精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.One early morning,I woke up by a phone call.It was from a taxi driver.He told me he had my friend's cell phone.
My friend,Michael,left it in the taxi the night before.The driver called others,but I was the first one to answer his call.
It was a rainy morning.For Taxi drivers in this big city it's a busy time.He asked me where he could drop the cell phone off.I told him the street where I lived.Then I quickly jumped out of bed and got dressed,so I could meet him at the corner.
When I arrived,I thanked him.And I was so happy for my friend,he moved to this country a few weeks ago-and I could only imagine how important his cell phone was to him!I asked the taxi driver for his name,so my friend could thank him.He said my thanks were all that he needed.Then he drove off.
I e-mailed my friend telling him I had his phone.In the evening,he came to my home and I told him how I received it.My friend was very excited to get his cell phone.He said he would help others as possible as he could.

41.B made the writer wake up one early morning.
A.His friend
B.A phone call from a driver
C.The noise of a taxi
D.A phone call from his friend
42.From the second paragraph,we knowD.
A.Michael and the taxi driver are friends
B.the taxi driver called the writer because he left his cell phone in the taxi
C.Michael's friends didn't like the taxi driver,so they didn't answer him
D.the taxi driver called Michael's other friends before he called the writer
43.The taxi driver can beC in the big city on the rainy morning.
A.free
B.tired
C.busy
D.sad
44.The writer met the taxi driverB.
A.in his home
B.at the corner of the street
C.in Michael's home
D.in his office
45.Which of the following is right?C
A.The story happened on a sunny early morning.
B.The writer's cell phone was left in the taxi.
C.Michael came to the city several weeks ago.
D.The writer gave Michael his cell phone by mail.

分析 文章大意:这是一篇记叙文,短文主要讲一个下雨天的早上,一位出租车司机打响了我的电话,是因为前一天晚上,我的朋友把手机掉在他的车上了.朋友最近才到这座城市,因此手机对他很重要.此时正是出租车忙碌的时节,但是他问在哪儿相见,以便把手机给我.出租车司机到后,我感谢他并表扬他有一个多么善良、美好的心灵.朋友收到手机时,非常感激,并表示他也要尽可能地帮助别人.

解答 41.答案:B 细节理解题.题意:一天早上,什么把作者吵醒了?根据第一段的:One early morning,I woke up by a phone call.It was from a taxi driver.可知作者被一位出租车司机的电话吵醒了.故选:B.
42.答案:D 细节理解题.题意:从第二段,我们知道什么?由第二行:The driver called others,but I was the first one to answer his call.可知,司机给其它朋友打过电话,但作者是第一个接电话的人.故选:D.
43.答案:C 细节理解题.题意:在下雨天的早上,出租车司机可能怎样?由第三段的第一句:It was a rainy morning.For Taxi drivers in this big city it's a busy time.可知下雨天的早上出租车司机忙.故选:C.
44.答案:B 细节理解题.题意:作者在哪儿见到出租车司机的?由第三段最后一句:Then I quickly jumped out of bed and got dressed,so I could meet him at the corner.可知作者是在街道转弯处见到司机的.故选B.
45.答案:C 推理判断题.题意:下列哪一项是正确的?根据第五行:he moved to this country a few weeks ago-and I could only imagine how important his cell phone was to him!可知作者的朋友几周前来到本地.故C选项"迈克尔几个星期前来到这个城市"正确.选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.In today's world many people seem to be hungry for money.Some of them even lose their lives for it.Money does have its most useful effect(影响)on the poor,but once a person has a rich life,a lot more money doesn't mean more happiness.
If money was everything,all millionaires would have true love,true friendship,good health and a long life.However,this is not always true.
Nothing else is more pleasant than the three words which are"I love you".But can love be bought?I'm afraid not.Love means to give,not to take.To every person,health and long life are probably the most precious(宝贵的)things.Well,can health and a long life be bought with money?The answer is"No".
Of all the longest living people in the world,few of the are millionaires.True friendship can't be bought either.In a word,Where money is worshiped(崇拜),money can cause brothers to quarrel,lovers to hate,strangers to fight and so on.No matter how much money you have,it is still not enough to make you a happy person  if you have no one to laugh with,no one to cry for.

41.According to the passage,which of the following do you think is right?C
A.Money is everything.
B.Money isn't necessary.
C.Money is important,but not the most important.
D.With no money,with no success.
42.What's the most important thing for every person according to the writer?B
A.Only money.
B.Health and a long life.
C.Only friendship.
D.A,B and C.
43.Which sentence of the following is TRUE according to the passage?B
A.If you haven't much money,you can't get more happiness.
B.You may live a long life even if you are poor.
C.Every year many people die in the world because their family is poor.
D.If you are rich,you will have less friendship.
44.In fact,many millionairesB.
A.have true friendship         
B.die earlier
C.have good health             
D.have true love
45.What does the sentence"Love means to give,not to take."mean?C
A.爱意味着给你,而不能带走    
B.爱是可以得到的,不要走开
C.爱意味着奉献,而不是索取    
D.爱是可以索取的,而不必付出.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Several years ago,a television reporter was talking to three of the most important people in America.One was a very rich banker,another owned one of the largest companies in the world,and the third owned many buildings in the center of New York.
The reporter was talking to them about being important.
"How do we know if someone is really important?"the reporter asked the banker.
The banker thought for a few moments and then said,"I think anybody who is invited to the Whiter House to meet the President of the United States is really important."
The reporter then turned to the owner of the very large company."Do you agree with that?"she asked.
The man shook his head,"No.I think the President invites a lot of people to the White House.You'd only be important if while you were visiting the President,there was a telephone call from the president of another country,and the President of the US said he was too busy to answer it."
The reporter turned to the third man."Do you think so?"
"No,I don't."he said."I don't think that makes the visitor important.That makes the President important."
"Then what would make the visitor important?"the reporter and the other two men asked.
"Oh,I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phone rang,and the President picked up the receiver,listened and then said,‘it's for you.'"

