13.There have been many great inventions or things that changed the way we live.The first great invention was the one that is still very important today--the wheel.This made it easier to carry heavy things and to travel long distance.
For hundreds of years after that there were few inventions that as much effect as the wheel.Then in the early 1800s the world started to change.There was little unknown land left in the world.People didn't have to explore much any more.They began to work instead to make life better.
In the second half of the 19th century many great inventions were made.Among them were the camera,the light and the radio.These all play a big part in our daily life today.
The first part of the 20th century saw more great inventions.The helicopter in 1909,movies with sound in 1926,the computer in 1928,jet planes in 1930.This was also a time when a new material was first made.Nylon came out in 1935.It changed the kind of clothes people wore.
The middle part of the 20th century brought new ways to help people get over diseases.They worked very well.They made people healthier and allowed them to live longer.By the 1960s most people could expect to live to be at least 60.
By this time most people in developed countries had a very good life.Of course new inventions continued to be made.But man now had a desire(渴望) to explore again.The earth was known to man but the stars were not.Man began looking for ways to go into space.Russia made the first step.Then United States took a step.Since then other countries,including China and Japan,have made their own steps into space.
In 1969man took his biggest step away from earth.Americans first walked on the moon.This is certainly just a beginning,though.New inventions will some day allow us to do things we have never yet dreamed of.
61.This passage talks mainly aboutC.
A.why cars were very important
B.when light was invented
C.how inventions affect people's daily life
D.which country made the first step into space
62.According to the passage man didn't have a desire to explore a lotA.
A.at the beginning of 1800s
B.in the 1960s
C.since the 1900s
D.from the 1800s to 1960s
63.In the 1800s,people began to work in order to makeB
A.explorations
B.their life better
C.discoveries
D.a trip to space
64.Nylon came out of five years later thanC.
A.radio
B.camera
C.jet planes
D.movies
65.People can live longer lives becauseB that help cure diseases have worked very well.
A.doctors
B.new ways
C.medicines
D.new hospitals.
分析 这篇短文主要介绍了创造发明对我们生活的影响.作者按照时间顺序对人类的重大发明做了简单介绍,并告诉我们人类创造发明的脚步从未停止.
解答 61-65 CABCB
61题答案:C 细节题.根据第一段There have been many great inventions or things that changed the way we live.及下文描述可知本文主要描述了发明是如何影响人们的日常生活的.故选C.
62题答案:A 细节题.根据第二段Then in the early 1800s the world started to change.…People didn't have to explore much any more.描述可知因为世界上的未知土地已经很少,故人们没有更多探索欲望,选A.
63题答案:B 细节题.根据第二段根据They began to work instead to make life better.他们开始工作反而使生活更美好.故选择B.
64题答案:C 细节题.根据jet planes in 1930.…Nylon came out in 1935.1935-1930=5,尼龙比喷气式飞机晚了五年,故选C.
65题答案:B 细节题.根据第五段he middle part of the 20th century brought new ways to help people get over diseases.They worked very well.They made people healthier and allowed them to live longer.可知带来了帮助人们战胜疾病的新方法,他们工作得很好,使人们更健康,让他们活得更长.故选择B.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.