精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.The word"cartoon"came form Italian.It first referred to the picture before an actual(真实的)drawing on the wall.(71)B Since the 1840s,it has also come to mean any drawing that is humorous,satirical(讽刺的)or showing an opinion.It usually appears in a newspaper and magazine,with or without a short test.
(72)D People of all ages,especially young children enjoy all kinds of cartoons in newspapers and magazines,or television and at the movies.Cartoons not only show their life,but help form it.(73)AThey have supplied ideas to plays,movies and television series and so on.Names or words form cartoon series have also come into modern languages.
Many cartoonists (漫画家)draw with special pens.(74)CSurely,computers are especially effective for the making of animated cartoons.This helps us to enjoy more lively cartoons.
A.They have set the style for clothing,food,manner and many other things.
B.In the mid-19th century,it came into English.
C.Some use the computer.
D.Today cartoons are a part of the daily lives of most people.
75.Form the passage,we know thatD.
A.few young children like cartoons
B.the word"cartoon"came form English.
C.all cartoonists use pencils to draw cartoons nowadays.
D.people like cartoons because they show and help form the life.

分析 文章大意:
文中提到的是有关于漫画的事情.漫画在一开始只是那些没有做完的画作,后来逐渐受到人们欢迎,不管是多大年龄的人.之所以很多人都喜欢漫画,是因为漫画不仅可以展现虚拟世界的生活,还会塑造别人的生活.

解答 71.B,推理判断题,文中提到"It first referred to the picture before an actual(真实的)drawing on the wall"卡通最开始是指未做完的绘画作品,后文又说"Since the 1840s,it has also come to mean any drawing that is humorous"一切幽默的作品都可以被称为漫画,由此可知此处是在讲漫画的历史,选择B.
72.D,推理判断题,文中提到"People of all ages,especially young children enjoy all kinds of cartoons in newspapers and magazines"几乎所有年龄的人,特别是孩子,都喜欢漫画,由此推测是现在漫画变得很流行,选择D.
73.A,推理判断题,文中提到"Cartoons not only show their life,but help form it"他们展现动画里人物的生活,同时也塑造别人的生活,由此确定选择A,漫画中塑造了受人欢迎的衣服,场景等.
74.C,推理判断题,文中提到"Many cartoonists (漫画家)draw with special pens"许多漫画家用笔画画,后文又说"computers are especially effective for the making of animated cartoons"计算机是有效制作漫画的途径,由此推测有人也用计算机,选择C.
75.D,推理判断题,文中前文提到所有年龄的人都喜欢漫画,后文又说"Cartoons not only show their life,but help form it"卡通不仅展现漫画里的生活,还会塑造别人的生活,由此推测选择D.

点评 对于阅读排序题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并根据每个段落提供的连接词及时间先后顺序进行推理判断,然后确定答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.20.Why do they hold a party?
A.Because it's Linda's birthday.
B.Because Linda works well.
C.Because they want to show their thanks.
21.How long has Linda been teaching here?
A.For two years.   B.For three years.   C.For seven years.
22.Where will the party be held?
A.In the classroom.   B.In the first building.   C.In the meeting room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Dear children,this is ______ unusual exam.______ exam is very important to you.Please take it easy.Wish you good results.(  )
A.an; TheB.a; theC.an;A n

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-If you always ______ yourself with others,you may have tons of pressure.
--I agree,we should believe in ourselves.(  )
A.compareB.complainC.connectD.consider

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.You should be ____________.As everyone knows,study takes time.(  )
A.strictB.worriedC.freeD.patient

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.成长中每个人都要面对烦恼,解决问题.假设你叫李海,是美国中学生汤姆的朋友.你收到他的电子邮件,请给他回复,回答他的问题,提出你的建议,并就此事谈谈你的看法.
Hi!Li Hai,
I'm so sad.Peter is a close friend of mine.He invited me to his birthday party this Saturday.If I go,I know we will do nothing but play computer games.I don't like them.Besides,I have to work on my science report because it must be finished this weekend.But if I refuse,he must be upset.I don't know what to do.Do you have the same problem?I need your help.
I'm looking forward to hearing from you soon.
Yours,
Tom
Hi!Tom,
I'm glad to hear from you.           I hope what I said can help you.
Yours,
Li Hai

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.14.The expression comes from something that happened in theC.
A.zoo
B.park
C.market
15.A bad trader pretended a cat was aA.
A.pig
B.dog
C.bird
16.When someone says“Don't let the cat out of the bag“,he wants others toC.
A.make a promise
B.share a pet
C.keep a secret.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.请听一段对话,完成第9至第10小题.
9.Who always brings pies to the girl?
A.Her aunt.
B.Her uncle.
C.Her mother.
10.Why does the boy like Thanksgiving Day?
A.Because he can cook the meal by himself.
B.Because he can visit all his cousins.
C.Because he can meet the whole family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.请听第3段材料,回答第13至第15小题.
13.Where did Sue spend the nights in the country?
A.In a farmhouse.
B.In the open.
C.At a hotel.
14.What was the weather like in the country?
A.There was a lot of sunshine.
B.It rained nearly every day.
C.It snowed a lot.
15.What did Sue think of the people in the country?
A.They were friendly.
B.They were strange.
C.They were tall.

查看答案和解析>>

同步练习册答案