精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.A lot of teenagers are good at art at school,but how would you feel if people called you"the new Picasso(毕加索)"or if presidents and other famous people collected your paintings?
  Alexandra Nechita was ten when her paintings became famous all over the world.She visited Britain,France,Italy,Japan,Australia,New Zealand and her family's native place (祖籍) Romania where 5,000fans came to see her at the airport.Alexandra said,"When it all started,I was moved.It was very exciting and I loved the traveling,but I got very tired.And I missed home."
   Alexandra is a good student.Her studies always come first.She only starts painting after she's done her homework.She works on two or three paintings at a time.The paintings sell for thousands and Alexandra's parents have given up their jobs to work for their daughter.Life for the Nechita family is very different from what it was like a few years ago.
    Alexandra's father Niki left Romania for political reasons in 1985.At first he tried his best to learn English and had different kinds of low-paid jobs.In 1987,he brought his wife and Alexandra,who was then 18months old,to America.The family was very poor.Alexandra began to draw at the age of three.
     She was drawing for four or five hours a day.Soon people offered to buy her paintings and she had her first art show at the age of eight.Stories about this child appeared in the newspapers and television.They now live in a large house with a swimming pool.Her mother said,"We started without anything,but thanks to Alexandra,we have everything we ever dreamed of."
61.Alexandra became well-known all over the world for her paintings at the age ofD.
A.18months     B.three   C.eight       D.ten
62.Which country does Alexandra live?A
A.America.B.Britain.C.Romania.D.France.
63.Alexandra's paintingC.
A.took her a lot of time at school
B.made her drop out of school
C.didn't influence her studies at school
D.made her fall behind others in studies at school
64.When her family arrived in America in 1987,A.
A.their life was very hard
B.they lived by selling Alexandra's paintings
C.Alexandra began to draw her painting
D.her parents left their jobs and worked for her
65.From the passage,we can learnB.
A.Alexandra was not interested in travelling
B.Alexandra's success changed her family's life
C.Alexandra's parents were good at English
D.Alexandra's stories appeared often on the radio and TV.

分析 许多青少年在学校擅长画画,但是如果人们管你叫"新毕加索"或如果总统和其他名人都收藏你的绘画作品,你会有什么感受?
    亚历山德拉•尼基塔的作品在世界闻名的时候,她十岁.她游览过英国、法国、意大利、日本、澳大利亚、新西兰以及她的祖籍罗马尼亚,5000多粉丝到机场看她.亚历山德拉说,"当一切开始的时候,我被感动了.我非常激动,我喜欢旅行,但是我很累了.我想家了."
    亚历山德拉是一名好学生.她的学习总是名列前茅.她在完成作业之后才开始画画.她一次创作两、三幅作品.这些作品能卖上千元.亚历山德拉的父母已经辞掉工作为他们的女儿工作.尼基塔家庭的生活有几年前截然不同.
    亚历山德拉的父亲尼奇在1985年因为政治原因离开了罗马尼亚.起初,他尽最大的努力学英语,做过各种各样的低收入工作.1987年,他带着他的妻子和18个月大的亚历山德拉去了美国.家庭非常的贫困.亚里山德拉三岁开始画画.
    她一天画四、五个小时.不久,人们提出要买她的画,在她八岁的时候她举办了她的第一个画展.关于这个小孩的故事就出现在报纸和电视上.他们现在住在一个有泳池的大房子里.她妈妈说,"我们起初一无所有,但多亏了亚历山德拉,我们拥有了我们梦想的一切."

解答 61.答案:D 细节理解题.根据Alexandra Nechita was ten when her paintings became famous all over the world,可知她出名在十岁的时候,故选D.
62.答案:A 细节理解题.此题要从下文得出答案,根据In 1987,he brought his wife and Alexandra,who was then 18 months old,to America,可知亚历山德拉在18个月大时就到了美国,故选A.
63.答案:C 推理判断题.答案来自第三段.根据Her studies always come first.可知她总是名列前茅,所以画画并没有影响她的学习,故选C.
64.答案:A 细节理解题.根据第四段中The family was very poor,可知他们家很穷,过得很艰难,故选A.
65.答案:B 推理判断题.根据亚历山德拉妈妈说的话"We started without anything,but thanks to Alexandra,we have everything we ever dreamed of."可知亚历山德拉让他们拥有了他们梦想的一切,改变了他们的生活.故选B.

