Anne’s best friend
![]()
Do you want a friend whom you could tell everything to, like your deepest feeling and thoughts? Or are you afraid of your friend would laugh at you, or would not understand what you are going through. Anne Frank wanted the first kind. She made her diary her best friend.
Anne lived in Amsterdam in the Netherlands during World War Ⅱ .Her family wad Jewish so they had to hide or they would be caught by German Nazis(纳粹). They hid away for twenty-five months before they were discovered. During that time the only true friends was her diary. She said, “I don’t want to set down a series of facts as most people do. But I want this diary itself to be my best friend, and I shall call my friend Kitty. Now read how she felt after being in the hiding place since July 1942.
Thursday 15th June 1944
Dear Kitty,
I wonder if it’s because I haven’t been able to be outdoors for so long that I’ve grown so crazy about everything to do with nature. I can well remember that there was a time when a deep blue sky, the songs of the bird, moonlight and flower could never have kept me spellbound. That’s changed since I came here.
…for example, one evening when it was so warm, I stayed awake on purpose until half past eleven in order to have a good look at the moon by myself. But as the moon gave far too much light, I didn’t dare open the window. Another time five month ago, I happened to be upstairs when at dusk when the window was open. I didn’t go downstairs until the window had to be shut. The dark, rainy evening, the wind, the thundering clouds held me entirely in their power; it was the first time in a year and a half that I‘d seen the night face to face….
…Sadly…I am only able to look at nature through dirty curtain before very dusty window. It’s no pleasure looking at nature through these any longer, because nature is one thing really must be experienced.
Yours,
Anne
1. Anne’s best friend was her diary, wasn’t it?
2. In Anne’s eye, what do people usually write in a diary?
3. About how long had Anne and her family been in the hiding place when she wrote this part of diary?
4. What did Anne want to do when she stayed awake on purpose until very late one evening?
5.Were Anne’s family finally caught by German Nazis?
6. If you were Anne, what would you like to do most in the hiding place? (In no more than 3 sentences)
1.Yes, it was
2.In Anne’s eyes, people usually set down a series of facts in a diary.
3.Since July 1942.
4.She wanted to have a good look at the moon by herself.
5.Yes, they were.
6.言之有理即可,如可回答I would like to walk into the nature and feel the beauty of it.
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了安妮第二次世界大战期间住在荷兰的阿姆斯特丹。她的家人是犹太人,所以他们必须隐藏否则他们就会被德国纳粹抓走。他们躲了25个月才被发现,下面是他的日记及感受。
1.细节理解题。根据Anne Frank wanted the first kind. She made her diary her best friend. 她做了她的日记她最好的朋友。可知答案是Yes, it was。
2.细节理解题。根据“I don’t want to set down a series of facts as most people do我不想像大多数人一样记下一系列的事实,可知答案是In Anne’s eyes, people usually set down a series of facts in a diary.。
3.细节理解题。根据Now read how she felt after being in the hiding place since July 1942. 现在读她的在1942年7月以来的藏身之处的感觉。可知答案是Since July 1942。
4.细节理解题。根据one evening when it was so warm, I stayed awake on purpose until half past eleven in order to have a good look at the moon by myself. 一天晚上,它是如此温暖,我一直醒着,直到11点半,故意不睡觉,为了自己好好看看月亮。可知答案是She wanted to have a good look at the moon by herself。
5.细节理解题。通过Anne lived in Amsterdam in the Netherlands during World War Ⅱ .Her family wad Jewish so they had to hide or they would be caught by German Nazis(纳粹). They hid away for twenty-five months before they were discovered安妮第二次世界大战期间住在荷兰的阿姆斯特丹。她的家人是犹太人,所以他们必须隐藏否则他们就会被德国纳粹抓走。他们躲了25个月才被发现。可知答案是Yes, they were.。
6.细节理解题。言之有理即可,如可回答I would like to walk into the nature and feel the beauty of it.。
考点:故事阅读类阅读。
科目:初中英语 来源:2014年云南保山市学业水平考试第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Kitty would rather ______ to the park than watch TV.
A.to go B.go
C.going D.goes
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市静安区中考三模英语试卷(解析版) 题型:其他题
What is it like being a film star? What is it like n front of the camera? Students from Steamboat Spring Middle School in the US could tell you exactly what it’s like. They recently got a taste of the life of a star.
