精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Betty and I are best friends.Our birthdays are on the same day,so every year we have a birthday party together.But this year,we had a costume party instead.
While we were writing the invitations,my mum came in and asked,"Why not invite John?"John had been in our class for only a few months,but he was already getting better grades in math than anyone else in class.I wrinkled(皱起) my nose,"Mum,he wears the same pants to school every day.How could he even afford a costume?"Mum said nothing.The next day,mum gave me an envelope with a shopping certificate(凭证) in it."I thought it would be nice for you to give this to John."Mum said.But how?We didn't want to make John embarrassed.We discussed it for a long time.Finally,Betty and I had a good idea.
On the day of our party,kids arrived,dressed differently.John arrived,in an old sheet(床单),but still in the same brown pants as usual.We danced,ate snacks and played games in groups.Before eating the birthday cake,Betty said in a loud voice,"Now it's time for the great prize game.It's the following riddle…"It was a math game.None of us was surprised when John came up with the right answer first and walked off with the envelope.
Everything went on well as we planned.John wore a new pair of pants and a new shirt the next week.He felt happy.So did we.
When we help others,we need to find a proper way,or we may hurt them in another way.

56.The two girls and John were in the sameD.
A.groupB.familyC.teamD.class
57.John's family may be veryB according to the passage.
A.farB.poorC.richD.small
58.How did John get the prize during the party?D
A.By helping others.B.By asking for help.
C.By getting good grades in study.D.By winning the math game.
59.JohnC with the shopping certificate after the party.
A.watched a basketball match B.saw a movie
C.bought something to wear D.made a phone call
60.Which of the following sentences is TRUE according to the passage?B
A.John wasn't good at math.
B.The two girls helped John in a proper way.
C.The two girls felt angry when John won the great prize.
D.John wore a new pair of pants and a new shirt to the party.

分析 全文大意:
我和Betty是最好的朋友,因为我们的生日在同一天,每年我们在一起举行生日晚会而今年我们举办了一个化妆舞会.当我们在写邀请函时我的妈妈建议邀请John,John在我们班只待过几个月,但数学成绩却是班上最棒的,我告诉妈妈John每天都穿同样的裤子上学又怎么能买得起舞会服装呢?妈妈第二天给我一个里面装有一张购物卡的信封让我交给John.但是Betty和我不想让John在接受这张购物卡时感到尴尬,我们想了一个好办法.在舞会那天John披着旧床单,仍然穿着那条棕色的裤子来了.我们跳舞,吃零食,做游戏,在吃蛋糕之前,Betty大声宣布有奖游戏时间到,是一个数学游戏,不出大家所料,John第一个给出了正确答案,轻易赢得了信封.一切都按照我们计划的一样,在第二周John穿上了新衣服,我们都感到很高兴.当我们在帮助别人时,要找到一种合适的方式,否则我们可能用另外一种方式伤害到他们.

解答 答案:
56.D   细节理解题   根据第一段的第一句话,Betty and I are best friends,可知Betty和"我"是最好的朋友,再根据第二段第二句John had been in our class for only a few months"John在我们班只待过几个月",可知他们三个人在同一个班里,故选D
57.B   细节理解题  根据第二段第三句,"Mum,he wears the same pants to school every day.How could he even afford a costume?"我对妈妈说的这番话"他每天都穿同样的裤子上学又怎么能买得起舞会服装呢?可猜测出John的家可能很穷,故选B
58.D   细节理解题    根据Before eating the birthday cake,Betty said in a loud voice,"Now it's time for the great prize game.It's the following riddle…"It was a math game.None of us was surprised when John came up with the right answer first and walked off with the envelope."在吃蛋糕之前,Betty大声宣布有奖游戏时间到,是一个数学游戏,不出大家所料,John第一个给出了正确答案,轻易赢得了信封"可知John 通过赢得数学游戏而赢得奖品,故选D
59.C   细节理解题    根据John wore a new pair of pants and a new shirt the next week"在第二周John穿上了新裤子和新衬衫"可知John在晚会之后用购物卡买的衣服,故选C
60.B   细节判断题    这个短文讲的是我和Betty在舞会上让John通过他擅长的数学,为自己赢得了奖品,从而也帮助了他的故事,再根据最后He felt happy.So did we.When we help others,we need to find a proper way,or we may hurt them in another way."他感到高兴,我们也感到很高兴.当我们在帮助别人时,要找到一种合适的方式,否则我们可能用另外一种方式伤害到他们"可知两个小女孩用了恰当的方式帮助了John,故选B

点评 本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文中中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The Canadian magazine Fashioncovers (cover) international,national and local fashion and beauty trends and news.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.This is a story about a monkey.An old man had a monkey.The old man liked the monkey very much.The monkey was very clever.When birds came to the garden,he drove(驱赶)them away.He also helped the old man in many other ways.On a hot afternoon,the old man was asleep in his chair in the garden.A fly(苍蝇)came and sat on the end of the old man's nose.The monkey drove it away.Soon the fly came back again and sat on the old man's nose again.Again the monkey drove it away.Again and again,the monkey became very angry.He jumped up,ran to pick up a large stone.When he came back,the fly was on the old man's nose again.The monkey hit it with that stone.The fly fell off,but the old man's nose was broken.
Well,many people,even our friends,sometimes do things just like the monkey.They do things too quickly but they don't think much before they do.Maybe they sometimes bring us trouble,though they mean to do something good.

46.The monkeyC.
A.never helped the old man
B.drove the children away from the garden
C.could do a lot of things for the old man
47.What happened when the old man was asleep?B.
A.The monkey was doing housework.
B.A fly came and sat on the old man's nose.
C.A lot of birds came into the garden.
48.Why did the monkey get angry?C.
A.Because he didn't pick up a stone.
B.Because he was afraid of the old man.
C.Because he couldn't drive the fly away.
49B.fell off at last.
A.The old man's nose         
B.The fly         
C.The monkey
50.What can we learn from the story?A.
A.We must think carefully before we do things.
B.The monkey can't help us at all.
C.Don,t be angry at any time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Long time no see.How is everything going now?
-________.(  )
A.Oh,noB.Me,tooC.Just so-so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Could you tell me __________?I must find her.
--Sorry.I don't know.But she was here just now.(  )
A.where Kitty wasB.where Kitty isC.where is Kitty

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Each of the foreigners holds a fork in one hand and a knife in        (  )
A.othersB.the othersC.the otherD.another

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.The meat is producing a terrible smell.Throw it away!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Help yourself to some fruit,Victor.
-______(  )
A.Yes,please.B.No,thanks.I've had enough.
C.Thank you.I can manage myself.D.I agree with you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The houses in big cities are so expensive that I can't __________ to buy one.(  )
A.affordB.chooseC.decideD.give

查看答案和解析>>

同步练习册答案