精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Scientists have learned a lot about the kinds of food people need.They said that there are several kinds of food that people should eat every day.
★Wheat,corn or rice
★Green and yellow vegetables
★Meat,fish and eggs
★Fruit like apples,pears and so on
★Milk and butter
★All kinds of nuts
People in different countries and different places of the world eat different kinds of things.Food is cooked and eaten in many different kinds of ways.People in different countries eat at different times of the day.In some places people eat once or twice a day;in other countries people eat three or four times a day.Scientists say that none of the differences is really important.It doesn't matter whether food is eaten raw or cooked,cool or hot.It doesn't matter if a person has dinner at four o'clock in the afternoon or at eleven o'clock at night.The important thing is what  you eat every day.
There are two problem in feeding the large number of people on the earth.The first is to find some ways to feed the world's population so that no one is hungry.The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to get them to be strong and healthy.
66.According to scientists,which of the following groups of food is the healthiest of your lunch?C
A.beef,pork,fish,milk.
B.oranges,bananas,fish,tomatoes
C.chicken,apples,rice,cabbages
67.How many groups of food are there in this passage?B
A.Five
B.Six
C.Seven.
68.What's the meaning of underlined word"raw"in the passage?B
A.罐装的              
B.生的                
C.冷冻的
69:It is important for people to eatC.
A.three times a day
B.something for lunch at 12 o'clock
C.different kinds of food every day.
70:Which of the following is True?A
A.Scientists are helping people be strong and healthy
B.Cooked food is much better than raw one.
C.None of the people in the world is hungry.

分析 短文讲了科学家们给出了一些健康的饮食食物,全世界不同地区的人,有不同的饮食习惯,不论怎样,最重要存在两大问题,一是消除饥饿,二是吃出健康.

解答 答案:66.C   细节推理题.根据第一段句子Scientists have learned a lot about the kinds of food people need.They said that there are several kinds of food that people should eat every day.科学家们对人们需要的食物有了很多了解,他们说人们每天应该吃的食物有几种.可知科学家列出的每天应吃的食物种类,包括蔬菜、水果、谷物,鱼肉蛋、奶、坚果,要均衡饮食,C答案中包含的种类多,故选C.
67.B   细节归纳题.根据第二行到第七行句子★Wheat,corn or rice.小麦、玉米或大米.★Green and yellow vegetables.绿色和黄色蔬菜.★Meat,fish and eggs.肉、鱼和蛋.★Fruit like apples,pears and so on.水果如苹果、梨等★Milk and butter.牛奶和奶酪.★All kinds of nuts.各类坚果.可知文章说到了6组食物.故选B.
68.B   词义猜测题.根据上句It doesn't matter whether food is eaten raw or cooked,"食物是…吃还是熟吃都没关系."可知raw和cooked应该是对应词,cooked在此的意思是,做熟了的,所以raw是"生的".故选B.
69.C     细节理解题.根据倒数第二段最后一句The important thing is what you eat every day."最重要的事情是你每天吃什么."可知每天吃不同种类的食物.故选C.
70.A     细节判断题.根据最后一段最后一句The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to get them to be strong and healthy.第二是要确保世界各地的人们都有好的食物让他们强壮健康.可知科学家正在帮助人们变得强壮和健康是正确的.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.His grandma  has      for  5 years.(  )
A.diedB.been  diedC.been  dead

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-I want to buy the book Cold Mountain. Do you know its     ?
-Not really.Maybe it's about 3 dollars.(  )
A.sizeB.coverC.price

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-My family and I will go to Changsha this summer holiday.
-Have_________ good time.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.A.What's  else can we do?
B.Are you free now?
C.We should try to save energy.
D.Thanks for your advice
E.Don't  forget  to turn off the light.
F.let's take a walk.
G.What can you do?
A:Hello,Tom.Do  you have any plans  for today?
B:No,I just want to have a good rest.
A:What A fine  day!(16)F.
B:OK!Let′s go.
A:(17)E.
B:Oh,I always  forget  it.
A:It′s not a good habit.(18)C.
B:I agree with  you.(19)A.
A:I think we  should also  make full use of drop of water.We shouldn′t use plastic bags.
B:Well,I see.(20)D.
A:Let′s go to the breach  for a walk.
B:All right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

4.You can see lots of trees  on   bothside of the river.
                     A                  B       C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---What did you do last night?
---Oh,I spent an hour____with my American friend online.(  )
A.chattingB.to chatC.chatD.chatted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.In the early 20th century,most western people didn't know much about Asia and its people.However,one woman helped to change that.(60)A.Pearl was born in 1892 and moved to Asia when she was only three months old.She lived in a church with her father and her childhood friends were mostly the children of Chinese farmers.Most of the people who lived around in the countryside were very poor.(61)C.
Pearl moved back to America in 1934.She began to write books about her
experiences in China.(62)B,and in 1938,she won the Noble Prize for her novel The Good Earth.She became known as"the Marco Polo"for reintroducing Asia to West.
     (63)E.She also tried to change people's attitudes.She became active in many movements in the United States.From the day of her move to the US,Pearl was active in American civil rights and women's rights activities.Her experiences in China influenced her thinking,not only about Asia but also about her own country.Pear died in March,1973,just two months before her eighty-first birthday.
A.The woman was Pearl S.Buck
B.Her books were huge success
C.So she could understand these people's feelings
D.People loved Pearl very much
E.Pearl did more than just write stories about Asia

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Playing (Play/Playing) volleyball is the most popular sport among us.

查看答案和解析>>

同步练习册答案