精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.William Henry Harrison,the ninth president of the US,was bom in a small town.When he was a boy,he was very quiet and shy.Because he was so quiet,every one thought that he wasn't bright.The people in the town often put a nickel (五 分硬币)and a dime ( 一角硬币)before him and asked him which to choose.He always chose the nickel and they laughed.
One day a woman felt sorry for him.She askeddo you never take a dime and always choose a nickel instead?Do you know a nickel is worth much less than a dime?"
"Certainly I know it,'William answered slowly."But if I choose the dime,they will not ask me to choose them any more."
46.Which of the following is true according to the passage?C
A.William Henry Harrison was the eighth president of the United States.
B.William Henry Harrison was bom in a big town.
C.William Henry Harrison was very quiet and shy when he was a boy.
D.William Henry Harrison wasn't bright.
47.Why did people in the town think that he wasn't bright?B
A.Because he was bom in a small town.
B.Because he was so quiet.
C.Because he was the ninth president of the US.
D.Because he liked money.
48.Why did the people laugh at William Henry Harrison?D
A.Becausse he was bright.
B.Because he was not shy.
C.Because he loved the nickel.
D.Because he always chose the nickel.
49.Did William Henry Harrison know a nickel was worth much less than a dime?A
A.Yes,he did.B.No,he didn't.
C.Yes,he does.D.No,he doesn't.
50.What do you think of William Henry Harrison?B
A.Stupid.    B.Clever.     C.Naughty.         D.Brave.

分析 文章讲述了美国第九任总统William Henry Harrison的故事.
译文:威廉•哈里森,美国第九任总统,出生在一个小城镇.当他还是个男孩的时候,他很安静,很害羞.因为他很安静,每个人都认为他不聪明.城镇的人经常把五分硬币和一个角币放在他面前,问他选择哪一个,他总是选择五分硬币,并且他们都笑他.
一天,一个女人为他感到难过.他问"你为什么总是选择5分硬币,而不选择一角硬币,你知道五分硬币不如、一角硬币价值大吗?"
"我当然知道."William Henry Harrison慢慢回答说.但是如果我选择一角硬币,他们将不会要求我再选择他们了.

解答 46.答案:C; 细节理解题.根据When he was a boy,he was very quiet and shy.可知当William Henry Harrison还是个男孩的时候,他很安静,很害羞.答案C正确;故选C.
47.答案:B;细节理解题.根据Because he was so quiet,every one thought that he wasn't bright.可知因为他很安静,每个人都认为他不聪明;答案B正确;故选B.
48.答案:D;细节理解题.根据He always chose the nickel and they laughed.可知因为他总是选择五分硬币,人们都笑他;答案D说法正确;故选D.
49.答案:A; 推理判断题.根据But if I choose the dime,they will not ask me to choose them any more.可以判断他是知道的,因此,回答是肯定的,对Did…结构的肯定回答使用Yes,he did,故选A.
50.答案:B; 观点态度题.根据故事的描述,尤其是他的回答"Certainly I know it,But if I choose the dime,they will not ask me to choose them any more."可知William Henry Harrison非常地聪明,故选B.

点评 在阅读时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.然后细读题材,各个击破.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Helen and Mary are good friends._______often help each other.(  )
A.ThemB.TheirsC.TheyD.Their

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-The CCTV reported that Premier Wen Jiahao played basketball with some students on Children'Day.
-____!And Premier Wen always encourages us to study hard and do more sports.(  )
A.What amazing newsB.How amazing news
C.What an amazing news   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Jenny goes to school on foot.It takes her about half _________ hour to get there.(  )
A.anB.aC.theD.不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Mr.Zheng is such a __________ person that he has donated much money to the schools in his hometown.(  )
A.selfishB.patientC.humorousD.generous

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.西樵山由72座小山组成.
Xiqiao Mountain ismade up of 72hills.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.The boss made him work 14hours a day.That means,he _______ work 14hours a day.(  )
A.was madeB.madeC.was makingD.was made to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Did your uncle tell you ________?
-Yes,he said he went there in 2008.(  )
A.how he goes to Wuhan
B.why did he visit Kunming
C.when he traveled to Hong Kong
D.where did he spend his vacation

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.He has tried four times,but his teacher wants him to try ______ fifth time.(  )
A.theB.aC./

查看答案和解析>>

同步练习册答案