短文改错(共10分)
对标有题号的每一行做出判断,如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并用斜线划掉。
此行缺一个词,在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的单词。
此行错一个词,在错词下划一道线,在该行右边横线上写出改正后的单词。
注意:原行没有错误的, 请打“√”。
Dear Sam,
I have accepted the history book you sent to me. Here I wish to express my thanks to you of your kindness. Now I am write an English article on friends and friendship. Eager to have a history book, I searched several bookstores for it. To my surprised, I couldn’t find the book I wanted it. I was worrying about it while you happened to appear. You immediately offered to lend me your. That was very kind of you. The book you posted to me will certain be helpful. Thanks again! I will return to you as soon as possible.
Yours,
Johnso
【小题1】accepted 改成received
【小题2】of 改成 for
【小题3】write 改成 writing
【小题4】√
【小题5】surprised 改成 surprise
【小题6】去掉第一个it
【小题7】while 改成 when
【小题8】your 改成 yours
【小题9】certain 改成 certainly
【小题10】return 后面∧it
解析试题分析:约翰逊感谢他的好朋友在他需要这本历史书的时候,给予了他帮助。他说:现在,他正在写关于朋友和友谊的英文文章。令他惊讶的是,他不能找到他想的书了。这对他的帮助很大,最后,表示他会尽快归还。
【小题1】细节理解题。分析句意:我已经收到了你邮递过来的历史书。分析:accept是经过同意的接收,而邮递过来的物品,并没有对接收人进行询问,因此改为receive.故accepted 改成received
【小题2】细节理解题。分析句意:感谢人的善良,应该是用介词for,而不应该用介词of.故of 改成 for
【小题3】细节理解题。分析句意:现在,我正在写关于朋友和友谊的英文文章。表示动作正在进行,因此运用现在进行时,构成be doing (动词的现在分词).因此填写writing.故write 改成 writing
【小题4】细节理解题。本栏中信息正确。故√
【小题5】 细节理解题。分析句意:令我惊讶的是,我不能找到我想要的书了。分析:考查固定短语to one’s surprise. 明确surprised是错误的。故surprised 改成 surprise
【小题6】细节理解题。分析句意:令我惊讶的是,我不能找到我想要的书了。分析:考查定语从句的用法,先行词为the book,因此在从句中不能再重复出现,所以要去掉it.故去掉第一个it
【小题7】细节理解题。分析句意:当你出现的时候,我正在担心这个。分析:appear为瞬间动作,因此引导词要用when.故while 改成 when
【小题8】细节理解题。分析句意:你立刻主动将你的书借给我。分析:表示你的书your book,或者是名词性物主代词yours. 避免重复最好选用名词性物主代词。故your 改成 yours
【小题9】细节理解题。分析句意:你邮递的这本书对于我当然是有帮助的。分析:修饰Be 动词用副词的形式。因此将certain改为certainly.故certain 改成 certainly
【小题10】细节理解题。分析句意:我将会尽可能地归还给你。分析:return为及物动词,因此明确归还书,代替上文提到的用代词it.故return 后面∧it
考点:人物传记类短文阅读。
科目:初中英语 来源: 题型:补充句子
从所给句子中选择恰当的句子完成下面的对话。(共5分,每小题1分)
A: Hi, Lisa. Do you know that people are talking about the future dreams a lot these days?
B: 【小题1】__________
A: Do you have a plan for the future? I mean what your dream is.
B: Yes. I have a lot of dreams. But the greatest one is that I wanted to be a teacher.
A: Sounds nice. 【小题2】___________
B: Well, I’m going to study hard and do well in all the subjects.
A: Anything more?
B: And I’m going to play more sports to keep fit.
A: Where are you going to work?
B: I’m going to work in a village school in the poor areas. 【小题3】______________ I think to be a village school teacher is very great..
A: That sounds exciting! But when are you going to start?
B: 【小题4】___________.
A: That’s good. 【小题5】_____________ B: I hope so. Thank you.![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:单选题
—_____ the population of the U.S.A. in 2005?
—It _____ about 296 million.
A. What is; is B. What was; was
C. How many is; was D. How many was; i
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补充句子
Peter: Hello, this is Peter 【小题1】 (speak).
Alice: Hello, Peter, my school has fewer weeks off for summer holiday than Daniel’s. What about yours?
Peter: We have six weeks off. The students at my school 【小题2】 (not wear)uniforms on weekdays.
Alice: That sounds great. I like colorful clothes. By the way, how much time do you spend 【小题3】 (read) English every day?
Peter: About half an hour.
Alice: Oh, we spend more time than you. What about your hobbies?
Peter: I usually go 【小题4】 (swim) in my free time. What do you often do after class?
Alice: I practice 【小题5】 (play) the guitar after school.
Peter: Great! We should do more sports to be healthy. I want 【小题6】 (travel) around the world in the future.
Alice: OK. It’s time for supper. Bye!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选词填空
根据短文内容, (每词只能用一次,有两个多余词 5分)
| visit thousand country fall jump relax travel |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:改错
单句改错:(1’*10=10’)
【小题1】Your daughter is old enough to dress up herself. Don’t always do everything for her. ____________
【小题2】I’m worried about if he’ll come.__________
【小题3】The Internet has become part of every day life.__________
【小题4】Don’t stay in the wind, and you will catch a cold._____________
【小题5】It seems that nobody knows what was happened to this old city yesterday._____________
【小题6】Our teacher told us the sun rose in the east.___________
【小题7】I can’t think of anyone to talk._______________
【小题8】Do you know how many students are there in the classroom?______________
【小题9】The opposite team is really strong, but I’m sure if our team will win._________________
【小题10】That’s wise of him to make a plan first.______________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:单选题
The number of the workers in this factory ________1,500. A number of them ______ from the countryside.
| A.is; are | B.are; is |
| C. is; is | D.are; are |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:单选题
--My sister is often made ____ by me.
--Oh, You ____ do it again, or I will tell your father.
A. cry; needn’t
B. crying; not
C. to cry; mustn’t
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com