精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19."Three apples have changed the world.One is for Eve(夏娃),one is for Newton.The third is in the hands of Steve Jobs."said someone.
Steve Jobs was the former CEO of the Apple computer company in his parents'garage (车库) on April Fool's Day,1976.Through many years'hard work,Jobs and his Apple products were a great success.People believe he has made the world a better place.Many young people also think of Apple products as a fashion icon.
Because of his great achievements in this area,he was honoured with a number of awards,including the National Medal of Technology in 1985,the Times cover character (封面人物) and the Most Successful Manager in 1997.
Jobs'road to success wasn't an easy one.He experienced several ups and downs,but he was still standing.Just as Hemingway in The Old Man and the Sea said,"A man can be destroyed,but not be defeated (打败)."So he was considered as an American hero.
What did Jobs'workers and family members think of him?
On one hand,some workers described him as a strange,bad-tempered (坏脾气的) boss.They said he was impatient with those who disagreed with him or didn't understand his ideas.On the other hand,his family members thought of him as a home-loving dad with each of his four children.He worried about all the things of them,such as their boyfriends,travel,safety and even skirt length.Though he was quite busy,he still attended his daughter's graduation(毕业)party.
51.Where did Steve Jobs set up the Apple computer company?D
A.In his own house.
B.In his friend's house
C.In his friend's garage.
D.In his parents'garage.
52.What do you think of Steve Jobs according to the passage?A
A.Home-loving.
B.Honest.
C.Jealous.
D.Humorous.
53.What award did Steve Jobs achieve in 1985?B
A.The Most Successful Manager.
B.The National Medal of Technology.
C.The Top Richest Man.
D.The Times cover character.
54.Why was he considered as an American hero according to the passage?D
A.Because he developed lots of Apple products.
B.Because he set up the Apple computer company.
C.Because he devoted himself to the area of computer.
D.Because he wasn't defeated after several ups and downs.
55.From the passage,we know thatC.
A.Steve Jobs was very famous only in the USA
B.Steve Jobs was too busy to care about his children
C.Steve Jobs changed the world a lot with his Apple products
D.Steve Jobs never got into any trouble on his way to success.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍苹果品牌创始人史蒂夫•乔布斯的事迹.乔布斯的苹果产品取得了巨大成就,也成为一个时尚偶像.作者还介绍了他的工人和家人对他的看法,乔布斯的成功之路并不容易,他经历了几次沉浮,但他依然成功了.就像海明威所说:"一个人可以被毁灭,但不能被打败".

解答 51.答案:D.细节理解题.根据第二段Steve Jobs was the former CEO of the Apple computer company in his parents'garage (车库). 史蒂夫•乔布斯是他父母车库里成为苹果电脑公司的前首席执行官.可知,他是在父母的车库里建立了苹果公司.选D.
52.答案:A.细节理解题.根据最后一段第二行his family members thought of him as a home-loving dad 他的家人认为他是一个慈爱的父亲.可知,从短文中我们知道乔布斯是慈爱的.选A.
53.答案:B.细节理解题.根据第三段including the National Medal of Technology in 1985包括1985年度国家科技奖章.可知,获得了国家科技奖章.选B.
54.答案:D.细节理解题.根据第四段Jobs'road to success wasn't an easy one.He experienced several ups and downs,but he was still standing…So he was considered as an American hero.乔布斯的成功之路并不容易,他经历了几次沉浮,但他仍然站在那里,所以他被认为是美国英雄.可知,成为英雄是因为"他经历了几次波折之后并没有失败.",选D.
55.答案:C.细节理解题.根据第二段Through many years'hard work,Jobs and his Apple products were a great success.People believe he has made the world a better place.Many young people also think of Apple products as a fashion icon.经过多年的努力,乔布斯和他的苹果产品获得了巨大的成功,人们相信他使世界变得更美好,许多年轻人也把苹果产品看作是一个时尚偶像.可知,从短文中我们知道"史蒂夫•乔布斯用他的苹果产品改变了世界.",选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.听第二篇短文,回答16--20小题
16.Where did the story happen?
A.At a cinema.
B.In a library.
C.At a shop.
17.Why was the woman angry?
A.Because she lost a piece of chocolate.
B.Because the man was talking loudly with his friend.
C.Because the man was looking for something and annoyed(干扰) her.
18.What was the relationship(关系) between the man and the woman?
A.They were husband and wife.
B.They were friends.
C.They didn't know each other.
19.Why did the woman give the man a piece of chocolate?
A.Because the man wanted to eat more.
B.Because she wanted the man to keep quiet.
C.Because she wanted to let him go.
20.What did the man really want to find?
A.His glasses.
B.His teeth.
C.His movie ticket.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

