精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.
The Snow Queen
The Snow Queen tells the story of the Snow Queen who covered the world in ice,setting out to destroy (破坏) everything,including the family of the glassmaker Vegard.Luckily,Vegard and his wife were able to save their daughter Gerda and their son Kai before it was too late.But when Kai was discovered by the Snow Queen's servant (仆人),Gerda took a journey across the icy wonderland,facing difficulties and finding new friends to set Kai free,to beat the Snow Queen and warm the hearts of people everywhere.
 
Angels Sing
As a child,Michael Walker wished every day could be Christmas.That continued,until a tragic accident broke down his holiday spirit.Thirty years later,Michael still can't feel any joy for Christmas,though encouragement comes from his playful wife (Connie Britton) and kind parents (Kris Kristofferson and Fionnula Flanagan).But when his young son (Chandler Canterbury) face a tragedy (悲剧),Michael needs to make amends (赔偿) with his past.A mysterious man named Nick (Millie Nelson) gives Michael a gift that can give him the courage to find the Christmas joy that he lost.
 
Adventures of the Penguin King
Rex,a young King Penguin,has been away from his home for three years,learning to hunt in the wild oceans,but now he's back in Penguin City.His task:to find a wife,settle down and raise a chick.But can he survive in the bad conditions on an island at the bottom of the world?
53.The three movies are allB.
A.horror films 
B.fairy tales 
C.romantic films 
D.action films
54.Gerda is Kai'sA.
A.sister 
B.mother 
C.friend 
D.servant
55.Why has Rex been away from his home?C
A.To find a wife.
B.To raise a chick.
C.To learn to hunt in the wild oceans.
D.We don't know.
56.How can Michael help his son face the tragedy?A
A.By finding his Christmas joy.
B.By giving his son the courage.
C.By fining a gift for his son.
D.By bringing joy to his son on Christmas.

分析 本文以表格的形式向我们介绍了三部电影:The Snow Queen《冰雪皇后》;Angels Sing《天使在唱歌》;Adventures of the Penguin King《企鹅王冒险》.表格对其故事梗概作了说明.

解答 53 B 归纳概括题:第一个The Snow Queen tells the story of the Snow Queen who covered the world in ice讲述了冰雪女王用冰覆盖世界的故事;第二个讲述一个名叫Nick的神秘的男人给了米迦勒一份礼物,可以给他勇气去寻找他失去的圣诞快乐;第三个企鹅王冒险的故事,这都属于寓言童话故事,故选B.
54 A 细节理解题:根据第一个表格…to save their daughter Gerda and their son Kai去挽救他们的女儿Gerda和他们的儿子Kai,即Gerda和Kai是兄妹关系,故选A.
55 C  细节理解题:根据第三个表格a young King Penguin,has been away from his home for three years,learning to hunt in the wild oceans一个年轻的King Penguin,已经离开他的家三年,学习在野生海洋狩猎,故选C.
56 A 细节理解题:根据第二个表格A mysterious man named Nick (Millie Nelson) gives Michael a gift that can give him the courage to find the Christmas joy that he lost一个名叫Nick的神秘的男人给了Michael一份礼物,可以给他勇气去寻找他失去的圣诞快乐,故选A.

点评 对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Dear Mr.Expert,
I grew up in an abusive(虐待的) home.I always promised myself that I'd get out as soon as possible.Now,at age 20,I have a good job and a nice house of my own,and I'm really proud.
Here's the problem:some of my friends who still live with their parents spend the weekends with me.But now they make mine theirs.They bring boy friends over,talk on the phone,etc.
I enjoy having my friends here sometimes-it makes the place feel comfortable and warm,but this is my home,not a party house,what shall I do?
Joan

Dear Joan,
If your family didn't pay attention to your needs when you were a child,you probably have trouble letting others know your needs now.
And if you've gathered your friends around you to rebuild a happy family,you may fear that saying no will bring back the kind of conflict  that you grew up in.You need to understand that in true friendship it's okay to put your own needs first from time to time.
Be clear about the message you want to send.For example,"I really love you,but I also need some personal space.So please call before you come over."
Edward

