精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Hi,I'm Judy.I'm a middle school student.In my class,there are thirty-eight students.How do they go to school every day?Seventeen of them take buses because they live far from the school.Six students walk.They think walking is good exercise.Fifteen students ride their bikes to school because they like riding bikes very much and their homes are not far from the school.No one goes to school by car.How do I go to school?Ha,I'm one of the fifteen.
51.There areCstudents in Judy's  class.
A.29   
B.30   
C.38   
D.45
52.Six students thinkBis good exercise.
A.running   
B.walking  
C.swimming  
D.riding
53.Dstudents  ride their bikes to school.
A.17   
B.6   
C.10   
D.15
54.Judy goes to schoolB.
A.on foot   
B.by bike  
C.by bus   
D.by car
55.No one gets to schoolA.
A.by car    
B.by bike  
C.on foot  
D.by bus.

分析 文章大意:嗨,我是朱蒂,我是一个初中生,在我的班上,有三十八个学生,他们是怎么去学校的每一天呢?十七人乘坐公交车,因为他们住的离学校很远.六名学生步行.他们认为散步是很好的锻炼.十五名学生骑自行车上学因为他们非常喜欢骑自行车,他们的家离学校不远.没有人坐小汽车上学.我怎么去学校?哈,我是15个中的一个.

解答 51-55:C  B  D  B  A
51题答案:D考查细节题解,根据文中的In my class,there are thirty-eight students可知 在我的班上,有三十八个学生,故答案是C.
52题答案:B考查细节题解,根据文中的Six students walk.They think walking is good exercise可知六名学生步行.他们认为散步是很好的锻炼,故答案是B.
53题答案:D考查细节题解,根据文中的Fifteen students ride their bikes to school 可知 十五名学生骑自行车上学,故答案是D.
54题答案:B考查细节题解,根据文中的Ha,I'm one of the fifteen我是15个中的一个及上文的Fifteen students ride their bikes to school 可知 十五名学生骑自行车上学可知是骑自行车,故答案是B.
55题答案:A考查细节题解,根据文中的No one goes to school by car.可知 没有人坐小汽车上学,故答案是A.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--Must we wear school uniforms every day?
--No,you      .You only need to wear them on Mondays.(  )
A.mustn'tB.may notC.don't have toD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.我乐意邀请朋友们一起去看电影.
I'm readyto invite my friends to the film with me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.恐怕他们不会欢迎你们这样的游客.I'm afraid they won't welcome visitors like you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.经理的电脑有问题吗?
Is there anything wrong with the manager's computer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.我的妹妹总是和她的同学相处得很好.
My sister alwaysgets on/along well withher classmates.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.孩子们越早学会独立,对他们的未来就越好.
Theearlier  kids learn to be independent,thebetter  it is for their future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.他们正在进行本次比赛的倒计时.
They arecounting down the time of the competition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.最近我了解了许多有关相城的过去和现在.I have learned a lot about Xiangcheng's past and present recently.

查看答案和解析>>

同步练习册答案