精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.You're going to high school,aren't you?Maybe you don't know what to do.Well,here's a list of the top six things to do when you're in high school.These things will give you ideas of what your high school life could be like.Here you go!
1.Find your passion(激情) and what kind of person you are:Whether it's dance,basketball,or drawing,the important thing is that you have found something you are interested in.
2.Talk to people you wouldn't usually talk to:Meet new people,find new friends and even talk to the people you don't like.It will show what a great person you are.You never know what will happen after high school.
3.Take part in at least one contest (竞赛):This will give you tears(眼泪) of laughter,happiness and memories.
4.Get a job:This will help you see what it's like to have responsibility( 责任).It can also help you make a little money to spend on yourself.
5.Take a trip with your friends:It doesn't matter where you go or what you do,the memories will happen on the way and go on till the final place.
6.Do your best at school:Don't ever get lazy.Working hard now will help you in the future.

根据短文内容,选择正确答案.
56.The writer mainly tells you six things you should doA.
A.in your high school years.
B.at the beginning of your high school years.
C.before your high school begins.
D.after you finish your high school.
57.The writer gives you advice that you should talk to the people you don't like becauseB.
A.you will feel sorry if not.
B.it will show how great you are.
C.you can show how clever you are.
D.you can make your study better.
58.From Point 3,we know that you canDin a contest.
A.get lots of tears.              
B.have a strong body.
C.get good grades in high school. 
D.have different feelings and memories.
59.Which of the following you'd NOT do according to the passage?D
A.Find your interest. 
B.Get a job. 
C.Take a trip with your friends. 
D.Get lazy.
60.What's the main idea of the passage?C
A.Have a happy school life.
B.How to get along with your schoolmates.
C.Ideas of successful high school life.
D.Make your school life easy.

分析 短文为将要上高中的学生们提出了几点建议,分别为找到你的爱好,与每个人交流,至少参加一个竞赛,得到一份工作,与你的朋友们旅行,在学校做到最好.为了能在高中的生活中取得成功,这点建议值得借鉴.

解答 56-60:ABDDC
56题答案:A 细节理解题.问题:作者主要告诉你关于什么时候的六点建议?分析原文第一段:here's a list of the top six things to do when you are in high school.句意:当你上高中的时候,这有最好的六点建议给你.因此说明这六点的建议是你在上高中时应该做的.故选A
57题答案:B 细节理解题.问题:作者给你的建议中,为什么你应该与你不喜欢的人说话?在第二点建议中提到应该与不喜欢的人说话,联系原文第二段:It will show what a great person you are.句意:它能展示出你是一个多么不错的人.故选 B
58题答案:D细节理解题.根据文中的第三段:Take part in at least one contest:This will give you tears  of laughter,happiness and memories.至少参加一次比赛:这会给你欢笑、幸福和回忆的泪水.可知是不同的感觉,故选择D.
59题答案:D 判断题.问题:根据短文,下列哪一项是你最好不做的事?联系选项:第一项:找到你的兴趣.是应该做的;第二项:找到一份工作.是应该做的;第三项:和你的朋友去旅行.是应该做的;第四项:变得懒惰.是不应该做的.故选D
60题答案:C 主旨题.问题:这篇短文的主要中心思想是什么?短文为将要上高中的学生们提出了几点建议,分别为找到你的爱好,与每个人交流,至少参加一个竞赛,得到一份工作,与你的朋友们旅行,在学校做到最好.为了能在高中的生活中取得成功,这点建议值得借鉴.故选C

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11..如果你有困难,可以向警察寻求帮助.
If you have any trouble,you canask the help from the police.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Want to say"hello"from Disneyland?Send a post card!
Beautiful scenes of paradise (乐园),wild animals,silly pictures-you can find them all in one place.Where?On a post card!Have people always sent post cards?No.Before post cards,people liked sealed letters.
The idea for the first decorated (装饰) post card came to John P.Charlton in 1861.He thought a simple card with decorations would be a great way to send a note.Then in the late 1800s,post cards with pictures appeared.By law,people had to write their note on the front--on the picture!The back was only for the address.Several years later,England allowed a divided-back post card.Then people could write their note on the back left side and put the address on the right.During the early 1900s,the golden age of post cards,picture post cards became a craze of the world.In 1908,Americans alone mailed over 677million post cards.Today,post cards are the third most popular collection in the world after stamps and coins.

