精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Helen loved small animals. One morning while she was walking in the forest, she found two weak birds in the grass. She took them home and put them in a small cage. She looked after them with love and the birds both grew well. They thanked her with a wonderful song every morning.

But something happened one day. Helen left the door of the cage open. The larger bird flew from the cage. She thought that it would fly away, so she grasped it. She was very excited to catch it. Suddenly she felt strange. She opened her hand and looked sadly at the dead bird. Her great love had killed the bird!

The other bird was moving back and forth (来回地) in the cage. Helen could feel the bird want to go out. It wanted to fly into the blue sky. At once, Helen took the bird out of the cage and let it fly away. The bird circled, twice, three times…

Helen enjoyed watching the bird flying and singing happily. Suddenly the bird flew closer and landed softly on her head. It sang the sweetest song that she had ever heard.

The easiest way to lose love is to hold too tight. The best way to keep love is to give it freedom.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项,并将所选答案涂到答题卡(填在答题卷)的相应位置上。

1. What was Helen doing when she found two weak birds?

A. Singing     B. Walking

C. Dancing    D. Playing

2. The underlined word “grasped” in the second paragraph means _____________.

A. 抓住 B. 控制

C. 保护    D. 击打

3. Something happened one day, _______________ .

A. the larger bird was moving back and forth in the cage

B. the smaller bird was dead in Helen’s hand

C. Helen left the door of the cage open. The larger bird flew from the cage

D. the other bird thanked Helen with a wonderful song every morning

4.Why did Helen let the second bird fly away?

A. Because Helen hated the bird.

B. Because Helen could call the bird back again.

C. Because Helen thought the bird could fly back itself.

D. Because Helen realized the bird wanted freedom very much.

5.What is the best title for this passage?

A. How to feed birds. B. Helen’s favorite birds.

C. How to keep love. D. The story of the two birds.

 

1.B

2.A

3.C

4.D

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要通过讲述海伦因为爱鸟而抓鸟却意外的致鸟死亡,把鸟从笼子里放出,却让她听到了从未听过的最美妙的歌声的故事,告诉我们,你把爱抓得越紧,你就越容易失去它。最容易拥有爱的办法恰恰是给爱插上翅膀。

1.One morning while she was walking in the forest, she found two weak birds in the grass的描述可知海伦在散步的时候发现了两只虚弱的小鸟。故选B

2.词义猜测题。根据上文She thought that it would fly away以及下文She was very excited to catch it的描述可以推知,这里指的是因为害怕它飞走,所以想要把它抓住,并最终抓住了它。故选A

3.细节理解题。根据短文第二段But something happened one day. Helen left the door of the cage open. The larger bird flew from the cage的描述可知,有一天海伦打开鸟笼的时候,较大的那只鸟从笼子里飞了出来。故选C。

4.The other bird was moving back and forth (来回地) in the cage. Helen could feel the bird want to go out. It wanted to fly into the blue sky. At once, Helen took the bird out of the cage and let it fly away的描述可知海伦感觉到它要飞出牢笼,飞向蓝天,获得自由。故选D

5.标题归纳题。通过阅读全文可知,这篇短文主要告诉我们,你把爱抓得越紧,你就越容易失去它。最容易拥有爱的办法恰恰是给爱插上翅膀。即怎样保留爱。故选C

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(内蒙古包头、乌兰察布卷)英语(解析版) 题型:阅读理解

Ted Brown's dream as a child was an unusual one: he wanted to fly. What was more unusual was the way in which he made his dream come true.

After high school, he wanted to join the U. S. Air Force but he failed because of his poor eyesight. However, his dream remained.

At the age of 33, Ted was a truck driver in Los Angeles. One day, while sitting outside in his garden, he watched planes fly overhead and an idea came to him: to use balloons(气球) to fly.

A few weeks later, Ted bought 42 huge balloons. He tied them to a chair and then he sat down in the chair with some beer, sandwiches and a gun. His plan was to fly to 10 meters above his garden, enjoy a few hours in the air, and then shoot some balloons with his gun to get back down. But things did not go as he planned.

Once his friends cut the ropes under Ted's chair, the 42 balloons flew into the sky at an astonishing speed until about 4000 meters above the ground with Ted and his chair. He didn't shoot any of the balloons because he was afraid he might break the balanee(平衡) of his "plane". Ted stayed in the sky with his beer and sandwiches for 14 hours, cold and frightened.

Planes heading towards Los Angeles' busy international airport reported the strange sight. And Ted' s balloons caused great danger to them. At last, Ted gathered his courage to shoot a few balloons and slowly landed on the ground, where many policemen were waiting for him.

Ted made his dream come true, but it cost him: he was fined(罚款) $ 1,500 for breaking the law about air safety.

When asked by a reporter why he had done it, Ted answered, "A man can't just sit around and do nothing; he should have his dream and go for it. "

1.Why couldn't Ted join the American Air Force?

