精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.A high school in England has found a new solution to allow students to sleep longer in the morning.The$25,000-a-year Hampton Court House School is starting a 1:30to 7:00pm timetable in September.It will become the only school in Britain that starts lessons in the afternoon.Head teacher Guy Holloway said the changed hours should help students get higher grades.He said research on human brains shows students can do better if they can sleep longer in the morning.Mr.Holloway said:"We want to get students into an environment where they can get quality sleep and their bodies are working well in correct ways."He added:"It's about what works in our neighborhood."
The aftermoon start is supported by research by Oxford University.Researcher Dr.Paul Kelley said:"You can't train yourselves to get up at a practical time."He said we are not in control of choosing the best time to work because it's biological(生物钟)-our nature,just like we have no control over our heartbeat or how our ears do their work.Dr.Kelley added:"Anything you do to change the timing of your body means different parts of your body will not be able to work together at the same time to keep you going and this is where people get ill….It is no fixing it by giving someone an alarm clock."A student at the school,Gabriel Purcell-Davis,15,is in support of the idea.He said students are tired all day now,"…as soon as 10o'clock hits,that's when we…do all our work".

46.In what way will the school be different from other schools in BritainC?
A.It will have more students than any other school.
B.It will ask for more money from the students.
C.It will begin a school day in the afternoon.
D.It will have fewer lessons in September.
47.The school takes this new move toA.
A.let the students sleep longer in the morning
B.encourage the students to have lessons at home
C.help parents spend more time with their children
D.give the students more chance to work after school
48.Mr.Holloway believes that the students can do better byC.
A.spending less time at school         
B.working together with parents
C.having a good rest in the morning     
D.going home earlier in the afternoon
49.Dr.Kelley is trying to tell us thatA.
A.we'd better follow our nature to decide when to work
B.people can get ill by getting up early in the morning
C.mornings are the worst time for students to have lessons
D.the alarm clock is a good invention to keep students at work
50.In the end,Cabriel Purcell-Davis is mentioned to show thatA.
A.this new plan is welcomed by the students
B.most students don't like the new timetable
C.students can get higher grades by getting up late
D.students are tired of going to school in the afternoon.

分析 在英国的一所高中发现了允许学生在早上多睡一会儿的新的解决办法.这个一年耗费两万五千亿的汉普顿皇家学校(Hampton Court House)在九月份开始了一个下午从1:30-7:00的时间表.它将成为在英国第一个在下午开始上课的学校.校长Guy Holloway说改变时间应当帮助学生得到更高的成绩.他说关于人类大脑的研究表明如果学生能够在早上睡得长一点,他们会表现更好.Holloway先生说:"我们想要让学生进入一个他们能够得到相同睡眠的环境,他们的身体会以正确的方式运转良好."他补充道:"这个是关于在我们的附近如何开展的."
这个下午的开始是被牛津大学的研究支持的.研究者Paul Kelley博士说:"你不能训练自己在实际时间里起床."他说我们不能控制选择工作的最好时间,因为它是生物钟-我们的本能,就像是我们无法控制我们的心跳或是我们的耳朵的工作一样.Kelly博士补充道:"你所做的任何想要改变你身体部位时间的事都意味着你身体的不同部位将不能够同时协调合作来保持你的日常工作.这就是为什么人们生病….通过给某人一个闹钟,无法改变这件事."一个15岁的在校学生,Gabriel Purcell-Davis支持这个想法.他说现在的学生整天都很疲惫,"…只要十点的钟声敲响,那就到了我们做工作的时间".

解答 46.【答案】C 细节理解题【解析】文中第一段 It will become the only school in Britain that starts lessons in the afternoon(它将成为在英国第一个在下午开始上课的学校)故选C.
47.【答案】A 细节理解题【解析】文中第一段A high school in England has found a new solution to allow students to sle ep longer in the morning.(在英国的一所高中发现了允许学生在早上多睡一会儿的新的解决办法.)He said research on human brains shows students can do better if they can sleep longer in the morning(他说关于人类大脑的研究表明如果学生能够在早上睡得长一点,他们会表现更好.)故选A.
48.【答案】C 细节理解题【解析】文中第一段Mr.Holloway said:"We want to get students into an environment where they can get quality sleep and their bodies are working well in correct ways(我们想要让学生进入一个他们能够得到相同睡眠的环境,他们的身体会以正确的方式运转良好."故选C.
49.【答案】A 细节理解题【解析】文中第二段Researcher Dr.Paul Kelley said:"You can't train yourselves to get up at a practical time."He said we are not in control of choosing the best time to work because it's biological(生物钟)-ou r nature,just like we have no control over our heartbeat or how our ears do their work.(研究者Paul Kelley博士说:"你不能训练自己在实际时间里起床."他说我们不能控制选择工作的最好时间,因为它是生物钟--我们的本能,就像是我们无法控制我们的心跳或是我们的耳朵的工作一样.)故选A.
50.【答案】A 细节理解题【解析】文中第二段A student at the school,Gabriel Purcell-Davis,15,is in support of the idea.He said students are tired all day now,"…as soon as 10 o'clock hits,that's when we…do all our work(一个15岁的在校学生,Gabriel Purcell-Davis支持这个想法.他说现在的学生整天都很疲惫,"…只要十点的钟声敲响,那就到了我们做工作的时间".)故选A.