36.We can see some silly pictures on the post cards.B
37.Post cards were produced before sealed letters.B
38.In 1861,the first decorated post card appeared.A
39.Post cards were most popular during the early 1900s.A
40.Stamps,coins and post cards are the most popular collections in the world.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.A mobile phone app(应用软件)has recently become very popular at the Middle School Attached to Guangzhou University.It is named Health Helper.Put your weight,height and (75)D into the app,and it will give you suggestions on how to get healthier.(76)B,the app is not designed by a company but by two Junior 3boys from the school.
The two boys are Yang Chengxi and Yang Zhenglin,both 14years old.They learned to design apps by taking part in the school's app-making course,which started last year.
"Electronic products are becoming increasingly popular,"said Wang Xiaopeng,the teacher of the app-making course."It's unpractical to block(阻隔)students from them.So why not guide them to use it in a (77)C way?"
As expected,the course has (78)B many student including Yang Chengxi and Yang Zhenglin.As cell phone game lovers,the two brought great enthusiasm(热情)into their app-making project.
"It is much cooler to design a game than just playing a game,"said Yang Chengxi.They decided to create an app to keep fit since obesity(肥胖)has become a problem for many teenagers.
They searched standard health information on the Internet,put them in the app and wrote simple programs to make it work.(79)A app-making software,the two boys finished their Health Helper app after three weeks of hard work.
The taste of (80)C is exciting.After Health Helper,the two now plan to go a step further.They are working on a robot that can be controlled bu cell phone Bluetooth.Wish them good luck.

75.A.nameB.class numberC.addressD.age
76.A.ClearlyB.SurprisinglyC.LuckilyD.Terribly
77.A.more wonderfulB.more difficultC.more creativeD.more fashionable
78.A.acceptedB.attractedC.askedD.amazed
79.A.With the help ofB.According toC.As a result ofD.In return for
80.A.hobbyB.winningC.successD.life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.People usually check whether their keys,wallets and phones are with them before going out.But many people in China now have one (46)more important thing to take,a breathing mask.They hope that it can protect them from (47)polluted air.
Since January this year,many cities in south China have (48)seen from a lot of hazy (雾蒙蒙的) days.Smog is dirty air that (49)looks like fog and smoke.
An official for the Ministry of Environmental Protection told Beijing News that PM2.5pollution is the main (50)problem with air pollution.PM2.5means pollution with small particles (颗粒) of 2.5micrometers or less in diameter (直径).
According to the Chinese Academy of Sciences,(51)driving cars and burning coal are two main reasons for PM2.5.
Poor air is bad for people's health,(52)especially for children and the elderly.A report from Beijing Children's Hospital shows that from Jan 5to 11,half of the (53)patients in the internal medicine department (内科门诊) are there for breathing problems.
People throughout China are paying close (54)attention to air problems and environmental protection.
Our government ought to do (55)something immediately to prevent pollution and give people a healthy living environment.Let's work together to make a better for you and me!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.We are all busy talking about and using the Internet.But how many of us know the history of the Internet?
At first the Internet was only used by the government.(84)But in the early 1970s,universities,hospitals and banks are allowed to use it,too.However,computers were still very expensive and the Internet was difficult to use.By the start of the 1990's,computers became cheaper and easier to use.Scientists had also developed software that made"surfing"the Internet more convenient.
(85)Today it is easy to use the Internet and sending e-mail is more and more popular among students.
The Internet has now become one of the most important parts of people's life.
84.但是在20世纪七十年代初,大学、医院、和银行被允许使用网络.
85.如今,使用网络很容易,在学生中发送电子邮件也越来越流行了..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Saturday,March 20,2014
Dear Mom and Dad,
The time has come that I'm graduating,and I thank you both for all your help during these 15 years.I still remember when you used to say,"You can be whatever you want".I'm so glad you are my parents,especially when I hear kids say they don't get on well with their parents.I'm glad that you support(支持)me when I decide to do anything.You always try to help,and that's important to me.
Dad,I remember when you first took me fishing.I loved going even though I never caught anything.I also remember when you would get angry with me.I realize you were only trying to show me the right way.When I would cry,you would always be there to try to cheer me up.That's what I call a good,loving,caring dad.Sometimes you and Mom don't agree with me,but you are there by my side in anything that I do,and that's why I love you both so much.
Mom,I enjoy going out with you and having our happy time every Friday night,and I hope that never changes.I love telling you everything; the best part about you is that you listen.I'm glad we do a lot together.You love to have fun,and Dad does,too.You always give me your opinion and I listen.
Thank you for bringing me up.
Love always,
Allison

61.This article mainly tells usD
A.Allison writes the diary to give best wishes to her parents.
B.Allison writes the diary to get the support from her parents.
C.Allison writes the letter to get help from her parents.
D.Allison writes the letter to show thanks to her parents.
62.In Allison's opinion,other kids of her age mayAtheir parents.
A.have problems with  
B.get on well with
C.like to talk to      
D.like to listen to
63.From Paragraph 2,we know thatC
A.Alilison never did things in the right way.
B.Alilison always didn't agree with her parents.
C.Father might get angry with her when Alilison did things in the wrong way.
D.Father didn't take Alilison fishing because she never caught anything.
64.The underlined part"and Dad does,too."in Paragraph 3means"D".
A.and Dad always listens to her.
B.and Dad do a lot together with her,too.
C.and Dad always give her his opinion.
D.and Dad also loves to have fun.
65.What makes Allison and her mother good friends?B
A.Cheering up each other.
B.Listening to each other and having fun together.
C.Encouraging each other.
D.Going out together.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.He is going to be a scientist in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Tom is an         boy.(  )
A.12-year-oldB.8-year-oldC.8-years-oldD.12-years-old

查看答案和解析>>

同步练习册答案