A.Because he didn't finish high school.

B. Because his parents stopped him.

C. Because there was problem with his eyes.

D. Because he was too short.

2.He was fined $ 1,500 because

A.his balloons caused trouble to planes

B. he stayed too long in the air

C. he used too many balloons

D. he took a gun with him

3.Which of the following is true?

A. He didn't go to college because of his dream to fly.

B. He felt sorry for what he had done.

C. He realized his dream in a dangerous way both to himself and to others.

D. He didn't shoot the balloons at first because he wanted to stay there longer.

4.What can be the best title for the story?

A. Go for It. B. A Man with Poor Eyesight.

C. Up High in the Air. D. Ted's Dream to Fly.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(云南卷)英语(解析版) 题型:单项填空

—Eric, you look so cool with your sunglasses.

—___________

A. Not really B. It’s not true

C. Nothing muchD. Thank you

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年内蒙古巴彦淖尔市临河区中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

–How old is your daughter?

-- ______ . We had a special party for her _____ birthday last week.

A. Ninth; ninth B. Nine ; nineth C. Ninth; nine D. Nine; ninth

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年内蒙古巴彦淖尔市临河区中考模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Everyone knows that exercise is important. We all need to exercise. Doctors say it is good for us. It makes your heart and body strong. Children who often exercise are more alert(机灵的). This means they do better in tests and schoolwork than those who don’t exercise.

There are many ways to exercise. You can walk, run, swim, skate or play ball games. Make sure you exercise in the following ways: you have to like what you are doing, exercise enough but not too much. It’s best to exercise twice each week. Thirty minutes each time is enough. Try all kinds of things until you find one, two or even three sports that are right for you.

You can exercise at fitness centers. They have a lot of equipment (设备) there. The equipment will help exercise your arms, legs, and other parts of your body to make you fit . Some people buy equipment for their homes. But it is very expensive.

Exercising can be fun. Friends can exercise together at a fitness center, or they can play sports together. How do you exercise?

根据短文内容,选择正确答案。

1.Which of the following sports is not in the text?

A. Fishing. B. Running. C. Swimming. D. Walking.

2.How many times should you exercise each week?

A. One time. B. Two times. C. Three times. D. Four times.

3.The words “fitness centers” in the text mean __________.

A. 商务中心 B. 健身中心 C. 购物中心 D.医疗中心

4.The equipment in fitness centers will help exercise your _______.

A. arms B. legs C. other parts of the body D. A、B and C

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年云南省玉溪市业水平练习英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It’s her birthday tomorrow, ______ ?

Yes, let’s have a surprise party for her.

A. isn’t itB. isn’t she

C. doesn’t itD. doesn’t she

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年云南省玉溪市业水平练习英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I always feel a little nervous when I talk to the headmaster.

______ . She is strict, but she’s also kind to her students.

A. What a pityB. Take it easy

C. So do I D. That’s right

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年云南保山市学业水平考试第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题

You surely want to have good table manners. It's as simple as obeying a few rules!

The 12 Do's

(1) As soon as you are seated, open your napkin(餐巾) and place it on your lap.

The napkin keeps on your lap (except for use) until the end of the meal. If you need to leave the table for a while,

you may leave the napkin on your chair. When the meal is finished , place your napkin neatly at the left of your plate.

(2) Sit up straight, keep your elbows (手肘) off the table, and silence your cell phone.

(3) Remember the rule: drinks on the right, foods on the left. Your water glass is on the right of the plate and your bread plate is on the left.

(4) Hold the knife and fork with the handles in the palm(手掌) of the hand, forefinger on top, and thumb underneath.

(5) Dishes are passed from left to right.

(6) Do try a little of everything on your plate.

(7) Bread should be broken off into small pieces and butter is spread on each bite as you 

eatit.

(8) You may leave some food to one side of your plate if you feel you have had enough. Don't leave your plate so

clean that it looks as if you haven't eaten for days!

(9) If you are asked for the salt or pepper, pass both together.

(10) Eat soup by skimming ( 掠过 ) your spoon along the surface of the soup. Then eat it without making any noise. If the soup is hot, don't blow on it; simply wait for it to cool .

(11)When a lady arrives or leaves the table, it's polite for all gentlemen at the table to stand up.

(12)Always say 'please' and 'thank you.' Thank the host and hostess before leaving.

根据短文内容,判断句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。(共5小题,每小题1分满分5分)

1. When you finish the meal, you may leave the napkin on your chair.

2. It's impolite to place your elbows on the table while having dinner.

3. People should pass dishes from right to left at table.

4.If the soup you eat is hot, you may cool it by blowing on it.

5. This passage tells us about rules for good table manners

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年上海市黄浦区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It is said that a wooden bridge_________ over the river in the mountain village soon.

A. build B. will be built C. will build D. built

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案