精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Sometimes it can be really hard to tell others that you're feeling sad,worried or upset.But sharing your feelings with others helps you to feel good.(41)C If you talk with someone who cares about you,you will always feel better.What should you do if you want to share your feelings with someone7The following are two suggestions for you.
Make a list of your feelings.(42)B You can do this in your mind or by writing them down on a piece of paper or even by drawing pictures.(43)EThen you can think about how it made you feel.For example,you can say"I feel sad when my friend doesn't play with me"or"I feel angry when my brother always wins at baseball".(44)D
Talk with an adult you trust.When you feel sad,some adults around you,like your parents,would ask if you have problems because they are worried and wonder what's happening in your life.(45)AMaybe this person can help you deal with your problems.

根据材料内容,将A-E五个句子填人文中空缺处,使短文内容完整、正确.
A.You can find an adult you trust and talk with him or her.
B.This can help you to know your own feelings clearly.
C.It also helps you to get closer to the people who you care about and who care about you.
D.But if you keep feelings in your mind,it can even make you sick!
E.Making a list can remind you of something that happened and influenced your feelings.

分析 当你感觉伤心焦虑的时候,很难对别人诉说自己的感受.但是跟别人分享会让我们觉得好一点儿,文中介绍了两种排解情绪的方法.

解答 41.C  推理判断题  根据"But sharing your feelings with others helps you to feel good"可知,此处在介绍跟别人分享自己感受的好处,C选项"它也帮助我们跟你关心的和关心你的人更加亲近"符合语境,故答案为C
42.B  细节理解题  根据"Make a list of your feelings 列一个你感受的清单"可知,B选项"这帮助我们更清楚地了解自己的情绪."符合语境,故答案为B
43.E  推理判断题  根据"Then you can think about how it made you feel."可知,我们应该先把影响我们情绪的事情列举出来,E选项"列一个可以让你想起发生的能影响你情绪的事情的清单"符合语境,答案为E
44.D  推理判断题  根据第二段段意可知,我们可以把影响我们情绪的事情列举出来,不能藏在心里,故D选项"但是如果你把情绪藏在心里,这样可能会导致你生病"符合语境,故答案为D
45.A  推理判断题  根据"Maybe this person can help you deal with your problems"及上文"Talk with an adult you trust"可知,A选项"你可以找一个信任的成年人跟他谈一谈"符合语境,故答案为A

点评 做这道题时要先通读全文,弄清短文大意,然后根据相关句子选出正确答案,最后仔细检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.Hewondered(想知道) what happened there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.CHILDREN'S BOOKSHIELF
Black Baby,White Hands:
A View From the Crib
by Dr.Jaiya John
Soul Water Rising.May 2005
17 dollars.ISBN 0-971-33081-6
The author is a young African American who was adopted(收养)from the crib(婴儿床)by a white family in New Mexico in the1970s.Dr.John tells about his feelings as he was trying to understand how best to deal with them.
Hewitt Anderson's Great Big Life
by Jerdine Nolen,illustrated(插图) by Kadir Nelson Simon Schuster Books for Young Readers.January 2005
16.95dollars.ISBN 0-689-86866-9
Ages 5-10
Hewitt is everything his parents could want in a son.But there's just one problem"he's very,very small while other members of his family are all proud giants(巨人).But it turns out that Hewitt's great,big character is all he really needs.