54.This story happened inB.
A.England    
B.America    
C.Japan    
D.Australia
55.The banker thoughtC.
A.He was really important because he was a rich banker
B.The visitor to the White House was really important
C.The visitor who met the President of the United States was really important
D.the reporter was really important
56.The owner of many buildings thoughtC.
A.He was really important because he owned many buildings in the center of New York
B.The owner of the very large company was really important
C.The visitor was really important if he talking to the President and the President received a telephone call for the visitor
D.The person who worked in the White House was really important.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Daniel likes to do something to protect the environment in his daily life.Next Sunday is his friend's birthday.He is going to buy some gifts online for his friend.Now he is visiting the following website for some information about gifts.
Welcome to Nature Posters-the world's largest collection(收集) of nature posters and fine art prints!
We make a donation to help the environment when each nature poster is sold through this website!
Please tell your friends about us,and remember us when you are gift shopping.
Daniel chose the following two beautiful pictures as gifts from the website:
 
 Parrots in Blue:5.99         

                   Sharks:7.99
46.Nature Posters is a websiteD.
A.to help people plan their birthday parties
B.only to provide information about nature
C.to tell people how to buy birthday presents
D.to help protect nature by selling posters or prints
47.Daniel should payB for his gifts.
A.5.99        
B.13.98
C.7.99
D.2.00.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.B)根据 短文内容,选出一个最佳答案.
Many students in China are learning English.Some of these students are small children.Others are teenagers.Many are adults.Some le arn at school,others learn by themselves.A few learn English language over the radio,on television,or in films.One must work hard to learn another language.Why do all these people want to learn English?It is difficult to answer that question.Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects.They study their own language and math and English…Some people learn English because it is useful for their work.Many people often learn English for their higher studies,because at college or university(大学) some of their books are in English.Other people learn English because they want to read newspaper and magazines in English.

69.Many students in China are learning English,aren't they?C.
A.No,they aren't    
B.No,they are      
C.Yes,they are   
D.Yes,they aren't
70.If one wants to learn another language well,he mustC.
A.learn at school    
B.study by himself   
C.work hard    
D.study at college
71.What's the Chinese meaning of"learn by themselves"?B
A.和他们一起学习   
B.自学      
C.向他们学习     
D.通过学习
72."Their own language"meansA.
A.Chinese     
B.English     
C.French     
D.Japanese
73.Why do all these people want to learn English?D
A.Because It's a subject for students at school.
B.Because It's useful for some people's work.
C.Because It's helpful for some people's higher studies,reading newspaper and magazine.
D.All above.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Jim's Timetable(课程表)
TimePeriodMondayTuesdayWednesdayThursdayFriday
8:00-8:451ChineseMathEnglishChineseEnglish
8:55-9:402EnglishChineseMathEnglishMath
10:00-10:453HistoryEnglishBiologyMathChinese
10:55-11:404MathP.E.PoliticsP.E.Geography
14:30-15:155BiologyMusicChinesehistoryArt
15:25-16:106GeographyArtBiologyComputerClass meeting
61.Jim hasAEnglish lessons every week.
A.5         
B.6          
C.7         
D.8
62.P.E.class begins atB on Tuesday.
A.10:00     
B.10:55       
C.8:00     
D.14:30
63.Jim is having a (an)C lesson at 15:00on Monday.
A.music     
B.geography     
C.biology    
D.art
64.Class meeting is onB.
A.Wednesday   
B.Friday     
C.Thursday    
D.Tuesday
65.Jim has a computer lesson onC.
A.Tuesday   
B.Wednesday   
C.Thursday   
D.Friday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Do you know 3D movies?When you see one,it's like the story is happening in front of you,and you are a part of it.3D movies are amazing to watch,but do you know how to make them,and why you need to wear a pair of 3D glasses?To understand these questions,let's do an easy experiment(实验).
Put a finger in front of your eyes.
Cover your left eye and look at the finger.
Cover your right eye and look at the finger.
What do you see?The finger you see with your left eye is in a different position from the one you see with your right eye.This means you get two images(图象) when you look at something with both your eyes.To make a 3D movie,people have to get two images at the same time,so they use two video cameras.When playing a 3D movie,they use two projectors(放映机) at the same time.This brings two images together on the screen.Then,we use 3D glasses to separate(分离) the two images.One image enters one eye and the other image enters the other eye.
Then our brains(大脑) put the two images together.This way,we get 3D pictures.

80.When we see 3D movies,it seems thatA.
A.the story is happening in front of us            
B.we like the story
C.we know what will happen                   
D.we are in front of the screen
81.What do we need when we see 3D movies?A
A.We need to wear a pair of glasses.
B.We need to wear a pair of gloves.
C.We need to wear a pair of glass.
D.We need to wear a pair of glove.
82.When playing a 3D movie,we useBat the same time.
A.two video cameras      
B.two projectors      
C.two images      
D.two positions
83.How can we get 3D movies?A
A.Our brains put the two images together.
B.Our brains separate the two images
C.The 3D glasses put the two images together.
D.The 3D glasses separate the two images.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.I'm so hungry.Can I have_______?(  )
A.anything eatB.something eat
C.anything to eatD.something to eat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.别在课堂上讨论电影!
Don't talk about the moviein class!

查看答案和解析>>

同步练习册答案