A local movie company wanted to produce a film. All the actors in this film were to be students. Fourteen students were chosen from the school. The film, called Ruby vs Wolfgang, was based on the story of little Red Riding Hood(小红帽). It came with a twist(改变), however---the story was told from the perspective(看法) of the wolf.
Zoe Walsh, a seventh-grader, signed up to do behind- the- scenes work. But she soon found herself in front of the camera instead. She played a strange middle school student in the film.
“It is just for fun,” she told the Steamboat Today. “Just pretending that you’re someone else.”
But there were also difficulties. It was very cold during shooting. Students had to put up with snow and icy wind.
Lack(缺乏) of experience was another problem. The director Michael Staley said he tried to “help each student bring out the wolf ---or Whatever animal they representing---in themselves”
Erus Harrington, an eighth---grader, said he played a “nice, silly British guy”. He learned the British accent(口音) all at home.
“I just a kind of taught myself how to do it by watching videos,” he said “It makes me feel good after I do it because I’m proud of myself.”
The students will watch themselves on the big screen for the first time during the film festival at a local high school in May.
“I’m probably going to laugh at myself,” said Zach, the brother of Zoe.
1.Fourteen students were chosen as actors in this film, weren’t they?
2.Who did Walsh play in the film?
3.What were the two main problems for the actors?
4.How did Harrington learn the British accent?
5.Where will the students see the film acted by themselves on the big screen for the first time ?
6.What do the students think of being a film star after they got a taste of the life of a star according to the passage? (At least two different opinions)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市静安区中考三模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
________ Jeremy was hurt in the match, he didn’t give up and finished in ninth place.
A.When B.Although C.Because D.If
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市静安区中考三模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Edward doesn’t like his car. He thinks ________ is more modern than his.
A.I B.me C.mine D.my
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市闸北区初三中考英语二模试卷(解析版) 题型:其他题
1.The two jumped up and down in the trees. (monkey)
2.We’ll celebrate our grandma’s birthday at the Peace Hotel tomorrow. (ninety)3.The novel was so exciting that they all lost in it. (they)
4.Alice Munro is the first to win a Nobel Prize in Literature. (Canada)
5.Mr. Rogers finally took the decision for reason. (person)
6.With e-books coming, printed books aren’t people’s first of reading. (choose)
7.Learning and practising will surely us to make greater progress. (able)
8.One cannot refuse if you ask . (polite)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市闸北区初三中考英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空
To be a good teacher, you ___ be able to hold the attention and interest of your students.
A. must B. may
C. can’t D. needn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市金山区中考二模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
One young excellent person was trying to find a high position in a big company. It was the director who would make the final decision.
The director discovered that the young man did an excellent job in his college, which interested him a lot.[来
The director asked, “Who paid for your college?”
The young man answered, “My father passed away when I was one year old, so it was just my mother.”
“What did your mother do?” The director seemed surprised.
“She is a clothes cleaner,” the young man answered, with no feeling.
“Have you ever helped your mother wash some clothes before?”
“Never. My mother always wanted me to study and read more books. She could wash clothes faster than me,” the young man seemed puzzled (迷惑) when answering.
“Well, now I need you to do something. When you go back home today, clean your mother’s hands and see me tomorrow.”
The youth was happy when hearing this because he felt that his chance of getting the job was great. When he went home, he happily asked his mother to let him clean her hands. His mother felt strange but happy. With mixed feelings, she showed her hands to the kid.
The young man cleaned his mother’s hands, with tears falling. It was the first time he not
iced that his mother’s hands were so wrinkled (皱的), and there were so many wounds. This pair of hands enabled him to go throug
h college. This pair of hands was the price that his mother had to pay for his life and his future.
The next morning, the director asked the young man, “Now tell me what you learned yesterday.”
After hearing what he said, the director knew the young man had learned his lesson. “This is the man whom I am looking for. We want you to be our member.”
1.Did the young man do quite well in college?
__________, ______________________________________________.
2.Who paid for the young man’s college?
_________________________________________________________.
3.Why hadn’t the young man helped clean the clothes before?
________________________________________________________.
4.What did the director ask the young man to do when he went back?
_________________________________________________________.
5.Why did the mother feel strange but happy when her son wanted to wash her hands?
_________________________________________________________.
6.The young man had learned his lesson. What can you learn from his lesson?
__________________________________________________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市虹口区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Quite a few people were injured or killed in this traffic accident last week, ________?
A. were they B. did they C. weren’t they D. didn’t they
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com