36.Jaiya John is from MexicoB.
37.Dr John is more than 30 years old nowA.
38.Hewitt Anderson's Great Big Life costs 17 dollarsB.
39.Hewitt Anderson's Great Big Life is written for children aged 5-10A.
40.Hewitt is a proud giant.B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.You fight scary monsters; you live in a house made of chocolate; you don't have to go to school anymore.Where could all of these impossible things happen?In my dreams.
A dream is a series of pictures,ideas and emotions playing in the mind during sleep.Humans spend one third of lives sleeping and six years dreaming.A person usually has three to five dreams a night,although one may not remember his or her dreams.
Many dreams,at least the ones we remember,are strange and interesting.That's why most people believe that dreams must have some deep meaning or important message.However,people in different cultures have different understandings of the same dream.
For example,when dreaming of fire,Chinese people think of money.The Japanese would say it means"trouble".For people in the West,a dream of fire means something new is coming.
Scientists have very different opinions about the deep meaning of dreams.Some believe that a dream is only a normal process of sleep and doesn't tell us anything.Other scientists think that a dream is a direct message from one's mind.Dreams are like a window into one's desires (愿望) and fears.For example,if you're very nervous about an exam,you may have nightmares (噩梦) of monsters running after you.
Technology also helps us to know more about dreams.In the film Inception(《盗梦空间》),people enter others'minds while they are dreaming.Well,in real life we can do that,too.Scientists can now read people's dreams by scanning (扫描) their brain (大脑) activity during sleep.Would you let scientists look into your dreams?

52.According to Paragraph 2,which of the following is TRUE?B
A.A person can think out some good ideas while dreaming.
B.Dreaming costs much of a person's sleeping time.
C.One can always remember what he/she dreams.
D.Everyone has three to five dreams a night
53.If a Japanese dreams of fire,he may think that he willA.
A.Meet with difficulties
B.Get out of trouble
C.Make a lot of money
D.Get a pleasant surprised
54.Paragraph 5mainly tells usC.
A.What causes one to dream
B.Why we have nightmares
C.How scientists understand dreams
D.What dreams bring to people
55.The author mentions Inception in the last paragraph,in order toD.
A.Introduce the film to people 
B.Advise people to see the film
C.Prove that it is a good film
D.Introduce the idea of technology used in dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.Do you know why different animals or pests(害虫) have their special colors?Colors in them seem to be mainly used to (16)B themselves.
Some birds like eating locusts(蝗虫),but birds cannot (17)Acatch them.Why?It is because locusts change their(18)C with the change of the colors of crops.When crops are green,locusts look (19)D.But as the harvest time comes,locusts change into the same brown color (20)B crops have.Some other pests whose colors are (21)A plants are easily found and eaten by (22)B.So they have to hide themselves for lives and appear only(23)C.
If you (24)A animals'life,you'll find the main use of colors is to protect (25)B.Bears,lions and other animals(26)C quietly through forests.They cannot be easily seen by hunters (27)A their colors are much like the trees.
Colors are useful not only on the land,but also in the (28)C.A kind of fish can(29)D a kind of black liquid(液体) when they face danger.The liquid spreads over quickly,so they cannot be found by their enemies and can quickly swim away.That is (30)A they can live safely though they are not strong at all.So colors are really useful to animals.

16.A.showB.protectC.killD.interest
17.A.easilyB.freelyC.safelyD.differently
18.A.sizesB.smellsC.colorsD.shapes
19.A.yellowB.redC.blackD.green
20.A.soB.asC.likeD.with
21.A.different fromB.same asC.similar toD.opposite with
22.A.otherB.othersC.the othersD.another
23.A.in the morningB.at noonC.at nightD.in the daytime
24.A.studyB.writeC.drawD.work
25.A.themB.themselvesC.itD.itself
26.A.runB.fightC.moveD.eat
27.A.becauseB.soC.andD.although
28.A.forestsB.desertC.seaD.mountains
29.A.keep outB.come outC.look outD.give out
30.A.whyB.whenC.howD.where.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Mary is very sad now.Would you please go and _________?(  )
A.pick up herB.pick her upC.cheer up herD.cheer her up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.It's known that France is        European country and Thailand is       Asian country.(  )
A.an,anB.an,aC.a,aD.a,an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Our plane will       .All the passengers,please      your mobile phones.(  )
A.take off; turn offB.turn off; take off
C.take off; take offD.turn off; turn off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.My sister walks to school every day.(改为一般疑问句并做同义句改写)
Does your sistergo to schoolonfootevery day?

查看答案和解析>>

同步练习册答案