Tom and Fred are talking about the year 2020. “What will our world be like in the year 2020?” asks Tom.
“I don't know ,” says Fred.
“What do you think?” asks Tom.
“Well,no one knows,but it's interesting to guess ,” says Fred.
“In the year 2020 everyone will carry a pocket computer. The computer will give people the answer to all their problem. We will have telephones in our pockets,too,and we will be able to talk to our friendsZ,says Tom.
“A lot of people will live and work under the sea Machines will do most of the work,and so people will have more holidays. They will be able to fly to the moon by spaceship and spend their holidays there,>, says Fred
“And I hope I will be able to live under the sea ,” says Tom. “Won’t that be very interesting? Just like a fish. ”
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. Tom and Fred are talking about .
A. their school life
B. some interesting information
C. their life now
D. their life in the future
() 2. Machines will do of the work.
A. most B. some C. much D. little
() 3. In 2020,we’ll talk to friends at all times and everywhere.because we’ll have .
A. pocket computers B. more holidays
C. pocket telephones D. go on sale
() 4. Tom says .
A. he likes fish very much
B. he’d like to live under the sea like a fish
C. he will go fishing under the sea
D. he will spend holidays on the moon
() 5. Which of the following is NOT mentioned?
A. People will be able to fly to the moon in a spaceship.
B. People will have more holidays.
C. Many people will live and work under the sea.
D. People will build farms under the sea.
阅读提示:Tom和Fred在谈论2020的生活。那时人们会有很 多时间度假,因为大多数的工作都会由机器完成。上月球度假,下海 去住,都会实现。电脑电话随身带。
1. D 细节理解题。根据 Tom and Fred are talking about the year 2020. What will our world be like in the year 2020?可知,他们在 谈论未来的生活,故选D.
2. A 细节理解题。根据 Machines will do most of the work 可知, 机器会做大部分的工作,故选A.
3. C 细节理解题。根据 We will have telephones in our pockets,too,and we will be able to talk to our friends 可知,在 2020 年,人 人兜里放着电话,所以我们可以随时随地和朋友交谈,故选C.
4. B细节理解题。根据文章最后一句话可知,Tom说他想像鱼儿 一样生活在海里,故选B.
5. D推理判断题。Fred说:人们将能够坐太空飞船飞到月球,人 们会有更多的假日,很多人将在海下生活和工作。没有提在海下 建农场,故选D.
题目来源:2016年启东中学作业本英语专项训练英语2阅读理解和完形填空 > Week 18 Life in the future未来生活
科目:初中英语 来源: 题型:
It's five o’clock in the afternoon. The last class is over. Some students are going home and some students are going to the dining room.
The football players are doing some exercise on the playground. Some students are swimming in the swimming pool. Others are warming up (做准备动作) near the pool. Many students love music. The members of the school band are practicing in the garden. In the computer room,there are some
students playing computer games. In the library,some students are reading English newspapers.
After-school activities (课外活动) are interesting.
根据短文内容,回答问题。
1. When is the last class over?
2. Are there any students going home after class?
3. Where are some students swimming?
4. What are some students doing in the computer room?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
Uncle Wang: Here is a present for you,Wang Haoyu.
Wang Haoyu: Thanks. What is it? Let me have a look.
Uncle Wang: Sorry. Guess,please!
Wang Haoyu: What shape is it?
Uncle Wang: It's a rectangle (长方形) .
Wang Haoyu: How long is it?
Uncle Wang: It's about ten centimeters long.
Wang Haoyu:How wide is it?
Uncle Wang: It's about six centimeters.
Wang Haoyu: How heavy is it?
Uncle Wang: About 0. 25 kilogram.
Wang Haoyu: What do we use it for?
Uncle Wang: We often use it to listen to music. Sometimes we use it to see a movie. Wang Haoyu: Oh,I get it. It must be an MP4.
Uncle Wang: Yes. It's an MP4!Here it is.
Wang Haoyu:Thank you,Uncle Wang.