10.
David's problemsBecky's advice
Every time we talk about something,we (51).Why don't you sit down and(53) with
her?
I can't even decide(52)on weekends.You should(54) that you want to make your own decision.
She thinks I should listen to her because I'm her child.   (55)you could ask your teacher for help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.21.What's the boy's name?
A.David Green.
B.Daming.
C.David Smith.
22.How long has he studied in China?
A.For two weeks.
B.For two years.
C.For two days.
23.What's his favorite sport?
A.Football.
B.Volleyball.
C.Basketball.
24.How old is he?
A.Fourteen.
B.Fifteen.
C.Sixteen.
25.What's his telephone number?
A.86150907        
B.85160907        
C.86159097.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Mr.King goes to a dinner party.He is wearing old clothes.He comes into the room.Bi people in the room don't ask him to sit at the table.
Mr.King goes home and puts on his good clothes.He goes back to the party.Everyone in th room stands up and smiles at him.They give him very good food to eat.Mr.King takes off hi clothes,and puts them in the food and says,‘‘Eat,clothes!"The other people ask,‘‘What ai you doing?,'He answers,‘‘I am asking my coat to eat food,I am wearing my old clothes.Yo don't look at me.You don't ask me to sit down.Now,I am in these clothes.And you give m very good food.Now 1see,you give the food to my clothes,not to me!,'
31.Mr.King goes to the dinner party,but the people in the room don't look at him.BecausC
A.he doesn't come by car
B.he is young
C.he is wearing his old clothes
D.he is old
32.Mr.King goes home tohisclothes.A
A.put on; good
B.puts on; fine 
C.take off; good 
D.wear; old
33.Mr.King goes back to the party.People in the room stand up and smile at hin becauseB.
A.he is wearing his old clothes
B.he is wearing his good clothes
C.he comes by a good car    
D.he is putting on his good clothes
34.Mr.King takes off his good clothes andthemCthe good food.
A.ask; eat
B.ask; to eat     
C.asks; to eat    
D.asks; eat
35.Mr.King says the good food isD.
A.for his old clothes
B.for me
C.for him
D.for his good clothes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Dr.Rick is a family doctor who has worked in West Africa since 1995.His main duty is improving Liberia's reponse(回应) to HIV and AIDS.
Early in 2014,he caught Ebola(埃博拉) while saving patients in the hospital in West Africa.The first sign of his illness was a low fever.This fever lasted for 3days.Then on the fourth day,his stomach problem began.That was when Ebola patients lost much water in their bodies."Some people got bleeding.Some develop serious pain in the head or in the muscles.I didn't really experience those."Now he was said to be virus-free after the treatment(治疗) in the USA.
"When I arrived in Liberia in August,most of the hospital were closed because doctors and nurses developed Ebola and were either sick or dying.And sometimes workers wouldn't like to come back to work."
Dr.Rick says that the situation is still very serious for those needing health care.He talks first about one group who are at risk----pregnant women who need to give birth surgically(外科手术地).These women cannot get treatment because hospitals are closed.Situation is terrible now in both Liberia and Sierra Leone because this is not only about Ebola.It really influences on the health system as a whole.
He says people who look for the treatment for another illness such as AIDS,may catch Ebola.Sometimes the symptoms (症状) of their original illness may cover the classic signs of Ebola.These people might not get the right treatment at the very biginning.
51.Why did Dr.Rick go to work in West Africa?C
A.To help people with Ebola.
B.To help Pregant women.
C.To help people with HIV and AIDS.
D.To help rebuild the hospitals
52.What was Dr.Rick's first sign?D
A.bleeding     
B.pain in the head   
C.stomachache    
D.low fever
53.Why the hospitals closed in Liberia in August?A
A.Because most of the doctors and nurses were ill and dying.
B.Because there were no patients.
C.Because Liberians were too poor to go to hospital.
D.Because it was dangerous to go to hospital.
54.What does Dr.Rick think of Ebola?C
A.Ebola is the most dangerous illness in the world.
B.AIDS is more dangerous than Ebola.
C.Ebola causes more problems than itself.
D.Ebola is not so dangerous as AIDS.
55.Why didn't people with AIDS get the right treatment at the beginning?B
A.Because the doctors giving up treating them.
B.Because the symptoms of AIDS and Ebola are alike.
C.Because they knew little about Aids.
D.Because they were too sick.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.你将听到的是一则关于对 Mike 的调查,请你根据所听到的内容填写下面的信息卡,并将信息填写在答题卡上相应的位置.短文听两遍.
Mike's Information
★Way to go to school:(21)
★Watch TV:(22)a week
★Mike's hobby:collecting (23)
★The time for collecting them:(24)
★Mike's dream job:be a (25)..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.
Good  hobbiesBad  hobbies
I like(16)reading very much.
I can  a lot of konwledge form  books.
I(18)do homeworkslowly,and  stay  up  late.
I like doing  sports,too.
It help  me (17)keep healthy.
During meals I prefer   meat  to vegetables.
I never  put today′s work  till  tomorrow.Iplay  computer  games(19)too long.without  having a rest.
Form now on.I′ll try to keep  my good hobbies,and (20)give upthe  bad hobbies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.Last year Jeff left school.He came to Guangzhou to find a (31)C.He went to one company after another company.But no one wanted him.Then he had (32)B money.He had to go back to his small town.(33)B he came to the station.He (34)A very sad and tired.It was very late at night and the station was (35)C of people.They were waiting to buy tickets of the last train.He bought the (36)B ticket,so he was very happy.
At that time,a woman (37)A a crying baby walked to him.She asked him to (38)C her the ticket.He gave her the ticket.He thought they needed it more than he.After the train left,he sat on the bench and didn't know (39)B to go.Just then an old man came and said."Young man,I saw what you did to help the woman.I have a big company.I need a good young man like you.Would you like to (40)A for me?"

31.A.schoolB.workC.job
32.A.a littleB.littleC.few
33.A.BecauseB.SoC.But
34.A.feltB.thoughtC.saw
35.A.filledB.someC.full
36.A.secondB.lastC.first
37.A.withB.inC.inside       
38.A.lendB.buyC.sell
39.A.whatB.whereC.when
40.A.workB.studyC.learn.

查看答案和解析>>

同步练习册答案