分析 很久很久以前,人们靠闪电取火.但他们得让火一直燃烧着,因为要是熄灭了而又没有闪电,他们没办法再生火.后来,他们发现两个石头相互撞击可以产生火花,点燃干树叶.这样,他们知道了火熄灭之后再生的办法.再后来,人们在一块木头上凿开个洞,用一根小一点的木棍插进去不断旋转,几分钟之后便可生火.有时他们用正确的方式利用镜子通过太阳光点燃纸张.大约两百多年前,人们开始制造火柴,人们可以快速方便地生火.其中还有一种方法是用电打火机.当然电打火机比一盒火柴要昂贵得多,但它非常有用!
解答 43.C.细节理解题.根据第一段The spark could fire dry leaves.可知火花可以点燃干树叶.故选C.
44.D.细节理解题.根据They made a hole on a piece of wood and put a smaller stick into the hole.They turned the stick again and again.After a few minutes they got a fire.可知有很多得到火的方法,如人们在一块木头上凿开个洞,用一根小一点的木棍插进去不断旋转,几分钟之后便可火.故选D.
45.B.细节理解题.根据About two centuries ago,people began to make matches火柴已经用了大约200多年.故选B.
46.A.细节理解题.根据Of course an electric fire starter is much more expensive than a box of matches.But it is very useful.可知电打火机已经被广泛的使用.故选A.
47.C.细节理解题.根据Long,long ago people made fires from lightening (闪电);Later,they found out hitting two pieces of stone together could make a spark (火花).The spark could fire dry leaves;Then people also learned to make a fire by rubbing (摩擦);Sometimes they used the heat from the sun;About two centuries ago,people began to make matches;One of them is to use an electric fire starter,可知句子人们逐渐认识火的顺序是从闪电;靠摩擦;从太阳那里获取;用火柴;用打火机,故选C.
点评 本篇是一篇逸闻趣事类阅读短文.这篇文章主要讲了火的发明,人们从原始社会从自然雷电获得火,再到摩擦生火,再到发明火柴和打火机,都说明了人类的进步.本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 56.A.bike | B.car | C.bus | D.computer |
| 57.A.heavy | B.helpful | C.excited | D.hungry |
| 58.A.something | B.anything | C.everything | D.nothing |
| 59.A.hand | B.book | C.head | D.bag |
| 60.A.because | B.but | C.so | D.though |
| 61.A.happy | B.poor | C.big | D.rich |
| 62.A.quietly | B.easily | C.luckily | D.mainly |
| 63.A.time | B.water | C.money | D.work |
| 64.A.taken | B.helped | C.put | D.found |
| 65.A.myself | B.himself | C.ourselves | D.Themselves. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Spanish dancing is fun and easy to learn.Come and learn this wonderful dance from Spain. Place:John Smith's Date:July 1-31 Price:60 Time:7:30pm-9:30pm Tel:301-2768 |
| Enjoy the music from Jay Chou,the famous pop singer. Place:The music hall Date:July 20-22 Price:200-250 Time:8:00pm-10:00pm |
| Daqian Museum has over 1000pieces on display here. Come and see the whole of Chinese history! Place:Daqian Museum Date:July 1-August 31 Price:50 (half for students) Time:Monday to Friday; 8:30am-5:30pm Weekends:9:00am-8:00pm Tel:271-1399 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | it | B. | her | C. | him | D. | them |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | thousand | B. | thousands | C. | thousand of | D. | thousands of |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com