精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.PM2.5---Invisible (看不见的)Killer
CountryCityPM2.5concentration
(浓度)
Family
(million)
Cars
(million)
Ways to control PM 2.5
ChinaBeijing1.1216.95.2In January 2012,PM2.5was first tested(检测) by China.Beijing,Shanghai,Tianjin,Shandong and Wuhan have taken action to test PM 2.5step by step.
JapanTokyo0.0234.38Japanese experts all agree PM2.5comes from the tail gas of the car.They use the white towel to test tail gas.
AmericaNew York0.02168In 1997,America first set up a level to test PM2.5.They use colors to show the air quality.Green means"good".Orange means"dangerous".Red means"unhealthy".
EnglandLondon0.0292.74We can test air quality (质量)by phone and show it to the public.
根据表格所提供的信息选择最佳答案.

51.According to the information above,PM 2.5concentration(浓度) inAthe highest.
A.Beijing          
B.Tokyo             
C.London
52.A first set up the test level for PM2.5.
A.The US         
B.China              
C.The UK
53.If you go to the UK,you can know the air qualityB.
A.on the Internet     
B.over the phone       
C.on TV
54.Each family has nearly two cars inA
A.Tokyo            
B.London            
C.New York
55.Which of the following is NOT true according to the information above?C
A.Beijing,Tianjin,Shandong and Wuhan have taken action to test air quality.
B.In Japan,people use the white towel to test tail gas.
C.In the US,people use red to show PM 2.5is dangerous.

分析 短文详细的介绍了一些国家的地区的空气质量,及其控制方法等.

解答 答案:51.A  细节理解题.根据第二列和第三列句子Beijing:1.121;Tokyo:0.023;New York:0.021;London:0.029.可知北京的浓度最高.故选A.
52.A  细节理解题.根据表格倒数第二行句子In 1997,America first set up a level to test PM2.5.1997年,美国第一个建立PM2.5测试标准.可知是美国.故选A.
53.B 细节理解题.根据表格最后一行句子We can test air quality (质量)by phone and show it to the public.通过电话向公众展示空气质量.可知如果你去英国,你可以通过电话知道空气质量.故选B.
54.A 细节理解题.根据表格第三行句子Family:4.3;Cars:8.可知在东京每个家庭有近两辆车.故选A.
55.C 细节判断题.根据倒数第二行句子Red means"unhealthy".红色意味着"不健康".可知在美国,人们用红色表示PM 2.5是危险的是错误的.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.There is little milk left in the bottle,_______________?(  )
A.is thereB.is itC.isn't thereD.isn't it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Which of the following is not right?(  )
A.How do you like the trip to Beijing?
B.I don't know how to catch fish with cormorants.
C.Tea is the most popular drink in the world besides water.
D.Is it a good idea to keep a pet dog?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Read the instructions carefully before you take the medicine.

查看答案和解析>>

同步练习册答案