点评 这是一篇故事类的阅读理解.讲述了亚历山德拉画家的故事.设计的题目比较简单,大多可在文中找到细节线索.个别题需要从线索中进行推理判断,比如63题和65题.阅读这类题材,学生一定要根据主要情节掌握主旨大意,同时抓住每一个细节,根据文章内容揣摩作者的态度和意图.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Hurry up,______ you will miss the early bus.(  )
A.andB.orC.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Doctors Without Borders (国界) 
Chris is not a traditional explorer(探险家)--he usually works in an office for a large organization.However,Chris'job can be just as exciting and dangerous as being an explorer.
Chris works for MSF,an organization also known as.Doctors Without Borders.Since1971,MSF has sent trained doctors all over the world to help people who have suffered from disasters (遭受灾难),such as wars and illnesses.Chris is a doctor from France who has traveled to many places to organize programs that help people.
At the moment,over 27,000trained doctors have taken part in MSF projects.The organization received the Nobel Peace Prize in 1999.All kinds of doctors can volunteer for MSF.They need to be ready to go almost anywhere in the world and,of course,they should face difficulties.Most of MSF's work is in Africa.When MSF chooses a doctor for a task,they have to go for at least six months.When doctors have completed a few tasks,they might be sent on an emergency (紧急的) task following a disaster,such as an earthquake.
But why would doctors leave a comfortable life and a good pay to join MSF?According to Chris,the experience they have is a great help in their life.What's more,just like the explorers of the past,they need to keep an open mind and learn to get on well with the people they meet.One thing that they can say at the end of any task is that they have made a real difference to people's lives.

82.What may MSF's work be like?B
A.Tiring and boring           B.Exciting and dangerous.
C.Relaxing and colorful       D.Peaceful and comfortable.
83.As a volunteer doctor for MSF,he or she shouldC.
A.have worked in Africa for six months
B.have been sent on an emergency task
C.be ready to work for a task for at least half a year
D.have suffered from wars,illnesses or other disasters
84.Why would doctors like to join MSF?C
A.Because they can get a good pay.
B.Because they can have a comfortable life.
C.Because they can help others and get experience.
D.Because they can travel abroad with their families.
85.What is the main idea of this passage?D
A.Chris is a doctor who has organized programs to help people.
B.MSF received the Nobel Peace Prize for helping poor countries.
C.Volunteer doctors make a real difference to their own lives in MSF.
D.MSF offers medical help to people who have suffered from disasters.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.句子还原.这是Kate写给Jake的一封电子邮件,粗心的Kate漏掉了几个句子,请你从框内选择最恰当的句子,帮她完成这封电子邮件.并将答题卡上选项字母涂黑.
Hi,Jake,
How's it going?Sorry I haven't been in touch for a while,but I couldn't use my computer for a few days.You'll never guess what happened to me!
A couple of weeks ago,I decided to take up yoga.Yoga is  combination of physical and breathing exercises.(81)E I've been feeling a bit stressed about my school work recently and I thought yoga might help.
My dad couldn't give me a lift to the first lesson,so I decided to go to the gym by bike.The lesson was great and I felt really relaxed afterwards.(82)C  The next day,I woke up with a bad cold.I couldn't stop coughing and sneezing.I couldn't go to school because I also had a high temperature.We were having a maths test that day so it was great that I could stay at home.I didn't really enjoy my day off though.I felt awful and stayed in bed.Mum brought me cups of hot tea for my sore throat(and you know how much I hate tea(83)A  I have to keep taking these for a while so I can get stronger.
That afternoon Robbie came to visit me.He said he'd got something to cheer me up and pretended it was the math test that I missed."Mr Banks says do it at home instead,"he said,but I knew he was joking.(84)F  The next day,I was a bit pale and didn't have much energy,but I was feeling better.The day after that,I was able to go back to school.
Can you believe my luck?(85)B
Anyway,you're OK.Write and let me know what you've been up to!Bye for now!
Kate

