中,在生日的时候吃面条是必须的,因此可知杰克来自中国,故填He is from China.
72、In winter.
细节理解题.根据"I have a winter birthday,"我有一个冬天的生日,因此可知凯文是冬天出生的,故填In winter.
73、No,she isn't.
细节理解题.根据"I do my homework.Sometimes I cry."我要做作业,有时还会哭,因此可知她在生日的时候不高兴,故填No,she isn't.
74、On December 23rd
细节理解题.根据"My birthday is 2days before Christmas."我的生日是圣诞节的前两天,因此可知蒂娜的生日是12月23号,故填On December 23rd
75、He usually calls his friends and invite them to his party,or just spend the whole day with his family and close friends.
细节理解题.根据"Andy:I usually call my friends and invite them to my party,or just spend the whole day with my family and close friends."安迪说会给朋友打电话并邀请朋友来参加聚会,或者是一整天和家人、亲密的朋友在一起.因此可知他通常会给朋友打电话并邀请朋友来参加聚会,或者是一整天和家人、亲密的朋友在一起.故填He usually calls his friends and invite them to his party,or just spend the whole day with his family and close friends.

点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.做运动play sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.tall,taller,tallest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.My sister is much_______ than I.(  )
A.popularB.more popular
C.a little popular   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Police dogs are given special training to help the police with their work.Many different types of dogs can be trained to do this work,but the best known ones are German Shepherds and Bloodhounds.In Britain,police dogs have a 13-week training course and many dogs fail.Not all dogs make good police dogs.They must be completely reliable and obedient.
Dogs are not only used to chase and catch criminals,but also used for following suspects or finding missing persons.This is because some dogs,such as Bloodhounds,have a very good sense of smell and can be trained to recognize certain types of smells.Some dogs are used to find survivors after earthquakes or explosions and some are specially trained to find dead bodies.
In many countries,dogs are used in airports to check luggage for drugs and bombs.Labradors,Spaniels and Beagles are used for this because they are friendly dogs and people are not afraid of them.

76.Why are police dogs given special training?To help the police with their work.
77.How long does the training course for police dogs last in Britain?13 weeks.
78.What must good police dogs be like?They must be completely reliable and obedient
79.Can dogs be used for finding missing persons?Yes,they can.
80.Where are dogs used to check luggage for drugs and bombs in many countries?In airports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-I can't afford ________ a big house now.But I think I can in the future.
-I agree with you.(  )
A.buyB.to buyC.buyingD.bought

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

20.Choose the best choice from A to F to finish the dialogue.You have one more answer.Each choice should be used only once.
(On Monday morning)
A:Morning,Li Lei!I called you on Sunday afternoon,but nobody answered.
 (46)F
B:I was searching for the information about Beijing Subway Line 5.
A:Why did you do that?
B:We were told to collect some information about it by our teacher.
A:(47)C
B:Sure.It's reported that Subway Line 5will have its test run at the end of this year.
A:Great!How long is it?
B:(48)E
A:Then,how about the ticket price?
B:Well,it still remains unknown.(49)B
A:Hope not.(50)D
B:By the way,what did you call me for?
A:I wanted to ask you about our physics homework.But later I worked it out.
B:Oh,I know.It's time for class.Let's go.
A.When will it be put into use?
B.But I hope the ticket won't be expensive.
C.Could you please tell me something about it?
D.I'm looking forward to taking the subway to school.
E.It has a total length of 38.8kilometers.
F.What were you doing at that time?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.It is the Lantern Festival(元宵节) today.Lin Jie comes to me his American friend Jim.
Jim:Hi,Lin Jie.Nice to see you.
Lin Jie:Hi,Jim,(76)Here are some sweet dumplings for you.
Jim:Sweet dumplings?(77)Wow,thanks!I know people eat them on the Lantern Festival.
Lin Jie:How great you are!(78)What else do you know about this festival?
Jim:Well,on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles On 
the lanterns.This festival is on the 15th of the first,lunar (农历) month.It is handed d
own from Tang Dynasty,(79)You know I really love Chinese culture.
Lin Jie:So glad to hear that!I am proud of you.Now it's time to cook the delicious 
food.(80)I hope you will like it.
What else do you know about this festival?
I'm fine.
Here are some sweet dumplings for you.
I hope you will tike it.
Do you want to know too re about it?
Wow,thanks!
You know I really love Chinese culture,

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Do you like shopping?Here are some shopping tips for you.
First,you should write down all the things you want to buy.You should know how much money you need and take enough money with you.People can bring their own shopping bags now so you needn't buy one from the shop.
Second,it's very important not to buy the things you needn't.There are many nice things in the shopping mall,but what you need is only some of them.
Third,when you are shopping,you need to go into different shops and compare(对比)things of the same kind.It may take you lots of time to get the best one.
Fourth,you can go shopping at the weekend or during holidays.On one hand,there are lots of discounts(折扣) on many things.On the other hand,people have enough time to decide which to buy.

76.Can people bring their own shopping bags now?Yes,they can.
77.What do you need to do when you are shopping?Go into different shops and compare things of the same kind.
78.When are there lots of discounts on many things?At the weekend or during holidays.
79.How many tips can you find from the passage?Four.
80.Why should you go shopping at the weekend or during holidays?Because there are many discounts on many things and we have enough time to decide which to buy..

查看答案和解析>>

同步练习册答案