【题目】根据短文理解,选择正确答案。
On a hot day,it can be hard to know what to do to feel good.
Playing in water is one way to feel cooler.Taking a cool bath or a shower can feel really good on a hot day.
It is also important for us to drink water.If you feel thirsty,you should drink water immediately.On hot days,you can lose about 16 glasses of water in one day,so many doctors advise that you should try to drink at least that much every day.Mixing a little fruit juice into your water is a fun way to help you drink plenty of water.
The food we eat also makes a difference in how we feel in the heat.Cold food,such as ice cream and drinks with some ice,can cool down our bodies.However, eating spicy (辛辣的) food makes our bodies even warmer.
The clothes we wear can help us feel cooler as well.Light-coloured,light-weight clothes feel cooler in the sun than dark,heavy ones.Loose (宽松的) clothes are more comfortable in the heat than tight (紧身的) ones.
Even though it is not healthy to run around during the hottest time of the day, that doesn't mean a hot day is not fun! You can read stories in your room.You can also paint or draw without moving your body too much.These are just some of many cool things to do on a hot day.
(1)How much water do we need in one hot day?
A.Only 16 glasses of water.
B.Less than 16 glasses of water.
C.At least 16 glasses of water.
D.As much as possible.
(2)What can't you do on a hot day if you want to feel good?
A.Read a book.
B.Eat ice cream.
C.Swim in the poo1.
D.Eat spicy food.
(3)What kind of clothes can help us feel cooler on a hot day?
A.Loose clothes.
B.Dark clothes
C.Tight clothes.
D.Heavy clothes.
(4)What's the main idea of the passage?
A.A hot day is fun.
B.Entertainments on hot days.
C.We don't know what to do on a hot day.
D.There are many things to do to feel good on a hot day.
【答案】
(1)C
(2)D
(3)A
(4)D
【解析】本文主要介绍了在热天要感觉舒服,应如何做。每天至少喝16杯水;吃冷的食物会使身体凉爽;穿颜色浅,重量轻的服装会感到凉爽;穿宽松的衣服比紧身衣服要更舒服;在一天最热的时候跑步是不健康的。
(1)C细节理解题。根据第三段的On hot days,you can lose about 16 glasses of water in one day,so many doctors advise that you should try to drink at least that much every day.可知在热天,你一天至少喝16杯水,故选C。
(2)D推理判断题。根据第四段的However, eating spicy (辛辣的) food makes our bodies even warmer.可知吃辛辣的食物会使身体变热,因此在热天要想感觉好,不要吃辛辣的食物,故选D。
(3)A细节理解题。根据第五段的Loose (宽松的) clothes are more comfortable in the heat than tight (紧身的) ones.可知在夏天穿宽松的衣服比紧身衣服要更舒服,故选A。
(4)D概括归纳题。根据第一段的On a hot day,it can be hard to know what to do to feel good.可知本文主要介绍在夏天,要想感觉舒服应怎么做。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据括号内的汉语提示填空,每空一词。
I have a twin sister, Jenny. She has (长的)hair than me. Many people think (我们)must have a lot of things in (普通的,常见的). That's not true. Jenny is creative. She won the best (奖项)in the school talent show. She likes making friends, so she is more (外向的). But I like staying at home. And I watch TV (两次)a week because I have to go to school every day. I always get better (分数)but she is much less hard—working. So maybe I should help her. (然而), we also have some similarities. We (都)like sports and going shopping, so we can talk about and (分享)everything. I love my sister.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
学校将举行英语电影节,需要收集一些关于中国女演员的资料。请你根据下表完成一篇不少于90词的书面表达。
姓 名 | 章子怡(Zhang Ziyi) |
出生日期 | 1979年2月9日 |
出生地点 | 北京 |
童年经历 | 小时候曾苦练舞蹈,立志成为舞蹈演员。 |
演艺成就 | 1998年主演电影《我的父亲母亲》而成名。 |
1999年主演电影《卧虎藏龙》,取得巨大成功。 | |
2013年她获得台湾金马奖。 | |
因为她的努力,现在她是中国获奖最多的女演员。 | |
慈善事业 | 积极参加许多慈善活动。她曾经捐赠给西藏(Tibet)的贫困学生大量衣服。 |
在公益广告中,呼吁阻止人们买卖野生动物。 | |
你的看法 | (自拟一句话) |
参考词汇:我的父亲母亲The Road Home 卧虎藏龙Crouching Tiger, Hidden Dragon
台湾金马奖Golden Horse Award 西藏(Tibet)
公益广告public service advertisements
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Sometimes
Sometimes I feel lonely,
Like I am by myself with no one there.
When I am that way, I call a friend.
My lonely mood soon disappears.//
Sometimes I feel excited,
Like I have some news I have to share!
My friends open their ears to me.
They always listen, talk and ______..
