精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Every day in China,about 200million children go to school.Many of them take school buses.What should we do to keep these students safe on the road?
OnApril 5,the State Council (国务院) published new rules about school bus safety.These new rules are much stricter than the old ones.
Under the new rules,local governments must make sure that students attend nearby schools or boarding (寄宿的) schools to reduce traffic risks.Also,local governments must help kids in the countryside reach their school buses.
From now on,school buses have a speed limit of 80km per hour on highways and 60km per hour on norma roads.While on the road,other cars must let school buses go first.
The new rules also say that school buses must never be overloaded (超载的).They have a speed limit of 80km per hour on highways and 60km per hour on normal roads.
There are many other rules as well.A school bus must have more than seven seats.On each bus,there must be at least one adult to keep an eye on the kids.Each school bus must have a fire extinguisher (灭火器),a first aid box and a GPS.
Last year,a series of school bus accidents happened in China.To stop such accidents,the Central Government decided to strengthen the rules for school buses.
The most serious accident happened in November in Gansu,when a nine-seat minibus crashed.There were 62children inside,and 21of them died.
70.Under the new rules,which of the following is NOT true?B
A.School buses must not be overloaded.
B.School buses must drive 80km/h or less on normal roads.
C.School buses can go first when there are other cars.
D.School buses must drive 80km/h or less on highways.
71.The phrase"keep an eye on"in Paragraph 6has a similar meaning to"A".
A.look after
B.play wit
C.look for
D.chat with
72.According to the new rule,a school bus must have the following EXCEPTC.
A.a GPS 
B.more than seven seats
C.a parent of one of the students   
D.a fire extinguisher and a first aid kit
73.The government made new rules for school buses becauseD.
A.21students died in school bus accidents last year
B.the government encourages all students to take school buses
C.200million children in China go to school by bus every day
D.school buses in China were not safe enough before.

分析 本文讲述的是校车的安全问题.在中国,每天约有200万儿童上学.他们中的许多人乘校车.在4月5日,国务院公布了关于校车安全的新规则.这些新规则比旧的要严格得多.在新规则下,地方政府必须确保学生就读附近的学校或寄宿制学校,减少交通风险.还有许多其他的规则.校车必须有超过七席.每条总线上,必须有至少一个成年孩子看管孩子.每个校车必须有一个灭火器,急救箱和GPS.去年,一系列的校车事故发生在中国.要停止这样的意外,中央政府决定加强校车的规则.最严重的事故发生在11月在甘肃,九座小巴士坠毁.里面有62名儿童,其中21人死亡.

解答 BACD
70题答案:B 细节理解题,根据文中语句"They have a speed limit of 80 km per hour on highways and 60 km per hour on normal roads."理解可知.校车的速度在高速公路是80,普通公路是60,选项C是不对的,故选B.
71题答案:A 词汇题,根据文章前面内容On each bus,there must be at least one adult to 在每辆公共汽车上,至少有一个成年人,应该是照顾他们,故选A.
72题答案:C 细节理解题,根据文中语句"A school bus must have more than seven seats.On each bus,there must be at least one adult to keep an eye on the kids.Each school bus must have a fire extinguisher (灭火器),a first aid box and a GPS."理解可知.校车中没有涉及到学生家长的问题,故选C.
74题答案:D 细节理解题.根据倒数第二段To stop such accidents,the Central Government decided to strengthen (加强) the rules for school buses.可知是因为校车安全事故频发,为了减少事故中央政府决定加强校车的规定,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.我家庭的一张照片a photo/picture of my family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Would you mind _______ us in the game?-Not at all.(  )
A.joiningB.taking part inC.to join in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Henry is from ________ and he is ________.(  )
A.English,EnglandB.Chinese,China
C.American,AmericaD.England,English

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.In Germany there are different kinds of high schools.Some prepare students for workers,others prepare them for college.All schools are great places for making friends and learning German.
Short days
Most high schools in Germany begin at about 8:00 a.m.and end at 3:30 p.m.This means your morning will be busy with classes.You will have time to do homework and take part in private(私人的) clubs after school.
Formal setting
In Germany,teachers and students'relationship is more formal than you might be used to.Teachers are respected and students must use the formal"Sie(德语:您)"when talking to teachers.
Getting to school
Most students take public transport to school or ride a bicycle.Some ares have school buses.It is not common for parents to drive students to school.
Private clubs
In many countries,schools offer official sports and after-school activities.This is less common in Germany.After-school activities are usually organized through private clubs.There are clubs for things like soccer,dance,chair,theatre and almost everything else.Once you are in Germany,ask around at school and talk to other students to find out what private clubs are in your area and meet your interests.
Different states,different schools
Each of Germany's 16 states has its own slightly different school systems.The school system in Brandenburg will be a little different from the system in Bavaria for example.Where you live,your knowledge level and your age will decide what school you can attend.
34.For high school students in Germany,Which is not the common transport to school?B
A.School buses  
B.Private clubs  
C.Public transports  
D.Students'bicycles
35.In paragraph 3,the underlined word"respected" can be best translated intoA.
A.受人尊敬的  
B.令人害怕的  
C.高收入的      
D.有权势的
36.From the passage,we can learn from that in GermanyD.
A.all kinds of high schools are for college.
B.age is not important for attending schools.
C.students can take part in after-school activities from 8:00a.m.to 3;30p.m.
D.students can join private clubs to meet their interests by themselves.
37.What can be the best title for this article?C
A.German Private Clubs  
B.German Public Transport
C.German High Schools  
D.German College Systems.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---"Which class are you in?"---"I'm in           ."(  )
A.Class one; Grade sevenB.Grade seven,Class one
C.Class One; Grade SevenD.Grade Seven,Class One

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.In his free time,he likes to keepdiaries (日记).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.         fast the boys are running!(  )
A.WhatB.What  aC.HowD.How a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Summer Courses 2015
San Diego Seaside College is offering one and two-week English summer courses for high school students from all over the world who want to improve their English.Classes are offered at five levels,from basic to advanced(高级的).Students will be tested when they arrive and placed in the level fit to their language ability.Each class has 14students at most.
●Tuition Fees (学费)
One-week Course (July 26-August 1 ):310dollars
Two-weekCourse(July26-August8):620dollars
The full payment must be received before the beginning of the courses.
●Accommodations (住宿费)
We provide housing,including breakfast & dinner,7days a week.
Single room:250dollars per week
Twin room:160dollars per person,per week
You'should reserve your accommodations before May 15and all the accommodation fees must be paid in full before June 15.
●How to Apply
Fill out an application(申请) form and send it to us at esc@sdc.edu.
Come to our college this summer and make yourself shine at English.

41.The courses can help the high school studentsA.
A.learn English 
B.go to college
C.visit some high schools 
D.travel to other countries
42.The tuition fees for the One-week Course areC.
A.160.
B.250.
C.310.
D.620.
43.All the accommodation fees must be paid beforeB.
A.May 15.
B.June 15.
C.July 26.
D.August 1.
44.If you want to apply for the course,you shouldD.
A.choose a college 
B.book a hotel room
C.check with the teachers 
D.fill out a form and email it.

查看答案和解析>>

同步练习册答案