20."To seek(追求)happiness is to look for it"was once said by the famous French author Jules Renard.Look for it?Sure …but don't spend a lifetime trying,especially if it's well within your reach but you are just too blind to see it.Discover the three keys to happiness that you have already understood,but that you are just too afraid to find it.
1.Accepting Yourself
The idea of happiness is difficult to understand if you are not at peace with yourself.Learn to accept yourself as you are.Your next step will be to improve your attitude for tomorrow,for the next day after that,and so forth.
By beginning to accept reality,you will come to the final point of true happiness.Only when you are at peace with yourself,will you finally be able to admit(承认)that you are,in fact,a happy person.
2.Forgiving Others
Forgiving others is a true show of humanity(人性)which also allows us to feel more at ease.When you learn to forgive,you also learn to keep a firm hold on your life.To forgive is to open the doors of personal satisfaction.Yet you simply open your mind to answer,"Do I really want to allow my anger to grow and eat me from outside?"
3.Helping Your Neighbors
When a friend seems to be suffering from a state of depression(沮丧),it's quite easy to help him or her out of the trouble.The best attitude to have in this situation is to make him or her understand that he or she is not alone.
If you come to save a friend in need,you'll feel a lot more at peace with yourself.You will feel high-spirited by knowing that someone is looking at life on the brighter side thanks to your kind words
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
51.What's the writer's purpose in mentioning what Jules Renard said?C
A.To please the readers.
B.To encourage the readers.
C.To lead in the topic of the passage.
D.To support the topic of the passage.
52.The best title for the passage is"D."
A.Accepting Yourself
B.Forgiving Others
C.Helping Your Neighbors
D.Keys to Happiness
53.We are advised toB.
A.change our lifestyle
B.appreciate ourselves
C.make more friends
D.learn from others
54.According to the passage,a happy person is most probablyA.
A.A kind helper
B.A big dreamer
C.A good learner.
D.A rich giver
55.Who most probably feels happy?
A.Mrs.Brown,dreaming of having a better-paid job.B
B.Mr.Black,loving his teaching job deeply.
C.Mrs.Rowling,being unwilling to face failure.
D.Mr.Lee,refusing his best friend'apology.
分析 这篇短文主要介绍了找到幸福的关键是:学会接受自己,懂得原谅他人,要乐于助人.如果你做到了这些,你会发现感觉更安宁,你将感到看到生活光明的一面,你就会找到幸福.
解答 答案:51.C根据后文描述找到幸福的关键是:学会接受自己,懂得原谅他人,要乐于助人.可知作者引用这句话的目的是为了引起下文,故选C.
52.D归纳理解题.根据短文的主旨大意Discover the three keys to happiness that you have already understood,but that you are just too afraid to find it.打开幸福之门的三把钥匙你已经理解,但你太害怕找到它.可知这篇文章主要讲解了幸福的关键,故选D.
53.B 推理判断题.根据短文的第一条建议Learn to accept yourself as you are.Only when you are at peace with yourself,will you finally be able to admit(承认)that you are,in fact,a happy person.当你学会接受自己,只有当你与自己和平相处,你最终接受自己,事实上,成为一个快乐的人.可知我们要接受自己,欣赏自己,故选B.
54.A推理判断题.根据短文的第三个建议When a friend seems to be suffering from a state of depression(沮丧),it's quite easy to help him or her out of the trouble.The best attitude to have in this situation is to make him or her understand that he or she is not alone.当一个朋友看起来很沮丧的时候.很容易帮助他走出困境.在这种情况下,最好的办法是让他或她知道他或她并不孤独.可知乐于助人是幸福的关键之一,故选A
55.B 细节推断题.根据短文第一条建议By beginning to accept reality,you will come to the final point of true happiness.Only when you are at peace with yourself,will you finally be able to admit that you are,in fact,a happy person.开始接受现实,你最后会真正的幸福.只有当你与自己和平相处,你最终接受自己,事实上,成为一个快乐的人.可知,要接受自己,面对现实,才能找到幸福,故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,前后的关系和它所起的作用,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.