精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Two men named Jack and Joe were walking along a road one hot summer's morning.They were very thirsty and wanted very much to have a glass of cold beer(啤酒),but they had no money.
"I can get some beer for us without money."said Jack.
"Come with me."They went to a pub about one kilometer away.It was lunch time and a lot of people were in the pub.The owner was selling drinks at one end of the long bar(吧台) and a waiter was selling drinks at the other end.
"My friend and I can't agree."Jack went up to the owner and said,"I say there are two glasses in a liter(升) and she says there are four.""You are right."said the owner,"There are only two glasses in a liter.""Thank you."said Jack,and went over to where Joe was standing at the other end of the bar.
He asked for two glasses of beer and told the waiter that the owner was going to pay for it.Then he called out loudly:"You did say two glasses,didn't you,owner?""Yes,that's right.Two glasses."The owner called back.So they drank the beer with great enjoyment and then walked out of the pub.

42.Why did they want very much to have cold beer?A
A.They were thirsty           
B.They were tired             
C.They were hungry
43.Why did they want to get the beer without paying money?B
A.Because they were friends of the owner
B.Because they had no money
C.Because they want to keep the money
44.Why there were many people in the pub?A
A.Because it was lunch time    
B.Because it was hot           
C.Because it was a good pub
45.Who said that there were two glasses in a liter?B
A.Jack and Joe              
B.Jack and the owner          
C.The owner and the waiter
46.What can we learn from the passage?A
A.Jack is cleverer than Joe     
B.Jack is more foolish than Joe    
C.Jack is richer than Joe.

分析 一个炎热夏天的早晨,杰克和乔正在路上走着.他们非常渴并且十分想要喝一杯冰啤酒,但是他们没有钱.
杰克说,跟我来,我可以不花钱弄到一些啤酒.
他们去了一公里意外的一家酒吧.那时候是午饭时间,酒吧里有很多人.酒吧老板在吧台的一边买饮料,侍者在另一头.
杰克走到老板前面说,我和我朋友意见有分歧,他说一升啤酒是四杯而我说是两杯.
酒店老板回答,你是对的,一升就是只有两杯.
谢谢你,杰克说,并且走向乔.他正站在吧台的另一端.
他点了两杯啤酒并且跟侍者说老板会来付钱.然后他大声喊到,你确实是说两杯是么?
老板回答,是的,两杯.于是他们很愉快的喝掉了两杯啤酒并且走出了酒吧.

解答 ABABA
42.A.细节题.根据第一段They were very thirsty and wanted very much to have a glass of cold beer(啤酒),but they had no money.可知是太渴了,故选A.
43.B.细节题.根据第一段They were very thirsty and wanted very much to have a glass of cold beer(啤酒),but they had no money.可知是没有钱,故选B.
44.A.细节题,根据第三段It was lunch time and a lot of people were in the pub可知是午饭时间所以人多,故选A.
45.B.细节题.结合 第四段I say there are two glasses in a liter(升) and she says there are four.""You are right."said the owner,"There are only two glasses in a liter.""Thank you."said Jack可知杰克和酒吧主人说一升是两杯,故选B.
46.A.推理题.通读本文,杰克顺利的不花钱喝了冰啤酒,可知杰克比较聪明,故选A.

点评 阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.I was  shopping with my mother at this time last Saturday.(对划线部分提问)
Whatwereyou doing at this time last Saturday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Teachers complain _____ tired children.(  )
A.about teachingB.to teachC.for teachingD.by taught

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.-Why did you fail your math exam again?
-Because I made too many careless mistakes!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Which of the following has different sound(发音)?(  )
A.mouthB.houseC.cloudyD.country

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.A:Hello,Robert.Are you free on Saturday morning?
B:Yes.(81)What's up??
A:Our school basketball team will have a match at the Sports Center.Do you want to watch it?
B:Sure.(82)What team??
A:Our school will play against No.1 Middle School.
B:(83)Great!Let's go to cheer for our team.
A:Yeah.No.1 Middle School Team is not easy to beat.
B:So the match will be exciting.(84)When??
A:At 8:30.Do you think you can get up early on that day?
B:Of course.Then when and where shall we meet?
A:How about 8:00 on Saturday morning at the bus stop?
B:(85)All right.See you then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.阅读短文,判断正(T),误(F)
One aftermoon,I want to pick up my mother from work.I got there a little early  so I stopped my car by a small park and waited for her
As I looked out side the car window  I saw a little boy around two years old running freely on the grass as his mother watched from a short distamce  The boy had a big smile on his face  Even though when the boy fell on the grass he got up without looking back at his mother and ran as fast as he could again still with a smile on his face  as if nothing had happened
At that moment I thought to myself:why aren't most adults this way?Most adults,when they fall down make a big deal out of it and don't even make a second try  They would bc so embarrssed that they would not try again if someone saw them fall or because thay fall they would find a good excuse for themselves that thay are not fit for it  Thay would end up too afraid to try again for fear of failure
However with kids  when they fall down they don't consider their falling down as a failure  instead they treat it as a learning experience  They try again and again until they succeed  The answer must be that have not connected:falling down"with the word failure"As a result they are not discouraged in any way Besides they probably think to themselves that it is quite ok to fall down and that it is not wrong to do so  In other words they allow themselves to make mistakes so they are full of energy
I was deeply impressed by the boy's persitence(坚持不懈)
41、one afternoon I went to pick up my mother from workT
42、A little boy and his mother were running freay on the grassF
43、when most adults fall down they will be very embarrassedT
44、when kids fall down  they consider their falling down as a failureF
45、Mayke sometimes  we should learn from the kids.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---How does Tan Dun make music?
---He makes over 50sounds from water by controlling the ______ of water flow.(  )
A.colourB.soundC.heightD.speed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-_______is the supermarket?
-It's five minutes'walk from here.(  )
A.How oftenB.How muchC.How longD.How far

查看答案和解析>>

同步练习册答案