点评 这是一篇较为难懂的健康环保的阅读理解题.题型只有细节理解题,文章结构清晰.考生在做题的过程中需要根据题干从文章中找出对应的句子或关键点来作答.此类阅读题需要多加训练,才能较好地答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-What should I do when the fire happens,Mom?
-First of all,it's important to __________ and cover you with a wet blanket.(  )
A.fall downB.calm downC.look downD.put down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.He is one of the greatscientists(science ) in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.66.Li Lei often practises (66)reading(read) English.So his English is better than any other students in our class.
67.It was raining hard,so it(67)took(take) them three hours to get to the picnic.
68.--What we you going to be when you grow up?
--I want to be a(68)writer(write).
69.Look!There(69)is(be) a pen and two books on the desk.
70.The people in the north of China usually eat some(70)dumplings(dumpling) on New Year's Eve.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.This is a story about a monkey.An old man had a monkey.The old man liked the monkey very much.The monkey was very clever.When birds came to the garden,he drove(驱赶)them away.He also helped the old man in many other ways.On a hot afternoon,the old man was asleep in his chair in the garden.A fly(苍蝇)came and sat on the end of the old man's nose.The monkey drove it away.Soon the fly came back again and sat on the old man's nose again.Again the monkey drove it away.Again and again,the monkey became very angry.He jumped up,ran to pick up a large stone.When he came back,the fly was on the old man's nose again.The monkey hit it with that stone.The fly fell off,but the old man's nose was broken.
Well,many people,even our friends,sometimes do things just like the monkey.They do things too quickly but they don't think much before they do.Maybe they sometimes bring us trouble,though they mean to do something good.

46.The monkeyC.
A.never helped the old man
B.drove the children away from the garden
C.could do a lot of things for the old man
47.What happened when the old man was asleep?B.
A.The monkey was doing housework.
B.A fly came and sat on the old man's nose.
C.A lot of birds came into the garden.
48.Why did the monkey get angry?C.
A.Because he didn't pick up a stone.
B.Because he was afraid of the old man.
C.Because he couldn't drive the fly away.
49B.fell off at last.
A.The old man's nose         
B.The fly         
C.The monkey
50.What can we learn from the story?A.
A.We must think carefully before we do things.
B.The monkey can't help us at all.
C.Don,t be angry at any time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.On a hot summer day,Holmes and Dr.Watson went on a camping trip.After a good meal and a bottle of wine,they lay down in a tent for the night and went to sleep.
Some hours later,Holmes woke up and pushed his friend."Watson,look!What can you see in the sky?"
Watson replied,"I see millions and millions of stars."
"What does that tell you?"asked Holmes.
Watson thought for a while."First,it tells me that we will have a beautiful clear date tomorrow.Second,it tells me that the time is about twelve o'clock.And…"
"What else?"Holmes asked.
"Well,it also reminds me that the world is so big and we are so small.What does that tell you?"
Holmes said with a grin on his face,"You silly guy!It only tells me that someone has stolen our tent!"

26.One day,Holmes and Dr.Watson wentB.
A.swimming 
B.camping 
C.hiking 
D.rock-climbing
27.Holmes woke upA.
A.in the middle of the night 
B.early in the morning
C.soon after he fell asleep 
D.after Watson pushed him
28.Watson thought of at leastB things after he saw the stars.
A.two 
B.three 
C.four 
D.five
29.When Holmes saw the stars in the sky,he realized thatD.
A.it would be a beautiful clear day                     
B.it was about twelve o'clock
C.the world was so big and they were so small            
D.someone had stolen their tent
30.Which of the following statements is TRUE according to the passageB?
A.The story happened in the afternoon.
B.They had some wine before they went to sleep.
C.Holmes asked Watson questions because Holmes didn't know what happened.
D.Holmes thought Watson was clever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Long time no see.How is everything going now?
-________.(  )
A.Oh,noB.Me,tooC.Just so-so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Each of the foreigners holds a fork in one hand and a knife in        (  )
A.othersB.the othersC.the otherD.another

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-The skirt in that shop is so nice but too expensive.
-You can shop online.Its price must be much __________in www.Taobao.com.(  )
A.lowerB.higherC.nicerD.cheaper

查看答案和解析>>

同步练习册答案