精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Good afternoon,and welcome to England.We hope that your visit will be a pleasant one.Today,I would like to draw your attention to a few of our laws.
The first one is about drinking.Now,you may not buy wine in this country if you are under 18years old.Neither may your friends.They may not buy it for you.
Secondly,noise.Enjoy yourself as you like,but please don't make unnecessary noise,especially at night We ask you to show your friendliness to others who may wish to be quiet
Thirdly,crossing the road.Be careful,the traffic moves on the left side of the road in this country.Use the pedestrian crossing (人行横道)and take great care when crossing the road.
My next point is about litter.It is against the law to drop litter in the street.When you have something to throw away,please put it in your pocket and take it home,or put it in a litter bin(箱).
Finally,it is also against the law to buy cigarettes,if you are under 16years of
age.
I'd like to finish by saying that if you need any help,you should get in touch with the local police station.They will be very pleased to help you.
94.The passage is mainly aboutB in England.
A.traveling
B.laws
C.how to cross the road
D.drinking
95.There areB laws in this passage.
A.six         B.five         C.three        D.four
96.Where does the traffic move in England?A
A.On the left side of the road.
B.In the middle of the road.
C.On the right side of the road
D.It isn't mentioned.
97.Where should you put your litter in England?D
A.In your pocket.
B.Take it home.
C.In a litter bia
D.All of the above.
98.The underlined phrase"get in touch with"meansA.
A.联系      B.触摸       C.相处         D.取悦.

分析 本文主要向游客介绍了英国的一些法律知识:饮酒,噪音,过马路,丢垃圾,抽烟等,作了具体说明.

解答 94.B 大意理解题:根据第一段Today,I would like to draw your attention to a few of our laws今天,我想请你们注意我们的一些法律.故选B.
95.B 细节理解题:根据文章的第二、三、四、五、六段分别给出了具体内容:drinking,noise,crossing the road,litter and smoking即五种,故选B.
96.A 细节理解题:根据第四段Be careful,the traffic moves on the left side of the road in this country小心,这个国家交通是靠左行驶的,故选A.
97.D 细节理解题:根据第五段When you have something to throw away,please put it in your pocket and take it home,or put it in a litter bin(箱).当你有垃圾丢的时候,请放在你的口袋里,带回家,或丢到垃圾箱,故选D.
98.A 词义理解题:根据最后一段前文if you need any help果您需要帮忙的话;后文the local police station.They will be very pleased to help you与当地警察局…,他们将很高兴帮助你,推测意思是联系他们,故选A.

点评 对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

20.My shirt is old.I want to buy a nnew one.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.将来在世界上不再有学校.
Therewon't be schoolsany more in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.使用所给的词语,编写一个意义相对完整的语段.提示词:difficult,try,by,help,fun要求:
1.使用全部提示词,并在语段中用下划波浪线"----"标出提示词;
2.语段具有一个相对合理的主题意义;
3.词数为50词左右,最多不超过80词.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Some western countries insist that China is one of the world's biggest greenhouse gas emitters (温室气体排放者).But in fact our government has taken actions (46)actively to struggle with climate change.
Firstly,the public are educated to (47)pay more attention to the environment.As the government expects,the people have reached a very (48)high level of knowing low-carbon economy(低碳经济).(49)If you watch TV,listen to the radio or read newspapers,you'll find low-carbon lifestyle has become a fashion.Secondly,developing renewable energy is another action.The government is(50)buildingmany wind farms and solar power stations in the deserts.Of course,(51)within a long time,China will continue using the coal.At the same time,the government has been making(52)laws to punish those people who dare to destroy the environment.Besides,some (53)scientists have suggested that greening the deserts is more important than developing new forms of energy.Their(54)latestresearch shows that 80% of the CO2 in the atmosphere comes from land?use.
As we know,China hasn't (55)achieved a balance between the green lifestyle and the economic growth,but we are on the way.We'll take more actions to reduce the greenhouse gas emission.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Water is the most common substance(物质) found on the earth,but less than 1% of the earth's water is suitable for drinking.More than 1,000,000,000people around the world survive on just over 1galon of water a day.Probebly more than 3,000,000,000people may suffer from not having enough water by the year 2025.You are considered lucky if you live in a country where you can drink water out of your kitchen tap or bathroom tap.People in some countries have to pay for drinking water at home.So clean water is one of our most valuabe natural resources(资源).
In fact,people waste(浪费) so much clean water today.In factories lots of water is wasted.At home many people are not taking showers but still baths,and many are brushing their teeth with the tap turned on.Children are no longer taught how to save water….
You can save clean water in many ways.For example,if you keep gold fish,the tank water excellent for graden plants.And when you wash a milk bottle,pour the water on your house plants.Putting a brick or a water into your toilet tank many help use less water,saving many gallons over a long time.
Using rainwater is another simple way to save clean water.You can use rainwater to wash your hands after gardening,flush the toilet,and wash your car,your pet,your driveway when they are dirty.
For the same reason,people in Malaysia are encourageed to use rainwater.If one has a house with a small garden,he would buy a huge plastic tank to keep rainwater for their daily life.