根据对话,完成表格。
Object | What shape? | 3. | How wide? | 4. | What do we use it for? |
|
| ||||
1. | 2. | 10 cm | 6 cm | 0. 25 kg | 5. |
|
|
|
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
When you want to take a trip on your holiday,you should make a careful plan. Here are some rules. They may help you to keep safe on a trip.
① You’d better travel with your friends. And you should always keep together with your friends.
② If there are a lot of people around you,you should carry your bag in front of you. Don’t put it on your back.
③Put on a life jacket when you take a boat or ship. If you fall out of a boat or ship,it can keep you safe.
④ Don’t go swimming alone or in a wrong place.
⑤ Don’t sleep on a bus or train. Never put your head out of the window. It's not safe.
⑥ Take a map,a cellphone (手机) and some clothes with you.
⑦Have safe food and drinks.
Everyone should be careful when traveling. Enjoy your trip!
根据短文内容,选择正确答案。
() 1. When you go on a trip you should .
A. make a careful plan B. travel with your friends
C. travel alone D. A and B
() 2. It’ll be when people put their heads out of the window of a bus.
A. interesting B. cool
C. in danger D. we don't know
() 3. Which of the following is NOT true?
A. You should have safe food and drinks on a trip.
B. You can go swimming with others in a safe place.
C. You don't need to wear a life jacket when taking a boat or ship.
D. You should take some clothes with you on a trip.
() 4. The best title (标题) for the passage (短文) is.
A. Have safe food and drinks B. How to keep safe on a trip C. A careful plan D. How to swim
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
Day Time | Mon. | Tues. | .Wed. | Thur. | Fri. |
8:00〜8:45 | Chinese | Math | English | Chinese | English |
8:55〜9:40 | English | Chinese | Math | English | Chinese |
10:10〜10:55 | Math | English | Politics | Music | Math |
11:05〜11:50 | Geography | RE. | Music | Math | Art |
14:20〜15:05 | History | Geography | Chinese | P. E. | Computer science |
15:15〜16:00 | Biology | Biology | Chinese | History | Computer science |
16:10〜16:55 | Outdoor activities | Class meeting | Outdoor activities | Outdoor activities | Outdoor activities |
根据短文内容,回答问题。
1. Does Wang Haoyu have an English lesson every weekday?
2. What time does first class begin in the morning?
3. How many Chinese lessons does Wang Haoyu have every week?
4. It's 11:30 on Friday morning. What class is he having now?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
![]()
Li Qiang and Li Gang are brothers. But their living habits (习惯) are different. Now let's go to Li Qiang's room. Li Qiang cleans his bedroom every day and puts his things away. Look!There is a computer on the desk. There are two balls under the bed. A guitar and a kite are on the wall. Some books are on the shelf. So he must be a careful (细心的) boy. Now let's go to Li Gang's room. The room is not clean. Can we see his clothes on the desk? Oh,yes. We can see a football and a knife on the desk,too. Li Gang never does any cleaning on weekends. So his room is in a mess.
What do you think of Li Qiang and Li Gang? Li Qiang is a good boy. Li Gang must learn from his brother.
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. How often does Li Qiang clean his bedroom?
A. Every day. B. Every week.
C. Twice a week. D. Every month.
() 2. There is a guitar .A. on the desk B. on the wall
C. on the shelf D. under the bed
() 3. What can we see on Li Gang's desk?
A. His clothes and a computer.
B. A kite,a football and a knife.
C. His clothes,a football and a knife.
D. Some books,a football and a computer.
() 4. What does “in a mess” mean in Chinese?
A. 杂乱无章 B. 整洁
C. 漂亮. D. 拥挤
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
There are many holidays and festivals. Dads have Father's Day. Children have Children's Day. Is there a special day for old people?
Double Ninth Festival is a special day for old people in China. It started long ago. The festival is on lunar September 9th. This year it is on October 13th. On this day,people show love for their grandparents.
