精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.We all have our own ways of sharing our life experiences with others.
Photographers use cameras,artists use brushes,musicians use songs and writers use stories.
Spencer Johnson's story Who Moved My Cheese?shows changes exist in(存在于)our life.Life changes and so we do.We must change ourselves to face the changing environment,or we will fail.
Just look at the cycle(循环)of the seasons.Trees bud(发芽)in spring and in summer their leaves turn green.In autumn,their leaves start to fall onto the ground.When winter arrives,there are no leaves on trees.Next spring the cycle begins again.Since we know there are cycles in nature,we can prepare for them.We know it is colder in winter and hotter in summer,so we can dress properly.
Since we accept the cycles of nature,we should also accept the changes in our life.
We can prepare ourselves for changes by becoming more flexible(灵活的).We can regard the changes in our life as chances.As we keep changing ourselves,we can keep up with the changes in our life.
61.What do writers use to share their life experiences?A
A.Stories      B.Newspapers.      C.Basketballs.        D.Pianos.
62.Who Moved My Cheese?tells us thatA.
A.changes exist in our life
B.we should move other's things
C.we should use books to share our life experiences
D.there are difficulties in our life
63.The cycle of the seasons meansB.
A.we should wear warm clothes in winter
B.we should accept the changes in our life
C.we should prepare for the weather
D.leaves turn yellow in autumn
64.If you fail a test,what should you think according to the passage?D
A.I have no chance to pass the test.
B.Exams are hard for me.
C.I have bad luck.
D.It's good for me because I know there are more to learn
65.What's the main idea of this passage?C
A.Weather changes in different seasons.
B.Who Moved My Cheese?is a good book.
C.We should change ourselves when life changes.
D.We should not lose heart when we meet with difficulties.

分析 我们都有自己的方式与他人分享我们的生活经验.摄影师使用相机,艺术家使用画笔,音乐家使用歌曲,作家使用故事.斯宾塞•约翰逊的故事谁动了我的奶酪?表达了变化存在于我们的生活.所以我们也要改变.我们必须改变自己来面对环境的变化,否则就会失败.看看循环的季节.树在春天发芽,夏天叶子变绿.秋天,树叶开始飘落到地上.当冬天到来时,树上没有叶子了.明年春天再次循环.因为我们知道自然界有周期,我们可以准备着.我们知道冬天寒冷,夏天炎热,这时我们可以穿上合适的衣服.既然我们接受了自然的周期,我们也应该接受我们生活中的变化.我们可以变得更加灵活来适应变化.我们可以把我们生活中的变化作为机会.我们不断改变自己,我们不惧生活中的变化.

解答 61.答案A 细节理解题 由文中 writers use stories可知 作家使用故事,故选A
62.答案A 细节理解题 由文中 Spencer Johnson's story Who Moved My Cheese?shows changes exist in(存在于)our life可知 斯宾塞•约翰逊的故事谁动了我的奶酪?表达了变化存在于我们的生活,故选A
63.答案B 细节理解题 由文中 Since we accept the cycles of nature,we should also accept the changes in our life可知 既然我们接受了自然的周期,我们也应该接受我们生活中的变化,故选B
64.答案D 文章理解题 由文中 We can regard the changes in our life as chances.As we keep changing ourselves,we can keep up with the changes in our life可知 我们可以把我们生活中的变化作为机会.我们不断改变自己,我们不惧生活中的变化,所以考试失败了,也是件好事,这样我们要知道自己该学的还有更多,要更加努力,故选D
65.答案C 文章理解题 由文中 We can prepare ourselves for changes by becoming more flexible(灵活的).We can regard the changes in our life as chances.As we keep changing ourselves,we can keep up with the changes in our life可知 我们可以变得更加灵活来适应变化.我们可以把我们生活中的变化作为机会.我们不断改变自己,我们不惧生活中的变化,故选C

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届福建厦门一中九年级下期第一次模拟考试英语卷(解析版) 题型:书面表达

短文写作

厦门市坑内社区居委会目前正在组织一系列志愿者活动,包括1. 帮扶该社区学困生;2. 探望“爱欣老人公寓”孤寡老人;3. 前往万石植物园(Wanshi Botanical Garden)进行保洁并制止游客不文明行为;4. 看望174医院病童等等。

请你根据个人情况,选择参加其中两项活动,谈谈你选择它们的原因以及你打算具体做些什么?短文的开头与结尾已给出。

要求:1. 词数80词左右,不包含所给开头和结尾;

2. 不得在文中出现真实校名或学生姓名。

Dear Sir or Madam,

I’m a middle school student. I want to be a volunteer to help people.

Please call me at 0592-2666128. I’m looking forward to your reply.

Warm-hearted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.We can't do       for Qujing,my hometown,but we can do something to make it a better place.(  )
A.nothingB.anythingC.everythingD.something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Would you mind my using your computer?
-       (  )
A.Yes.Here you are.B.You're welcome.
C.No,you can't.D.No,not at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I'm glad to find that many trees_______ in our city last year.(  )
A.plantB.plantedC.were plantedD.are planted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.这棵树一定属于我们.(belong to)This tree must belong to us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The young manwrote (write) the first book in 2001.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Thanks to our teacher,we couldn't solve the problem ______ her help.(  )
A.inB.withC.outD.without

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.为了保持健康,爷爷经常散步.
Grandpa often takes a walk(in order ) to keep/stay healthy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案