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Miss Lin,could you tell me _________about the local education?
---I think WWW.fzedu.gov.C NN will be helpful.(  )
A.how can I find informationB.what information can I get
C.Where I can get the news   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.High climbing kid raises hopes
Michael McCarthy climbed to the top of the Willis Tower not long ago.The Tower stands 1451feet(442meters) tall,the highest building in the US.
As he got to the last step,McCarthy almost fell down,but that didn't stop him.The 14yearold boy finally finished climbing the 2,109steps and arrived at the top,where he enjoyed the cheers from the crowd.
"I just want to show people that if a kid with no legs can do it,anyone can do it,"McCarthy said.
McCarthy,who was born without legs,has to wear prosthetic legs(假肢) and use a set of crutches(拐杖) to walk.But McCarthy has a strong heart.He believes nothing can stop him from achieving his success.
He has been in a karate(空手道) school since he was four years old.When he decided to climb the Willis Tower,his karate teacher,Jeff Kohn,was moved and offered to help train him.They spent more than 10hours practicing climbing stairs and keeping balance with the prostheses and crutches on the steps every day."It seems that he never knows what tiredness is.Sometimes,I was so tired that I asked him to call_it_a_day,"said Kohn."But he said he was still full of energy and wanted more exercise."
Kohn was with McCarthy for the climb."I saw the last 10floors-he went faster,"said Kohn."He's the most hardworking athlete I've ever trained."
McCarthy said he was proud of himself and that the Tower now holds special meaning."When I'm older,I'll point to the building and say‘Look at this building I climbed'."he said.
61.Why did McCarthy decide to climb the Willis Tower?C
A.Because the Tower is very special.
B.Because he wanted to set a world record.
C.Because he wanted to show that anyone can do it.
D.Because he enjoyed climbing stairs very much.
62.Who helped McCarthy train for climbing the Willis Tower?D
A.Nobody.
B.His brother.
C.His parents.
D.His karate teacher.
63.What does the underlined phrase"call it a day"mean in Chinese?A
A.结束当天的训练  
B.去打个电话
C.再训练一天  
D.另请高明
64.Which of the following is True?D
A.The Willis Tower is 442feet tall in total.
B.McCarthy had a traffic accident and lost his legs.
C.While McCarthy was climbing the Tower,nobody was with him.
D.Many people cheered when McCarthy arrived at the top of the Tower.
65.What can we learn from this passage?B
A.No man is born wise and learned.
B.Where there is a will,there is a way.
C.Time and tide wait for no man.
D.A little learning is a dangerous thing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Iheard of (听说) the film Titanic before,but I haven't seen it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.
A.A friend in need is a friend indeed.
B.If winter comes,can spring be far behind?
C.Follow your own course(路径),and let people talk.
D.Give a man a fish and he will eat for a day.Teach a man to fish and he will eat for the rest of his life.
E.Good painting is like good cooking; it can be tasted,but not explained.
71.Sarah:Don't care too much about what they have said,TonyC.Follow your own course(路径),and let people talk..
72.Stephen:Thanks for helping me,Amy.I'm so proud of having a friend like youA.A friend in need is a friend indeed..
73.Mr.Lee:Teachers should tell the kids not only what to do,but also how to do thatD.Give a man a fish and he will eat for a day.Teach a man to fish and he will eat for the rest of his life..
74.Alan:Don't be upset,Jeff.The great success is just in front of youB.If winter comes,can spring be far behind?.
75.Sally:I don't want to hear the tour guide introduce the paintings in the gallery.Don't you think soE.Good painting is like good cooking;it can be tasted,but not explained.?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3._______ you have tried it on,you can't imagine how pretty the new style skirt is.(  )
A.BecauseB.AlthoughC.UnlessD.When

查看答案和解析>>

同步练习册答案