精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Mails, games, music, news, chat rooms and shopping! The Interent is part of our life today. It’s easy to get onto the Internet. The only thing we need to do is to use a modem(调制解调器) which is used for connecting a computer to a telephone line. The Internet is changing and growing all the time. More and more people have computers and use the Internet. Using the Internet means surfing the World Wide Web(That’s the “WWW” you always hear about). The Internet has a large number of websites(网站). They are the places where you go to get information and do things.

Where do these websites come from? They are made by web designers. What happens when you click on a word or a picture? You are sent to another page. It’s all because of the web designers. Web designers do a lot of work by using a computer programming(程序编制) language.

Is web design all about computer programming? No, it’s about making something new. Web designers must imagine a lot when they are making a website. It must look good and be fun to use. A big part of web design is art. They choose the best pictures and colors to make the website look good. They also write the things that you see on the website. An important part of their job is to share ideas with the website manager about how to design the website well.

1.More and more people are using the Internet because _____.

A. it’s easy and useful

B. it’s changing and growing

C .websites are designed quite well

D. people can design a computer

2.Which of the following is WRONG?

A.“WWW” means “World Wide Web”.

B. There’re a few websites on the web.

C. The Internet has changed people’s lives.

D. We can do things like shopping on the Internet.

3.It’s possible for us to change websites just by a click because of _____.

A. the modem’s help

B. the telephone line’s help

C. the web designers’ work

D. the website manager’s work

4.The last paragraph is mainly about _____.

A. computer programming language

B. the web designers’ work

C. how to make a website

D. how to use the Internet

 

1.A

2.B

3.C

4.B

【解析】

试题分析:这篇短文为我们讲述的是因特网,现在越来越多的人在使用因特网,因为它很方便,很有用。因特网上有很多网站,这些网站都是网络设计师门设计出来的。这些设计师们要发挥自己的想象力,以设计出吸引人的网站。

1.细节理解题。根据短文第一段的内容The Interent is part of our life today. It’s easy to get onto the Internet.可知,越来越多的人使用因特网,这是因为因特网很方便,很有用。故选A。

2.推理判断题。根据短文第一段中Using the Internet means surfing the World Wide Web(That’s the “WWW” you always hear about)可知,WWW的意思是World Wide Wet,故A正确;根据短语的主要内容可知,越来越多的人使用因特网,人们在因特网上可以做很多事情,故因特网改变了人们的生活,故C是正确的;根据Mails, games, music, news, chat rooms and shopping! The Interent is part of our life today.可知,在网上我们可以做很多事情,如发邮件、玩游戏、听音乐、看新闻、聊天和购物。故D也是正确的;根据The Internet has a large number of websites可知,因特网上有很多网站,故B不对。故选B。

3.细节理解题。根据短文第二段中What happens when you click on a word or a picture? You are sent to another page. It’s all because of the web designers.可知,当我们点击一个词或图片的时候,我们就可以进入下一页,这是因为网站设计师的工作。故选C。

4.细节理解题。根据短文最后一段的内容可知,这一段中作者给我们讲述了网站设计师的工作是什么,他们要发挥想象力设计出漂亮的有趣的网站,和网站经理沟通设计出好的网站。故选B。

考点:科普类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(内蒙古呼伦贝尔卷)英语(解析版) 题型:单项填空

— Would you like to go to the concert with me?

— Yes, I’d love to, I’m afraid I have no time.

A.butB.orC.soD.and

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(云南卷)英语(解析版) 题型:单项填空

—______sweet song it is!

—Yeah, it’s My Heart Will Go On sung by Celine Dion.

A. How B. How a

C. What a D. What

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年内蒙古巴彦淖尔市临河区中考模拟英语试卷(解析版) 题型:完型填空

通过下列短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给出的四个选项中选择最佳的一项,并将答题卡内相应的字母标号涂黑。

Is your schoolbag too heavy? The e-schoolbag will help you. It is said e-schoolbags are going to be brought into in Chinese middle schools soon.

Heavy schoolbags have been a serious for a long time. But the e-schoolbag will . e-schoolbag is lighter than a usual schoolbag. Perhaps, the e-schoolbag should be an e-textbook. It is a small computer for students. It is as as a usual book, it can still have all the things for study, textbooks, exercise books and so on which can be made chips(芯片) like stamps. The students can read the text page by page on the screen, notes, or even send e-mails to their teachers. They only need to the right chip into the e-schoolbag. Then they can use it.

Some people say e-textbooks can be broken, while others say it is not good for eyes. But only time will tell.

1.A. what B. that C. which D. whose

2.A. use B. usefulC. used D. to use

3.A.ideaB. problemC. questionD. thought

4.A. work it outB.work out itC. work outD. work them out

5.A. An B. The C. / D. A

6.A.veryB.muchC. tooD. so

7.A.callB. callsC. calledD. calling

8.A. smallB. smallerC. smallestD. most small

9.A. andB. asC. orD. but

10.A. example B. such as C. such like D. for example

11.A.intoB. fromC.upD. of

12.A. take B. make C.to take D. to make

13.A. bringB. getC. takeD. put

14.A. ifB. whatC.thatD. which

15.A. easy B. easily C. most easily D. easier

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年内蒙古巴彦淖尔市临河区中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

–How old is your daughter?

-- ______ . We had a special party for her _____ birthday last week.

A. Ninth; ninth B. Nine ; nineth C. Ninth; nine D. Nine; ninth

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年云南省玉溪市业水平练习英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

 

1. More and more people ________ square dance in China these days. ( 对……感兴趣 )

2. _______ is becoming more and more serious today. It’s bad for our health.   ( 空气污染 )

3.My favorite teacher Miss Li likes wearing sweaters, and usually there is a _______ on her face. ( 甜美的微笑 )

4. We should form a good habit of _______ the rubbish at anytime. ( 捡起 )

5. Some students always discuss their homework __________. ( 通过电话 )

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年云南省玉溪市业水平练习英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It’s her birthday tomorrow, ______ ?

Yes, let’s have a surprise party for her.

A. isn’t itB. isn’t she

C. doesn’t itD. doesn’t she

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年云南省玉溪市业水平练习英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Would you like to go swimming with us this afternoon?

I’d love to. But I have to look after my cousin at home.

A. take care of B. take after

C. look the same as D. feed

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年上海市黄浦区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

People _________ rivers for transportation since the beginning of history.

A. used B. have usedC. use D. had used

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案