精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.In Europe,many people were killed during the Second World War,so at the end of the war,there were many orphans.A man called Hermann Gmeiner wanted to help these children.His idea was simple.He wanted the orphans to have a home.And he wanted them to have the care and kindness of parents.Gmeiner asked people to give money.With the money,he built the first SOS Children's Village at Imst,Australia.It opened in 1949.This is how the SOS Children's Village started.The letters SOS are short for"Save Our Souls",which means"Please help us."An SOS Children's Village gives help to orphans.
Hermann Gmeiner's idea for helping orphans soon spread all over the world.By 1983,there had been seventeen SOS Children's Villages in the world.China has also built SOS Children's Villages.Now,more and more people like to work in the SOS Children's Villages.
61.An orphan is a childC.
A.who has no brothers             
B.who has no sisters
C.who has no parents              
D.all of the above
62.From the story,we know the money for the SOS Children's Villages mainly comes fromD.
A.governments                   
B.only the rich people
C.the poor people                 
D.people in general
63.Hermann Gmeiner built the first SOS Children's Village because he wantedD.
A.to get money                       
B.to be famous
C.to teach the children how to play SOS   
D.the orphans to have a home
64.The first SOS Children's Village openedB.
A.during the Second World War          
B.in 1949
C.after 1949                          
D.in 1983
65.Which of the following sentences is TRUE according to the passage?C
A.The children can live in the SOS Children's Villages like their homes,but nobody takes  care of them.
B.SOS means"Please give me some money."
C.China has already built SOS Children's Villages.
D.The children have to give a lot of money to the SOS Children's Villages.

分析 本文主要讲述了在二战之后,很多孩子都成为了孤儿.一位名叫Hermann Gmeiner的人为了帮助这些孩子,在澳大利亚建立了世界上第一个SOS村.现在世界上很多国家都建立了类似的SOS村来保护同样命运的孩子.

解答 61.C细节理解题.根据文中第一段中的原句He wanted the orphans to have a home.And he wanted them to have the care and kindness of parents.可以得知,这些孩子没有家,也没有父母来照顾,所以orphan指的是没有父母的孤儿.故选C.
62.D细节理解题.根据文中第一段中的原句Gmeiner asked people to give money.可以得知,他募捐的钱都是来自普通老百姓,并没有提到是政府、富人或者穷人.故选D.
63.D细节理解题.根据文中第一段中的原句The letters SOS are short for"Save Our Souls",which means"Please help us."An SOS Children's Village gives help to orphans.可以得知,SOS村的建立是为了帮助这些孤儿,让他们有一个家,有家的温暖.故选D.
64.B细节理解题.根据文中第一段中的原句It opened in 1949.可以得知,第一个SOS村是在1949年建立的.故选B.
65.C推理判断题.根据文中第一二中的原句China has also built SOS Children's Villages.可以得知中国也已经建立了SOS村.故C的表述是正确的.

点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.These __________are in my schoolbag,too.(  )
A.family photoesB.dictionaryesC.watchsD.pencil boxes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.下面哪一个划线部分的元音字母e的读音与其他不同的是(  )
A.spellB.penC.theseD.set

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.__________ enough water.It's necessary _________ you.(  )
A.Drink; forB.Drinking; toC.Drinking; forD.Drink; to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.She's going to  take a walk after supper.(划线部分提问)
What's she going todo after supper?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.以下四句话的语调依次是:
-Yes,I am.
-I am from Beijing.
-Does he have small hands?
-Who is that boy?(  )
A.升;降;升;降B.降;降;升;升C.升;降;降;降D.降;降;升;降

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

17.A:Hi,Li Ping.(67)B
B:Yes,I am.
A:Oh,I have a good friend in your class.
B:(68)E
A:Yes,she is.She has a small face.
B:Does she have red hair?
A:(69)DHer hair is black.
B:Does she have big eyes?
A:(70)GHer eyes are big and black.
B:(71)C
A:She comes from Shanghai.
B:Oh,I see.She is Lisa.
A:Yes,you are right.
A.Who is she?
B.Are you in Class Four?
C.Where does she come from?
D.No,she doesn't.
E.Is your friend a girl?
F.Where is he from?
G.Yes,she does.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Must he finish the work before lunch?
-_______________.He can do it in the afternoon,(  )
A.Yes,he mustB.Yes,he needC.No,he needn'tD.No,he have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.She spends half an hour _______ exercise in the gym every day.(  )
A.to doB.doingC.does

查看答案和解析>>

同步练习册答案