精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.There is an old man.He lives alone in a beautiful house in a small town.As he is old,he wants to sell his house and go to the home for the aged (敬老院).
Many people want to buy the beautiful house.The price goes up day by day.But the old man doesn't sell it to anybody.He grows flowers in the garden and drinks tea in the living room as usual.
One day,a young man comes to the old man."Sir,I really love your house.It's my dream home.I want to buy it,but I only have 20,000pounds.Would you please sell it to me?"
"But someone offers (主动提出) a price much higher than that,"answers the old man.
"I know,sir.But if you sell it to me,you can still live in the house,read newspapers and have tea with me.I will look after you and make you happy every day."
At this time,the old man smiles and says,"OK,young man,now you can have it."
Sometimes,success (成功) just needs a loving touch (关怀).

51.The old man has to sell the house becauseD.
A.he needs money 
B.the house is too small for him
C.he doesn't like it
D.he wants to go to the home for the aged
52.B people want to buy the house.
A.A few 
B.A lot of 
C.Few 
D.No
53.The old man sells the house at the price ofC pounds.
A.2,000    
B.more than 20,000
C.20,000  
D.more than 2,000
54.After the young man buys the house,the old man willB.
A.buy a small flat 
B.stay in the house
C.go to the home for the aged  
D.look after the young man
55.The story tells us thatC.
A.we may buy the house 
B.we should live with the old man
C.love is very important
D.we should try to make money.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了一位老人想要把他的漂亮的房子卖掉然后去敬老院,很多人都想要去买,每天的价格都在上升,他没有把房子卖给任何人,像往常一样种花喝茶.而最后,一个年轻人只用了2万镑就买走了房子,因为他给予老人更多的是关怀与爱,让他可以仍然住着,读报纸喝茶,年轻人会照顾好他并使他快乐.

解答 51  D 细节理解题.根据文章:As he is old,he wants to sell his house and go to the home for the aged (敬老院).可知当他老了,他想要把房子卖掉去敬老院.故选D.
52  B 细节理解题.根据文章:Many people want to buy the beautiful house.可知很多人都想要买这栋漂亮的房子.故选B.
53  C 细节理解题.根据文章:I want to buy it,but I only have 20,000pounds.可知,老人用2万镑把他的房子卖掉了.故选C.
54  B 细节理解题.根据文章:I know,sir.But if you sell it to me,you can still live in the house,read newspapers and have tea with me.I will look after you and make you happy every day."可知,年轻人买了房子以后,老人仍然可以住在房子里.故选B.
55  C 主旨大意题.根据文章:Sometimes,success (成功) just needs a loving touch (关怀).可知爱很重要.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Mr.Brown          exercises,so he is very fat.(  )
A.oftenB.sometimesC.alwaysD.never

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.A:Hi,Li Jun.You were not at school yesterday.(56)D
B:Oh,I had a headache and I had to ask for a sick leave.
A:Sorry to hear that.(57)A
B:Yes,my mother took me to the hospital.
A:(58)E
B:The doctor checked me over and said I had a cold.
A:(59)C
B:Yes,a little.The doctor told me to take the
medicine three times a day and have plenty of water.
A:(60)B
B:Yes,much better.But I've missed so many lessons.
A:Don't worry about it.I'll help you later.
B:Thanks a lot.

A.Did you see the doctor?
B.Are you feeling better now?
C.Was it serious?
D.What was wrong with you?
E.What did the doctor say?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.This is_______ car.It looks very beautiful.(  )
A.Kitty's and SamB.Kitty and Sam's
C.Kitty's and Sam'sD.Kitty and Sam

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:Could I invite my friends to my house for Dragon Boat Festival,Mom?
B:(86)Sure/Of course/Certainly/Yes,you can..That sounds like fun.
A:Yeah.Ummm…Could I borrow some money?
B:(87)What for/Why?
A:I need to buy some ingredients to make Zongzi.
B:I'm going to the supermarket and I can buy what you need.
A:(88)Thank you/Thanks a lot.
B:You're welcome.Oh,could you clean your room?
A:(89)I cleaned it last week.
B:You need to clean it again for your friends.
A:OK,Dave is coming early.(90)He can help me/We can clean the room together.
B:All right.By the way,do you know how to make Zongzi?Maybe we can make Zongzi together.And then we can give some to your grandparents as well.
A:Perfect.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The story ____________ scary,but it is true.(  )
A.maybeB.may beC.may be isD.may

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-How do you like _____in this school?
-It's great,I think.(  )
A.to studyB.studyingC.study

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Gina is not tidy,her books areeverywhere (到处)-on the desk,on the bed and under the chair.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.It's ______ colder today than it was yesterday.(  )
A.veryB.moreC.muchD.little

查看答案和解析>>

同步练习册答案