51.We can infer(推断) from the first letter thatB.
A.Joan considers her friends more important than her personal space
B.Joan's friends visit her more often than she can accept
C.Joan doesn't like the parties at all
D.Joan dislikes the boyfriends that her friends bring over
52.According to Mr.Expert,why can't Joan tell her friends her feeling?C
A.She is afraid of hurting her friends.
B.She does not understand true friendship.
C.Her family experience stops her doing so.
D.She does not put her needs first.
53.The underlined word"conflict"in the second letter meansB.
A.free life       
B.angry fight    
C.bad manners   
D.sad feeling.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.There are some books on everyone's desk.(变为一般疑问句)
Arethere any books on everyone's desk?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.She doesn't know what willhappen (发生) if her parents find her.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.It's important for everyone todevelop(形成)good habits.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Who do you think are the most important people in your life,your parents,your sisters or your brothers,or your friends?I think your answer must be"my friends".Some teenagers often say their parents don't understand them.In large families,brothers and sisters often argue with each other.So most of us think friends are the most important people in our lives.
It is very important for teenagers to have one good friend or a group of friends.As for the reason,it may be because we can discuss some private things with friends.Of course we won't tell these things to our family members.
However,parents often try to choose friends for us.They may even stop us from meeting some of our best friends.In fact,they do it just because they care for us too much.But they often neglect our real feeling.How can you solve this problem?I think the best way is to find a right time to talk with parents about our real feelings.

56.Many teenagers thinkB are the most important people in their lives.
A.parents        
B.friends       
C.family members      
D.brothers and sisters
57.It's important for teenagers to have good friends becauseD.
A.friends are better than family members     
B.friends can help them with their lessons
C.they have the same interests        
D.they can discuss some private things with friends
58.The writer thinks the best way to solve the problem isC
A.to make more friends                       
B.to avoid meeting friends
C.to tell parents our real feelings               
D.to let parents choose friends for us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Recently,children's literature has become more and more popular.In fact,children's literature has been welcomed by both children and adults.People have tried to find out why adults love children's literature just like children themselves.But there is no final answer.
Children's literature is very different from adults'literature.Most of it is fantasy(幻想).That means children can use their imagination(想象力).They can enjoy the fantasy world.The most important thing is that the world is bright and hopeful.In the fantasy world,dead people can be alive again and broken legs can grow once more.Right always beats wrong in the end.
Children's literature can also influence children a lot in education.When they read,their knowledge is increased and children know more about the truth.For a child,understanding the meaning of a word may be greater than learning the word itself.
Children's literature is not only for children.A large number of adults like it,too.Not only young adults,parents and teachers,but also other people of all ages enjoy it.All of them feel happy when they read it.

根据短文内容填空,每空一词.
66.Both childrenand adults love children's literature.
67.Children's literature is notthesameas adults'literature.
68.In the fantasy world,dead people can be alive again andbroken legs can grow once more.
69.Children can get moreknowledge and know more about thetruth by reading children's literature.
70.People canget much pleasurefrom children's literature.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.My name is Max.I am twelve years old.I have many friends.Most of them are as old as I.Some are older.Some are younger.My best friend is Bill.He lives near me.We go to the same school and we are in the same class.Bill helps me with my math's homework.I help him with his English homework.Bill is taller than me.He is quite fat.He doesn't like sports,so he doesn't get much exercise.We both have black eyes,but Bill's hair is longer.I like sports and I play football or go swimming every day.Every Sunday morning Bill and I play computer games.Sometimes I win.Sometimes he wins.

66.The main idea(主题) of the text isC.
A.Max has many friends
B.Max and Bill go to the same school
C.Max and Bill are best friends
D.Max and Bill like the same things
67.Most of Max's friends areA.
A.twelve years old       
B.older than Max
C.younger than Max      
D.thirteen years old
68.Max and Bill liveA
A.near each other       
B.in different towns
C.in the same house      
D.in the school
69.Max helps Bill withB.
A.his math's homework   
B.his English homework
C.His sports lessons    
D.His computer lessons
70.Max and Bill both like toC.
A.swim                  
B.play football
C.play computer games     
D.play sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.
A.show up   B.came up with   C.Thanks to  D.turn down  
E.At first    F.by mistake  G.make progress  
H.depend on  I.Strict with   J.As for
41.My sister JennyB a great idea!We're going to make a yard sale.
42.You'd better not ask Jane to go out at night.Her parents are veryIher.
43.What the people they wear shouldH their likes and dislikes.
44.The baby is sleeping.Could youDthe music,please?
45.I am not good at my lessons.I hope I canG next term.
46.--I'm afraid this is my umbralla.
--Sorry,I took yoursF.
47.Do you know where Mike is?He should be here an hour ago but he didn'tA.
48.Cthe policy,great changes have taken place in Nanchang.
49.EI thought he was shy,but then I discovered he was just not interested in other people.
50.Jthe hotel,it is very comfortable and quite close to the sea.

查看答案和解析>>

同步练习册答案