精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Mr.Haydn is all archaeologist(考古学家).He has just returned from a journey to the buried(被埋的)lost city of Tantalis.The following is his three-day diary.

I.任务型阅读根据图表内容,回答下列问题:
73.How many people were there in the team?10/Ten.
74.Did they collect rainwater on May 3rd?Yes,they did.
75.How was the weather on May 4th?Dry and sunny.
76.What time did they arrive at Tantalis on May 5th?They arrived at 1:30 p.m.
77.What did they set up the equipment for on May 5th?They set up equipment for digging..

分析 文章大意:Mr.Haydn是考古学家,他刚刚从被埋的Tantalis失落之城旅行回来,他写下了他的为期三天的日记.三天的日记中写了时间、气候、到达时间以及所做的事等等.

解答 73.10/Ten.细节理解题,根据图表中的5月3号中的"Team of 10 men with equipment"可以知道是10人,故答案为:10/Ten.
74.Yes,they did.细节理解题,根据图表中的5月3号中的"collected rainwater"可以知道作肯定回答,故答案为:Yes,they did.
75.Dry and sunny.细节理解题,根据图表中的5月4号中的"Climate:Dry and sunny."可以知道5月4号的气候,故答案为:Dry and sunny.
76.They arrived at 1:30 p.m.细节理解题,根据图表中的5月5号中的"Arrived at 1:30 p.m."可以知道5到达的时间,故答案为:They arrived at 1:30 p.m.
77.They set up equipment for digging.细节理解题,根据图表中的5月5号中的"Set up equipment for digging."可以知道答案,故答案为:They set up equipment for digging.

点评 解答此类题,根据文章三篇日记的信息,采用不同的答题技巧来推理做题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.His latest movie has won high ________ from many people.(  )
A.prizeB.priceC.praiseD.practice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The filmhad begun(begin) by the time I got to the cinema.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.请根据每题所提供的图片和提示词(要求全部用上),写一个与图片情景相符的句子.
(we,be fond of)We are fond of playing football/soccer..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.--Could you tell me     ?
--Sure.Just go straight and turn left.You can see it on your right.(  )
A.how I can get to the libraryB.where can I find the library
C.how can I get to the libraryD.where can I find the library

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-I think you will catch up with us soon.
-________.(  )
A.I hope soB.I hope not
C.It doesn't matterD.Oh,don't say like that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.It is           useful book.I borrowed it from           school library.(  )
A.an; aB.a; anC.an; theD.a; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Advertisements sometimes help people learn more about new products.
-But at times ads       tell lies.(  )
A.mustB.canC.needD.should

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Your cartoon books are very interesting.Where did you buy _______?I want to buy _______,too.(  )
A.one; oneB.them; itC.them; someD.one; ones

查看答案和解析>>

同步练习册答案