Sometimes I feel so sad,
Like my world is cold and darkest blue.
At those times my friends let me know
They are with me, standing strong and true.
Sometimes I feel confused,
Like I just don’t know how I should feel.
My friends then help me figure out
What is right and wrong, what’s false and real.
【1】The underlined word “lonely” may mean _________.
A. happy with many friends
B. unhappy without any friends
C. tired after being with friends
D. relaxed with close friends
【2】Which can be the missing word in Line 8?
A. hear B. talk C. care D. help
【3】Blue can be a color to represent___________.
A. strong feelings
B. happy memories
C. sad moods
D. true friends
【4】In the last part of the poem, friends help “me” ___________ .
A. get confused
B. get relaxed
C. cheer up
D. get wiser
【5】The poem mainly tells us ____________.
A. what friends are for
B. how we develop friendship
C. who can be friends
D. why “I” can be a true friend
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】July 16th was a bad day for Arthur Johnson. In the morning, he set off from his home in Santa Barbara, California. It was the start of his summer holidays, and he decided to visit his friends at Las Vegas. Then he hoped to go fishing at Lake Mead.
Johnson’s troubles started while he was driving happily across the Mojave Desert. His car broke down and he tried to repair it, but he failed. He telephoned a workshop to ask it to send a tow truck (拖车) to pull the car away and repair it.
When waiting for the tow truck, he fell asleep. While he was sleeping, a tow truck arrived from San Pedro (the nearest town) and pulled his car away. Later on, Johnson woke up and thought that somebody had stolen his car. Unwillingly, he started to walk back towards San Pedro, but a police car stopped him to find out why he was walking in the desert.
Johnson looked like a man wanted in California for robbery, so the police kept him at San Pedro for the night. The next day, Johnson’s friends came from California. They proved that Johnson was a harmless salesman, so they let him go.
Title: A 【1】day for Arthur Johnson | |
Johnson’s 【2】________ | 1. To visit his friends at Las Vegas 2. To go【3】_________ at Lake Mead |
Johnson’s | 1. His car didn’t 【4】_______ and he failed to 【5】______ it. 2. As he was sleeping, a tow truck arrived from San Pedro and 【6】________ his car away. 3. Unluckily, he had to walk back towards San Pedro, but a police car 【7】_________ him to find out why he was walking in the desert. 4. Johnson looked like a man wanted in California for 【8】________, so the police kept him at San Pedro for the night. |
In the end | Johnson’s friends 【9】________ that Johnson was a harmless 【10】______, so the police let him go. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】翻译句子
【1】这部纪录片近距离的观察了非洲象的生活。
The documentary _______________________________ the African elephants.
【2】这件事标志着他辉煌事业的开始。
This event _________________________________________ .
【3】他对英语如此感兴趣,以至于在空闲时间也未放弃自学。
He was _____________________________________ he didn’t give up teaching himself in his spare time.
【4】花一整晚时间打电脑游戏真是浪费时间。
Spending the whole night playing computer games ______________________________
【5】这部电影因其令人惊叹的音乐而获奖。
The film ________________________________________________________.
【6】体育频道将实况转播世界杯。
The World Cup _____________________________________ on the sports channel.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】听短文,完成下面的表格。
Giving gifts in different countries | |
In America | gifts won't do. |
In Japan | People spend time choosing gifts. |
In Greece | ★ You avoid (避免) ties and shirts. |
In Germany | ★ Gifts reflecting (反映) one's hometown are always . |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】词汇
A.根据句意和汉语提示写出单词,完成句子。每空一词。
B. 根据句意用所给词的适当形式填空。
C. 根据句意用所给动词的适当形式填空。
【1】---Would you mind explaining these French ____________(语法) rules to us?
---Of course not.
【2】The keyboard is __________(连接)to the computer properly and you can use it now.
【3】My mum told me that it depended on ___________(个人的)taste.
【4】Red is the colour of ___________(热) and represents power and strong feelings
【5】It’s reported that the new factory will ___________(创造) about 2,000 jobs for people.
【6】 The car accident was caused by the young driver’s _____________(care)
【7】 Jack used to be a bright and __________ (live) boy, but now he is always silent.
【8】The leader feels very tired for he has to make many important ____________ (decide)
【9】I don’t think the film is __________(suit)for us students.
【10】 John ________(certain) did not steal (偷) the handbag. He’s not that kind of person.
【11】Not only the twins but also their mother ______________(be) to the Great wall since they came to China.
【12】If you aren’t careful enough, you’ll have difficulty ____ (solve) the problem.
【13】It’s believed that our moods _______________(influence) by colours at times. Many scientists are doing some research on this subject.
【14】--Could you tell me if he _________(work) out this maths problem in an hour?
---Maybe, but I’m not sure.
【15】All of us should try our best _______________ (shape) our life and our future.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com