精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.There are many types of tea.They have their own functions.
•Green tea is the best choice for office workers
People who always work in places with air conditon may face skin problems such as easily dry skin.Among all the drinks,green tea is the best choice.Because there are important things in green tea and they are often called catechins(儿茶酚).Moreover,drinking more green tea can prevent computer radiation.
•Winter is the season to drink black tea
Chinese medicine believes that different people should drink different tea besed on the diffrent characteristics and tastes of each kind of tea.Black tea can warm the stomach and quicken digestion(消化).Therefore,drinking warm black tea in the cold winter is a most suitable choice.
•Do not drink strong tea
Strong tea may make the body far too excited and can badly affect the cardiovascular(心血管的)as well as the nervous system.For a person who has problem with these parts,to drink overly strong tea cause heart and blood pressure illness,or even make the old illness much worse.
•Do not drink too much tea when you are eating
Drinking too much tea or strong thick tea may not be good for taking in many constant elements and trace elements(常量元素和微量元素).Also,people should not drink tea with milk or other milky food.

61.We can read this article inC.
A.Fashion Time
B.Chinese Culture
C.Life and Health
D.Time and Space of Sports
62.If you always work with computer,what kind of tea should you drink?C
A.Strong tea
B.Black tea
C.Green tea
D.Hot tea
63.What does the underlined word"affect"mean in this passage?B
A.吸引
B.影响
C.改善
D.保护
64.Too much strong tea may causeA.
A.heart disease
B.skin problems
C.headache
D.stomachache
65.What's the best title of the passage?D
A.How to Drink Tea
B.The Culture of Tea
C.The Development of Tea
D.The Functions of Tea.

分析 本文主要介绍了几种茶,并且说明喝茶的注意事项,作者认为喝茶有益身心.

解答 CCBAD
61.C  题材判断题.本文主要讲了喝茶有益身心,可以推测文章类型为"健康"类别,因此可以推测可以在Life and Health(生命健康)类的读物中看到.答案为C,
62.C  细节理解题.从文中Moreover,drinking more green tea can prevent computer radiation.可知绿茶可以让人远离电脑辐射,故选C.
63.B   词义推测题.划线单词出现在"Do not drink strong tea"的内容中,可以根据划线单词所在语句的后面一句话中进行推测For a person who has problem with these parts,to drink overly strong tea cause heart and blood pressure illness…可知喝了浓茶是会受到影响的,故可理解为"影响".答案为B.
64.A 细节理解题.在"Do not drink strong tea"段落中可以找到答案,Strong tea may make the body far too excited and can badly affect the cardiovascular(心血管的)as well as the nervous system.因此可推测是心脏类的疾病,故答案为A.
65.D 内容归纳题.文章的写作结构为--1,说明喝茶的好处;2,具体说明几类茶对人体的好处;3,喝茶的注意事项.所以全篇可以归纳为"说明喝茶的功效",答案为D.

点评 解答此类题,需根据题意,采取不同的解答技巧,比如,如果是"细节题",就着重在文中搜寻相关的细节,如果是"推理题",便要联系相关语句进行推理判断.只有掌握了相关的答题技巧,才能在作答中节约时间,并且准确作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.你真有礼貌,把座位主动提供给老人.
It's so politeof you to offer your seat to the old.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.My parents always encourage me to make a ______ and decide for myself.(  )
A.mealB.choiceC.secretD.conversation

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Though the clothes in this store are______,they are ______.(  )
A.the most expensive,bestB.more expensive,worst
C.the cheapest,the bestD.the cheapest,worst

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.One day,a poor boy who was trying to pay his way through school by selling goods door to door found that he only had one dime(分) left.He was hungry so he decided to beg for a meal at the next house.
However,he felt nervous when a lovely young woman opened the door.Instead of a meal he asked for a drink of water.She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk.He drank it slowly,and then asked,"How much do I pay you?""You don't pay me anything,"she replied."Mother has taught me never to accept pay for a kindness."He said,"Then I thank you from the bottom of my heart."As Howard Kelly left that house,
Years later the young woman became seriously ill.They finally sent her to the big city,where specialists can be called in to study her rare disease.Dr.Howard Kelly,the famous doctor was called in for the consultation (会诊).When he heard the name of the town she came from,a strange light filled his eyes.Immediately,he rose and went down through the hospital hall into her room..
He recognized her at once.He went back to the consultation room and decided to do his best to save her life.From that day on,he gave special attention to her case.
After long efforts,the battle was won.He asked the business office to pass the final bill to him for approval(审批).He looked at it and then wrote something on the side.The bill was sent to her room.She was afraid to open it because she was sure that it would take the rest of her life to pay it off.Finally she looked,and the note on the side of the bill caught her attention.She read these words…
"Paid in full with a glass of milk."(Signed) Dr.Howard Kelly

46.The poor boy sold goods door to door toD.
A.buy some food   
B.beg for a meal 
C.meet the young woman 
D.make some money for going to school
47.The young woman gave the little boyD.
A.a meal  
B.a glass of water 
C.nothing 
D.a big glass of milk
48.What can we infer(推断) from the story?C
A.The poor boy became famous because of the young woman's help
B.The woman came to the big city to find the famous doctor
C.Dr.Howard Kelly remembered the woman when he saw her
D.Dr.Howard Kelly paid a glass of milk for the woman's bill.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Little Jim ______ computer games when his mother got home.(  )
A.is playingB.playedC.will playD.was playing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Red lanterns are oftenhung(hang) along the streets before Spring Festival.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.It suddenly occured to me that I had no money with me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

1.Mum sometimesmixes (混合) vegetables together to make a salad for us.

查看答案和解析>>

同步练习册答案