精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Most people think April Fool's Day is on April 1st every year.On this day,strange things may happen.Our friends will play jokes on us and try to fool us.
But people don't know the origin(起源) of April Fool's Day clearly.Some say April Fool's Day began many years ago in France.Long ago in France,the old New Year's festival was celebrated from March 25th to April 1st and ended with exchange(交换) of presents.Later the King changed the New Year to January 1st.Some people still celebrated the New Year in April.They were called April Fish and were given presents as a joke,and so the tradition was born.Today in France,April Fool's Day falls on April 1.
In many countries,April Fool's Day is not celebrated on April 1st but on other days.In Mexico,April Fool's Day is on the 28th of December.In ancient Rome (古罗马),the day was on the 25th of March.In India,the day is on the 31st of March.In America,the day is mostly decided by young people who want to make fun of other people.But it is important to remember that your friends and you will be both happy.One must remember the difference between a good joke and a bad one.
72.When is April Fool's Day in France now?A
A.April 1st.
B.March 25th.
C.December 28th.
D.March 31st.
73.What do people usually do on April Fool's Day now?B
A.They give presents to friends.
B.They play jokes on friends.
C.They exchange presents.
D.They do nothing special.
74.April Fool's Day is on the twenty-fifth day in MarchA.
A.in ancient Rome
B.in Mexico
C.in America
D.in India
75.Which sentence is right according to the passage?D
A.April Fool's Day is on the same day all over the world.
B.In America,young people can't decide the day when they want to play a joke.
C.New Year's Day is from March 25th to April 1st now.
D.Please remember to play a good joke on April Fool's Day.
76.The passage is mainly aboutB.
A.how to play jokes
B.April Fool's Day
C.the New Year
D.What is a good joke.

分析 文章大意:
文中讲述的是有关于愚人节的事情,介绍了愚人节的起源及在不同国家的庆祝日期.愚人节是一个国际节日,大多数国家在4月1日庆祝,但是有的国家并不是,比如在古罗马,庆祝日期是3月25号.虽然愚人节人们会相互愚弄,但是还是应该注意分寸.

解答 72.A,推理判断题,文中提到"Today in France,April Fool's Day falls on April 1."现在,法国的愚人节在4月1日举行,由此确定选择A.
73.B,推理判断题,文中提到"Our friends will play jokes on us and try to fool us"现在的愚人节,朋友们都会互相开玩笑来愚弄对方,由此确定选择B.
74.A,推理判断题,文中提到"In ancient Rome (古罗马),the day was on the 25th of March"在古罗马,愚人节在3月35号,由此确定选择A.
75.D,推理判断题,文中提到"In many countries,April Fool's Day is not celebrated on April 1st"许多国家的愚人节不在4月1号,A错误;"In America,the day is mostly decided by young people"在美国,你可以随时取消朋友,取决于年轻人自己,B错误;我们知道,现在的春节是1月1日,C错误;"Our friends will play jokes on us and try to fool us"现在的愚人节,朋友们都会互相开玩笑来愚弄对方,由此可知D正确.
76.B,主旨归纳题,文中讲述的是有关于愚人节的事情,介绍了愚人节的起源及在不同国家的庆祝日期,由此确定选择B.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.你想告诉对方你妈妈给你买了一辆新自行车,可以这样说:
My mother bought a new bike for me..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.                 he                  a small nose or big one?(  )
A.Do; hasB.Does; hasC.Does; haveD.Do; have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Today is hereighth(八) birthday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

9.A:(94)E.
B:Good morning!My name is Linda.(95)A.
A:Yes,I am.(96)C.
B:Nice to meet you,too.(97)D.
A:She's Mary.
B:(98)B.
A:No,he isn't.His name is Eric.

A.Are you Helen?
B.Is he Tom?
C.Nice to meet you!D.What's her name?
E.Good morning!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Ted was hard-working.His success made him work                 .(  )
A.harderB.hardestC.more quicklyD.most quickly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

6.Being safe in your everyday life needs knowledge.If you remember the following information,your life will be much safer.
●Always notice the environment around you.You shouldn't walk alone outside.(87)C.If anything dangerous happens,you can find them easily.
●Don't use earphones when running in the schoolyard or on the street.(88)B.
●School bags should be carried towards the front of your body instead of putting them on your back.(89)E.
●If you are followed by a stranger,cross the street and go in the other direction(方向).Let the stranger know that you know he or she is there.Next,go and get help from others if it is necessary.(90)A.You are safer in the street than you are in your home or in a lift.
●If you have to take a bus to a place far away,try to get to the stop a few minutes earlier before the bus leaves.(91)D.On the bus,don't sit alone.Sit behind the driver or with other people.Don't sleep.
A.Don't go home directly.
B.You will keep yourself from the outside world and that can be dangerous.
C.Make sure where the public phones are.
D.This stops a stranger from following you.
E.When a bus is full of people,it is easy enough for a thief to take away the things in the bag on your back.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

3.I can't remember when I began to love music.Maybe it happened when I was feeling blue sometime long ago.It's hard for me to tell how music makes me feel better.But while listening to music,especially light music,I feel calm and peaceful.Now I am listening to a song named Moon River.It is really a fantastic song.I didn't like this song at the beginning,but later I found its slow melody(旋律) and beautiful lyrics deeply touching.
"Oh,dream maker,you heart breaker.Wherever you're going I'm going your way.Two drifters(流浪者) are off to see the world.There's such a lot of world to see."
Yes.Although there is a long way to go for the drifters and maybe there are many troubles ahead,they seem afraid of nothing.I like music.Music reminds me that human beings have a lot in common even if we come from different countries or backgrounds,because we all have the same feeling or understanding of melodies and words.
根据短文内容,完成下列小题.
87.What kind of music does the writer like?Light music.
88.Did the writer like the song called Moon River at the beginning?No,he/she didn't.
89.Do the drifters seem afraid of nothing?Yes,they do.
90.What does music remind the writer?People/Human beings who come from different countries have the same feeling or understanding of melodies and words.
91.When did the writer begin to love music?When he/she felt blue sometime long ago.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.She is going to be a dancer when shegrows up(长大).

查看答案和解析>>

同步练习册答案