精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Some people believe that schools will not be necessary in the near future.They say that because of the Internet and other new technology,there is no longer any need for school buildings,classes and teachers.Perhaps this will be true one day,but if the world has no schools,I can't imagine how our society will be.In fact,we should learn how to use new technology to make schools better.We should invent a new kind of school that is linked (链接) to libraries,museums,science centers,labs and even companies.Technological companies should create learning programmes for schools.Scientists could give talks through the Internet.TV networks and local stations could develop programmes about things students are studying in school.Labs could set up websites to show technology so that students could see it on the Internet.
Is this a dream?No.There are already many cities where this is beginning to happen.Here the whole city is linked to the Internet,and learning can take place at home,at school,and in the office.Businesses provide programmes for the schools and the society.The schools provide computer labs for people without their own computers at home.Because everyone can go on the Internet,older people use it as much as younger ones,and everyone can visit far-away libraries and museums as easily as nearby one.How will this new kind of school change the usual way of learning?It is too early to be sure,but it is very exciting to think about it.Technology will change the way we learn; schools will change as well; and we will all learn something from the Internet.

56.Who thinks that students don't have to learn at school?C
A.Everyone.
B.The writer.
C.Some people.
D.The teachers.
57.What does"a new kind of school"mean in the passage?D
A.A school with many new computers.
B.A school with many new students.
C.A school with many new teachers.
D.A school which is linked to the Internet.
58.Older peopleC.
A.never go on the Internet
B.go on the Internet more often than younger ones
C.go on the Internet as often as younger ones
D.go on the Internet less often than younger ones
59.What the writer thinks is thatA.
A.schools are still necessary
B.more schools should be built
C.there should be fewer schools
D.more computers are needed in schools
60.Which of the following sentences is NOT true?B
A.Technology will change our way of learning.
B.If you are a student,you can set up websites to show new technology.
C.The schools provide computer labs for those who have no personal computers.
D.On the Internet,you can visit another city's library as easily as the people there.

分析 这篇短文主要给我们介绍了未来的一种与互联网相连的新型学校.新技术会改变我们的生活方式,学校会为没有个人电脑的人提供电脑室以及在互联网上,你可以像那儿的人一样访问另一个城市的图书馆.技术将改变我们学习的方式,学校将会改变,我们都会从互联网学到一些东西.

解答 56.C细节理解题.根据Some people believe that schools will no longer be necessary in the near future.可知,有些人认为学校在不久的将来不再是必要的.故答案为C.
57.D 细节理解题.根据We should invent a new kind of school that is linked(链接) to libraries,museums,science centres,labs and even companies.可知这种新的学校是指与网络连接的学校.故答案为D.
58.C细节理解题.根据Because everyone can go on the Internet,older people use it as much as younger ones可知,老年人和年轻人一样,都可以使用网络.故答案为C.
59.A细节理解题.根据but if the world has no schools,I can't imagine how our society will be.可知,作者认为学校仍然有必要存在.故答案为A.
60.B细节判断题.根据Labs could set up Web sites to show new technology so students could see it on the Internet.可知,实验室可以建立网站来展示新技术,这样学生可以看到它在互联网上.而非学生建立网站.故答案为B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.A rich man once lived in a big and bright house.One day a (16)D beggar(乞丐) went to his house.He(17)B for something to eat.The rich man let the beggar(18)A and gave him a big plate of meat.The beggar ate the meat very quickly.When he(19)B,the rich man asked,"Do you want more to eat?"
"No,thanks,"the beggar answered."I'm full."But the rich man gave the beggar some nice cakes.The beggar finished them very quickly,too."Would you(20)C  more to eat?"the rich man asked again."No,thanks,"the beggar answered."That's (21)D.I'm full."
But the rich man didn't (22)A.He gave the beggar some(23)A.The beggar quickly drank it again.
"Why did you lie to me?"the rich man asked."Every time I ask you if you want more to eat,you say (24)B,but every time I give you more,you eat it quickly."
The beggar looked around.(25)D was a box outside the house.He(26)D the box with stones and asked the rich man,"Is this box full?""Sure,it's full,"the rich man answered.Then the beggar put some sand in the box."Is this box full?"he asked again."(27)C,it's full,"the rich man said.Then the beggar(28)B some water into the box.
"You see,"he said to the rich man,"every time I ask you(29)D the box is full,you say yes.Then I fill the box again.It is the same thing with the (30)C you gave me.There's always room for more."

