Tom was three years old. He liked to watch TV with his parents after supper, but his parents never let him stay long. Mother would say, “It’s eight o’clock now. It’s time for you to go to bed, Tom.”21*cnjy*com
“But why don’t you go to bed, too?” Tom always asked.
“We are adults (大人),” mother would say, “And adults go to bed late.”
One evening Tom asked his mother for an apple.
“But it’s too late,” his mother didn’t want to give him anything to eat at bedtime. “The apples are already asleep.”
“But not all of them, Mom.” Tom said, “The baby apples are perhaps asleep, but their parents are surely awake.”
1. Tom liked to watch TV with_________ after supper.
A. his father and mother B. his sister
C. his grandparents D. his brother
2. His parents _______let him stay long.
A. never B. sometimes
C. often D. usually
3. One evening Tom asked his mother for_________.
A. an egg B. an apple
C. an orange D. a pear
4. His mother didn’t want to give anything to him to eat________.
A. in the morning B. in the afternoon
C. at bedtime D. at noon
5.From the story we know__________.
A. Tom was a quiet boy
B. Tom was a bad boy
C. Tom was a lazy boy
D. Tom was a clever boy
1.A
2.A
3.B
4.C
【小题5 】D
【解析】
试题分析:汤姆三岁了。他喜欢和他的父母晚饭后看电视,但他父母不让他呆很长时间,但是汤姆总是问为什么你们看,母亲告诉他成人可以看,有一天他向妈妈要苹果,妈妈不想让他晚上吃东西,就说苹果宝宝睡着了,但是汤姆说苹果父母还没睡。
1.细节理解题。根据文中He liked to watch TV with his parents after supper可知选A
2.细节理解题。根据文中but his parents never let him stay long可知选A
3.细节理解题。根据文中One evening Tom asked his mother for an apple.可知选B
4.细节理解题。根据文中his mother didn’t want to give him anything to eat at bedtime可知故选C。
5.细节理解题。通过阅读整篇文章我们知道汤姆是一个聪明的孩子,故选D
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建南平第三中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—How are you? —I’m _____. Thanks.
A. good B. nice C. Fine
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建仙游郊尾沙溪中学九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Hello, this is Bill. Is Mike in?
— Sorry, he _______ to his uncle’s home. May I take a message?
A. has been B. has gone C. went
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建仙游郊尾沙溪中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
“One one zero”表示______。
A. 火警 B. 匪警 C. 急救中心
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建仙游郊尾沙溪中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
下列字母中一笔写成的是 _____。
A. p B. t C. m
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃民勤第六中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
This kind of TV set ______ Shenzhen.
A. are made in B. are made of
C. is made in D. is made of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃民勤第六中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Turn right into Stream Road, and it’s ______ the left.
A.in B. to C. at D. On
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃民勤第六中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
She studies for an English test by_______the textbook.
A. Looking B. seeing
C. reading D. watching
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃嘉峪关第六中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Thank you very much for __________ us so well.
A. teach B. teaching
C. teaches D. thought
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com