精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

III.阅读理解

Once upon a time the colors of the world started to quarrel.

Green said ,“I am the most important. I am the sign of life and hope. I am chosen for grass,trees and leaves... Without me,all animals would die. Look over the countryside and you will see that I am almost everywhere. ”

Blue interrupted (打断) ,“You only think about the earth,but consider the sky and the sea. It is the water that is the basis of life. The sky gives space and peace. Without my peace,you would all be nothing. ”

Yellow said ,“You are all so serious. I bring laughter and warmth into the world. The sun is yellow,the moon is yellow,and the stars are yellow. Every time you look at a sunflower,the whole world starts to smile. Without me,there would be no fun. ”

Orange started to say ,“I am the color of health and strength. I carry the most important vitamins. Think of carrots,pumpkins,oranges and mangoes.

I fill the sky at sunrise or sunset. My beauty is so striking (引人注目的) that no one gives another thought to any of you. ”

Red could no longer stand it. He shouted out, “I am the ruler of all of you. I am blood—life's blood!I am the color of danger and bravery. With out me,the earth would be as empty as the moon. I am the color of passion and love. ”

Purple rose up to his full height. He was very tall and said ,“I am the color of royalty (庄严) and power. Kings and chiefs have always chosen me for I am the sign of authority (权力) and wisdom. People do not question me!They listen and obey. ”

Finally,indigo (青色) spoke,much more quietly than all the others. He said,uThink of me. I am the color of silence. I represent thought and reflection. You need me for balance. ”

Suddenly it began to rain. The colors draw close to one another for comfort. Rain began to speak, “Join hands with one another and come to me. ” The rain continued ,“From now on,when it rains,each of you will stretch across the sky in a great bow of colors as a reminder that you can all live in peace. ” So whenever a good rain washes the world,and a rainbow appears in the sky. Let's remember to appreciate one another.

() 1. What color thinks it is the symbol of life and hope?

   A. Green. B. Orange.

   C. Purple. D. Blue.

() 2. What sign does red think it is?

   A. Thought and reflection.

   B. Passion and love.

   C. Laughter and warmth.

   D. Authority and wisdom.

() 3. How many colors are mentioned in the passage?

   A. Five. B. Six.

   C. Seven. D. Eight.

() 4. What can we infer according to the pas- sage?

   A. We should learn to appreciate each other in our life.

   B. There is not the most important thing in our life.

   C. We should learn to enjoy the rainbow after raining.

   D. The colors don't know how to get on. with each other.

() 5. What is the best title of the passage?

   A. Which Color Is the Best

   B. How to Develop a Rainbow

   C. The Quarrel among the Colors

   D. The Colors of Friendship

1. A 2. B 3. C 4. A 5. D

I   D. 1. A 由题目中的关键词“the symbol 〇£ life and hope”定位于第二段。根.据“I am the sign of life and hope. ”可知,绿色是生命和希 望的象征。

2. B根据第六段中的“Iamthecolorofpas-sion and love. ”可知,红色认为它是激情和爱 情的象征。

3. C文章共提到了红橙黄绿青蓝紫七种颜色。

4. A由最后一段可知,在生活中,我íl]应该学 会相互感激。

5. D文章通过描述不同颜色之间的争论,最 后携手形成了美丽的彩虹,说明了它们之间 的友谊。

题目来源:2016年全品学练考九年级英语全一册下新课标人教版 > 第1课时分层训练(Section A1la-2d)

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

8. 对 .....有耐心

9. work out

10. look forward to

11. go by

12. look back at

13. take a break

14. do well in

15. put in effort

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. can'this,our,friendship,stronger,make (连词成句) 

       

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

() 2. I'd stay at home go to the cinema.

   A. better;than   B. sooner;rather

   C. rather;than   D. like;than

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

() 9. [2015 • 新疆]Your spoken English will certainly improve you practise it every day.

   A. though   B. before

   C. if   D. until

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. The prime minister has lots of(权力) .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. Though I have a lot of power,it doesn’t make

me (feel) happy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. We agree with the poor man's thoughts about (happy) .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

2. 她说伤感的电影会使她哭。

She said that the sad movie

查看答案和解析>>

同步练习册答案