16.A.tiredB.dirtyC.sickD.hungry
17.A.wantedB.askedC.thoughtD.paid
18.A.inB.outC.offD.away
19.A.startedB.finishedC.waitedD.returned
20.A.askB.helpC.likeD.hope
21.A.goodB.trueC.terribleD.enough
22.A.stopB.eatC.knowD.drink
23.A.milkB.applesC.fish and chipsD.fried chicken
24.A.yesB.noC.notD.please
25.A.ItB.ThisC.ThatD.There
26.A.putB.madeC.gaveD.filled
27.A.I'm sorryB.I'm afraidC.Of courseD.Never mind
28.A.sentB.pouredC.carriedD.threw
29.A.whatB.thatC.whyD.whether
30.A.sandB.waterC.foodD.stones.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Must I finish the composition in class,Mr Wang?
-No,you ________.You can finish it at home.(  )
A.mustn'tB.needn'tC.shouldn'tD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Jack is funny.He often tells jokes to make us ______.(  )
A.laughB.laughsC.to laughD.laughed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The dog rushed to the nearest village ______ it could get someone to help his dying owner there.(  )
A.whereB.whichC.thatD.so that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.International students in Christine Rhodes's English class in Australian share their favorite places they have visited in Australia.
Canberra,the nicest city in Australia ( Siggi Siebold from Germany)
I went for a short holiday to Canberra because my son lives there.It's the nicest city in Australia,a little bit similar to Cairns.There are lots of big rivers and trees around the city.
The small city of Mount Isa ( Indra Ekanayake From Malaysia)
I came to Mount Isa six months ago.It's a long way from Brisbane---about 2,000km.It's a small city,with a population of 21,000,but it has all the basic facilities such as a hospital,six school and supermarkets.It's a mining city.It's hot and gets little rain.There are two big lakes to keep the rainwater for drinking for the city.
Lake Moondarra and a mine(矿) ( Ida Robb from Indonesia)
In Mount Isa,there's a dam called Lake Moondarra.On the weekend you can go there with your friends.People go fishing and even catch a crocodile.There's a big mine in Mount Isa.Many people come to work in the mine and earn much money.It isn't a beautiful green place,but many people like it.
My impression of Sydney  ( Namfon Pitaxsin from Thailand)
The first time I came to Australia,I was happy.I traveled to Sydney.Four million people live there,and many are Asians.I saw the harbor(港口),Sidney Harbor Bridge and the Opera House and I went to see the koalas and kangaroos in Taronga Park Zoo.After that and I went to the Thai Restaurants.There is a revolving(旋转) restaurant,so you can eat and see the city.
56.Why did Siggi Siebold go to Canberra?B
A.Because it's the nicest city in Australia.
B.Because her son lives there.
C.Because it is similar to her hometown.
D.Because there're lots of rivers.
57.According to Indra Ekanayake,Mount IsaC
A.is a famous harbor in Australia
B.has a large population
C.probably doesn't have enough drinking water
D.doesn't have enough basic facilities
58.Where is Lake Moondarra?B
A.In Canberra              
B.In Mount Isa   
C.In Brisbane               
D.In Sydney
59.The first time Namfon Pitaxsin went to Australia,sheA.
A.saw some special Australian animals.
B.met more Americans than Asians
C.ate some traditional Australian food
D.enjoyed the music in the Opera House
60.How many cities does the passage mainly talk about?B
A.Two    
B.Three    
C.Four   
D.Five.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.During the 30th Summer Olympic Games,many young Chinese athelets gave us a wonderful show and helped China get 88medals(奖牌)in all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Most people hope to have a memory which helps them succeed in study,work and life.Can memory be improved?Luckily,hundreds of studies in the past 50years have already given us a definite answer.
A healthy lifestyle keeps your brain young and memory sharp.First of all,it is necessary to have a healthy diet.Eating more food rich in B vitamins and Vitamin E,such as vegetables and lean meat,helps you have a better memory.Proper exercise provides much needed oxygen for the brain.Running,riding a bike,swimming and even walking two or three times a week are helpful.Moreover,getting enough sleep is important.Only when your brain gets a good rest,can it work well.The healthier your lifestyle is,the better your memory will become,but do not expect a sudden change---it takes a long time to make a difference.
Memory skills help you remember things better.The following three are the most widely used.Chunking is a way of remembering a piece of information by cutting it into smaller ones.For example,to memorize a ten--digit telephone number 2127983630,you can divide the digits into three groups:first 212,then 798,and lastly 3630.This method is far more effective than remembering a string of 10digits.Organization means organizing information into groups of the same kind.For example,trees,grass and flowers are plants; tigers,pandas,horses and cows are animals,Imagery is remembering newly learnt information by using your imagination and connecting it with something that you are familiar with.
However,memory skills will hardly work if you don't understand the information.What's more,only a regular review can make the memory last long.That is why students are always advised to go over what they have learnt after one day and then after three days,and then use it as regularly as possible.
Human brains are like muscles that need nutrients and exercise to become stronger.If you make a few lifestyle changes and try some memory skills,you can certainly improve your memory.
26.How many ways of keeping a healthy lifestyle are mentioned in the passage?B
A.Two             
B.Three              
C.Four             
D.Five
27.Which of the following examples is the use of the skill"organization"?A
A.Remembering the word"sad"by putting it into the group of"feeling".
B.Remembering the meaning of the word"red"by connecting it with fire.
C.Remembering a long and difficult passage by understanding its meaning.
D.Remembering the post number 0708591by diving it into 070and 8591.
28.According to the passage,why should we review what we've learnt?D
A.To use it better every day.
B.To understand it in a better way.
C.To improve memory skills.
D.To remember it for a longer time.
29.The underline"it"in Paragraph 3meansC.
A.imagination        
B.Imagery         
C.information           
D.memory
30.What is the main idea of the passage?C
A.Not everyone has a good memory.
B.Memory skills are not difficult to learn.
C.Memory can be improved in some ways.
D.It is important to have a healthy lifestyle.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Do you like making friends with others?
Of course.I'm afraid of       .(  )
A.aloneB.be aloneC.being aloneD.to be alone

查看答案和解析>>

同步练习册答案