精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案,用A、B、C或D表示,填入空格内)
Mr Green is a naval officer(海军军官).He's a young and handsome man and he lives on the sea all the time.He always keeps his clothes tidy and clean.
Last week the young man went to a city for his holiday.One evening after he had supper,he decided to see a film.He got on a bus and stood by the door.More than ten minutes later a young man who drank too much got on.He caught hold of Mr Green's arm and shouted,"Hey!Does this bus go to the zoo?"
Mr Green said nothing and went to the front.But the young man followed him again and went on asking,"This bus will take me to the zoo,won't it?
Mr Green became angry and said,"Look carefully,young man!I'm not a conductor,but a naval officer!"Having heard this,the young man called out,"Stop the ship,then!I want to take a bus!"

57.Mr Green went to a city forB last week.
A.business   
B.a holiday        
C.going to the cinema      
D.going to the zoo
58.Who got on the bus first,the young man or Mr.Green?C
A.The young man    
B.Both the young man and Mr Green
C.Mr Green    
D.The article doesn't tell us.
59.The young man thought Mr Green wasA.
A.a conductor
B.a naval officer
C.a driver    
D.a guide
60.The young man who drank too much wanted toC.
A.take a ship
B.see a film
C.go to the zoo
D.buy the ticket
61.What does the underlined word"followed"mean in the sentence?B
A.walked towards
B.went after
C.stopped
D.caught
62.Why did the young man call out,"Stop the ship!I want to take a bus!"C
A.Because he liked taking a bus.
B.Because he didn't like taking a ship.
C.Because he was drunk and thought he was on a ship.
D.Because he didn't like Mr Green.

分析 本文讲述了一个喝醉酒了的年轻人上了一辆公交车,在车上,他问格林先生是否可以带他到动物园去,由此而引发的对话.

解答 57 B 细节理解题:根据Last week the young man went to a city for his holiday上周年轻人去城里度假.故答案为B.
58 C 细节理解题:根据More than ten minutes later a young man who drank too much got on十多分钟后一个喝醉酒了的年轻人上车了.故答案为C.
59 A 细节理解题:根据Look carefully,young man!I'm not a conductor,but a naval officer仔细看,年轻人!我不是一个售票员,而是一个海军军官,故答案为A.
60 C 细节理解题:根据Does this bus go to the zoo这辆公共汽车去动物园吗?;This bus will take me to the zoo,won't it这辆公共汽车会带我去动物园,是吗?故答案为C.
61 B 词义理解题:根据Mr Green said nothing and went to the front格林先生什么也没说,就走到前面去了;This bus will take me to the zoo,won't it这辆公共汽车会带我去动物园,是吗?推测年轻人是跟随格林先生,继续追问他,go after跟随,故答案为B.
62 C 句意理解题:根据Look carefully,young man!I'm not a conductor,but a naval officer仔细看,年轻人!我不是一个售票员,而是一个海军军官.推测年轻人以为他自己在船上,故答案为C.

点评 对阅读理解能力的测试是英语考试中必不可少的测试项目,主要考查学生对于不同体裁或不同题材语言材料的理解能力,以及通过材料的阅读,对材料中信息的捕获能力.此项能力的测试,对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节.   2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等.   3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理.   4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.21.Sherry is going to visit Quebecnext autumn.
22.The St.Lawrence Riverruns through the middle of the city,Montreal.
23.Bob tells Sherry that she'd better practisespeaking French before she goes there.
24.Sherry will also visit a friendfrom college who lives in Quebec City.
25.Many old buildings in Quebec City were built in the18th/eighteenthcentury.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.In China,each year is named with one animal.For example,the year of 2016is the year of monkey.This is an old story about the start of the Animal Years.It is said that the Yellow Emperor (黄帝),the well-known ancestor (祖先) of the Chinese people,decided to hold a competition to choose twelve animals to be his bodyguards (卫兵).Soon most of animals got the news.Mouse was supposed to tell Cat,but it forgot.As a  result,Cat was unable to win.Cat and Mouse have been enemies ever since.Elephant,although the largest of the animals,also lost this opportunity (机会) to the competition when Mouse troubled him by running up his long nose.In the end,the twelve winners became the twelve animals of the Chinese"shengxiao".Of course,this story is just made-up.Later,the Chinese"shengxiao"became a way to keep record when people were born.
How was the order of the Animal Years decided?According to the story,Ox(牛),as the largest of the twelve animals,should have been in the first place.However,Mouse,the cleverest of the animals,cut to the front of the line by jumping onto Ox's back.
The order of the twelve Animal Years of the Chinese is as follows:Mouse,Ox,Tiger,Rabbit,Dragon,Snake,Horse,Sheep,Monkey,Rooster,Dog and Pig.
11.In fact,the Chinese"shengxiao"started fromB.
A.a true ancient story
B.a competition among animals
C.an ancient war
D.a great person's birth
12.Who chose the twelve animals?C
A.The God.
B.The Chinese people.
C.The Yellow Emperor.
D.The bodyguards of the King.
13.What do Chinese people mainly use"shengxiao"to do?A
A.To keep record of a person's birth.
B.To tell children not to be dishonest like Mouse.
C.To remember the ancestor of the Chinese people.
D.To make sure which year it is.
14.Mouse"beat"D to win the first place of the Chinese"shengxiao".
A.Ox,Tiger and Rabbit
B.Horse,Sheep and Cat
C.Dragon,Elephant and Snake
D.Cat,Elephant and Ox
15.According to the passage,the year ofD will be the year of pig.
A.2016  
B.2017  
C.2018  
D.2019.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

14.Jessica read some interesting stories with her mum last night.(改为一般疑问句)
Did Jessicaread any interesting stories with her mum last night?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.A.7:25    
B.8:00          
C.7:5              
D.7:35.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.
A.On the first floor.B.On the second floor.
C.On the third floor.D.On the fourth floor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Listen and choose the right picture(根据你听到的内容,选出相应的图片)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.A.English.B.Maths.C.Chinese.D.Physics.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.A Native American and his friend were in downtown New York City,walking near Times Square in Manhattan.It was during the noon lunch hour and the streets were filled with the noise of people and cars.Suddenly,the Native American said,"I hear a cricket (蟋蟀)."
His friend said,"What?You must be crazy.You couldn't possibly hear a cricket in all of this noise!""No,I'm sure of it,"the Native American said,"I heard a cricket.""That's crazy,"said the friend.
The Native American listened carefully for a moment,and then walked across the street to a big wall.There they saw bushes (灌木).He looked into the bushes,and sure enough,he found a small cricket.His friend was quite amazed."That's unbelievable,"said his friend."You must have superhuman ears!"
"No,"said the Native American."My ears are not different from yours.It all depends on what you're listening for.""But that can't be!"said the friend."I could never hear a cricket in this noise."
"Yes,it's true,"came the reply."It depends on what is really important to you.Here,let me show you."He reached into his pocket,pulled out a few coins,and dropped them on the sidewalk.And then,with the noise of the crowded street still in their ears,they noticed every head within 20feet turn and look to see if the money was theirs.
"See what I mean?"asked the Native American."It all depends on what's important to you."

50.The Native American wasA with his friend when he heard a cricket.
A.taking a walk            
B.watching people walking
C.looking for crickets        
D.looking for important things
51.His friends feltD after they found the cricket.
A.unsure          
B.crazy       
C.relaxed       
D.amazed
52.The writer wants to tellA.
A.people pay more attention to what is important to them
B.people wonder what is important to them
C.people can hear different sounds
D.people believe what they heard.

查看答案和解析>>

同步练习册答案