34.We can learn from the passageD.
A.when man can't live without water
B.where there is no water resource
C.why there is less water on the earth
D.how important it is to save water
35.According to the passage,one of the ways to save water isC.
A.to stop keeping gold fish
B.to pay much for drinking water
C.to use it in a clever way
D.to educate those who waste water
36.The underlined word"flush"in Paragraph 4 means"A".
A.clean something with water
B.pour water over something
C.make somehting wet with water
D.get water out of something
37.People are ecouraged to use rainwaterB.
A.so that is can make our life easier
B.so that clean water can be kept for other uses
C.because is it free and easy to get
D.because there is no claen water left for them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.WWF's Earth Hour aims to draw the world's attention to our amazing planet and the need to protect it.Indeed,the Earth Hour movement has grown into the world's largest voluntary action for the environment in the eight years since it was first held in Sydney in 2007,with 2.2million participants.Only a year later Earth Hour had grown into a global event and 279cities and towns in 35countries took part.The year 2012saw 6,950towns and cities in more than 152countries took part in Earth Hour movement.Last year 7,000towns and cities in more than 154countries took part in Earth Hour.This year,WWF is calling for people across the world to take part in HYPERLINK"http://earthhour.wwf.org.uk/about-wwfs-earth-hour"Earth Hour 2014-the biggest switch-off in history.
For the eighth year,people are being asked to turn off their lights for one hour to call attention to the issue of climate change.The WWF's organizers say climate change is one of the greatest threats(威胁) facing wildlife and nature.They also say when it comes to save energy and money,big changes start with small steps like turning out the lights.
Earth Hour supporter Jamie Oliver has some great ideas of his own for helping the environment:"We can all make simple changes to help,like always choosing higher-welfare(规模化养殖的) meat,and even trying to have a couple of meat-free days a week.More little steps,such as taking a shower instead of a bath,leaving the car behind and walking to work,not leaving electrical appliances on standby(备用的) and so on are the beginning of a low carbon lifestyle and a healthier world.
This year,Earth Hour is asking people to take the movement"beyond the hour".Earth Hour is a call to stand up and get involved.We hope everyone will join us in turning off for a brighter future.

42.What's the main idea of Paragraph 1?B
A.The first Earth Hour movement      
B.History of Earth Hour and its tasks.
C.Earth Hour has changed our lives.
D.Everyone can make a difference.
43.Which of the following is Wrong?C
A.The first Earth Hour started in 2007in Australia.
B.This year people are expected to turn off their lights for over one hour.
C.For seven years,Earth Hour calls for action on climate change.
D.7,000towns and cities in over 154countries took part in Earth Hour 2013.
44.According to the passage,all the following are small steps we can take ExceptB.
A.Turning off our lights in Earth Hour.
B.Taking a bath instead of a shower
C.Going to work on foot instead of by car  
D.Choosing higher-welfare meat
45.The best title of the passage isC.
A.Climate Change:the greatest threat      
B.WWF:a global charity
C.Earth Hour:small steps big difference.
D.Climate Action:a global call.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.阅读短文,然后根据要求完成任务.
Do you carry too much on the way to school or home?Don't worry.Try e-readers (电子阅读器) and say goodbye to your heavy schoolbag.
An e-reader has the memory spaceto hold hundreds of books.So people want to (A)扔掉沉书包and read withsmall,light e-readers.For example,Cushing Academy,a high school in Massachusetts,USA,replaced (替换)most of the 20,000 books in(B) itslibrary last summer.Teachers and students will usee-readers instead.
     Most e-readers are thin and weigh less than500g.They can download (下载) an e-book in 60 seconds."It's (C) so easy.You can have a lot of books right at yourfingers!"said Meghan Chensusky.
       Chinese schoolchildren are also tryinge-readers.At the Shanghai World Expo (世博会),ane-schoolbag is now on show.Itis a special e-reader.Students can use it to downloadtextbooks from the school servers (服务器).(D)It can also send and receive homework.Some Schools in Beijing and Shanghai havetried this e-schoolbag for a few years."It'sexcellent.I (E)don't have tocarry a heavy schoolbag anymore,"saidXiao Qi,15,Beijing.
New e-readers are not just for reading.They have Wi-Fi and multimedia (无线电视和多媒体).Parents worry that these may hurt their children's study habits."I think Wi-Fi is not necessary for kids,"said Zeng Wenwen,43,Beijing.

71.将文中划线部分(A)译成英语:throwaway heavy schoolbags
72.文中划线部分(B)指代的是:Cushing Academy's/(the)high school's
73.写出文中划线部分(C)和(E)的同义词或近义词:very;needn't
74.将文中划线部分(D)改写为:Homework can alsobe sentand received through it.
75.从文中找出两个修饰或描写e-reader的形容词:small,thin,light,excellent,new,special (中的任意两个).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---I'd like to buy Guo Jingming's Tiny Times.
---You had better   his books.The stories he tells are far from real life.(  )
A.don't readB.not to readC.not readingD.not read

查看答案和解析>>

同步练习册答案