People do many different kinds of things on this day. They enjoy flowers,eat special cakes and drink wine (酒) .
It's very interesting. The best way to celebrate it is climbing hills or mountains. People think climbing will bring them good luck and help old people live long lives. Double Ninth Festival is also a good time for a family get-together. And young people give their presents and best wishes to the old.
() 1. is a special day for old people.
A. Father's Day B. Spring Festival
C. Mid-autumn Festival D. Double Ninth Festival
() 2. What does Double Ninth Festival mean in Chinese?
A. 重阳节 B. 寒食节 C. 端午节 D. 七夕节
() 3. is the best way to celebrate it.
A. Drinking wine B. Eating special cakes
C. Climbing hills or mountains D. Enjoying flowers
() 4. Why do people like climbing hills on Double Ninth Festival?
A. Because they enjoy climbing hills or mountains.
B. Because they think climbing can bring them good luck.
C. Because they think climbing can help old people live long lives.
D. B and C.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
Everyone worries. But how do you deal with your worries? Whether your worries are big or small,you can take these three steps to deal with your worries:
(1) Try to find out what you’re worried about Sometimes,you will know what you’re worried about. Other times,you might not. Try to find it out first;if you can't,you can't ask for help.
(2) Think of ways to make it better There is always something you can do to help you feel less worried. Sitting there worrying is no fun and it won’t solve your problem.
Grades at school are often top worries for kids. If you’re worried about grades,ask yourself these questions:
★ Why are grades important? What do grades mean to me?
★ How do I get ready for class? Do I go over my notes even when there isn’t a test?
★ Do I have a good place to do my homework?
★ Have I tried different ways of studying?
If your worry is about a fight you had with a friend,you might write down all the things you could do: write a note to him or her,invite him or her to a basketball game,say sorry to him or her,etc. Once you have a list of things you could do,you can choose the one that gets your friend back.
(3) Ask for help When you’re worried,it can help to find someone to talk to. You can ask your parents,friends,or teachers for help.
根据短文内容,选择最佳选项。
() 1. How many steps of dealing with your worries are mentioned in the passage?
A. Two. B. Three.
C. Four. D. Seven.
() 2. When you don't know what you’re worried about , .
A. you should try to find it out B. you can't ask for help
C. you don't need to think of ways D. you can sit there worrying
() 3. If you’re worried about grades,you can ask yourself these questions except “ ”
A. Why are grades important? B. What do grades mean to me?
C. How do I get ready for class? D. Why don't my friends like me?
() 4. According to the passage,what will you do if you have a fight with your friend?
A. Invite him or her to a basketball game.
B. Dpn’t talk to him or her any more.
C. Have another fight with him or her.
D. Make new friends.
() 5. The passage mainly tells us .
A. who is often worried B. when people are worried
C. how to deal with our worries D. what kind of worries people have
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
完形填空
Dear Alice,
Yesterday was my thirteenth birthday. I 1 a wonderful day. In the morning my parents 2 with me. They bought a beautiful dress 3 me. It's yellow. I like it very much. Then they 4 me to a restaurant. We had lunch there. The food was 5 .
After lunch we went to a pet shop. My mother 6 me a little dog. It has big black eyes. It's very cute. In the evening,I had a birthday 7 with my friends. They bought me a birthday cake. They also 8 me a lot of presents. We sang,danced and played games. All the shows were very 9 and I was so happy.
Wish you 10 my birthday party one day. Write to me soon!
Yours,
Lisa
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. A. have B. has C. am having D. had
() 2. A. went shopping B. go shopping C. goes shopping D. going shopping
() 3. A. to B. for C. at D. of
() 4. A. take B. takes C. took D. to take
() 5. A. delicious B. good C. sunny D. well
() 6. A. found B. got C. wanted D. put
() 7. A. cake B. present C. party D. meeting
() 8. A. brings B. to bring C. brought D. bring
() 9. A. interesting B. late C. early D. difficult
() 10. A. come to B. coming to C. to come D. to come to
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com