精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.The death of the camel
A camel is trekking in the desert with the midday sun shinning like a big fireball.Hungry and thirsty,it feels very angry in heart,not knowing how to let out its anger.
On the way,it steps on a piece of glass by accident…
The camel,already tired,suddenly becomes extremely angry.It lifts its foot and kicks the glass hard,but cuts its foot deep and blood runs into the sand immediately.
The angry camel walks on and its blood attracts a vulture (秃鹰)in the sky,singing hungrily.The camel runs with great fear…
Soon later,the heavy smell of blood draws the attention of a hungry wolf nearby.The weak camel runs around like a headless fly in panic.Unfortunately,it runs to the home of man-eating ants.The man-eating ants,all run in the direction of the poor camel.In a minute,the camel is covered with the man-eating ants.Before long,the camel falls down to the ground.
Just before dying,the camel says sadly:why am I anger with just a small piece of broken glass in the first place?

36.What's the sun like in the midday?B
A.a big plate 
B.a big fireball   
C.a big football   
D.a big  bowl
37.What happens to the camel?D
A.It likes the midday sun very much.
B.It is trekking in the desert happily
C.It steps on a piece of glass and hurts his leg
D.It kicks the piece of the glass and blood gets out of its foot
38.When it meets a hungry wolf,the camelA
A.runs like a headless fly in panic    
B.runs with great fear
C.falls down to the ground          
D.becomes extremely angry
39.Do you know the real reason of the camel's death?D
A.a vulture       
B.a wolf         
C.man-eating ant     
D.itself
40.What can you understand form the passage?C
A.don't give up on the way to your dream
B.climb up where you fall down
C.be good to your life,smile at your bad luck and get over your difficulties
D.say the truth before dying.

分析 全文大意:
骆驼之死
一只骆驼在沙漠里跋涉着.正午的太阳像一个大火球,晒得它又饿又渴,一肚子火不知该往哪儿发好.在途中他无意中踩到一块玻璃上.已经疲惫不堪的骆驼顿时火冒三丈,抬起脚狠狠地将碎片踢了出去.却不小心将脚掌划开了一道深深的口子,鲜红的血液顿时染红了沙子.生气的骆驼继续赶路,鲜血引来了空中的秃鹫,它们饥饿地叫着,骆驼心里一惊,狂奔起来…不久浓浓的血腥味引起了附近饿狼的注意.虚弱的骆驼只得惊慌地像只无头苍蝇般东奔西跑.不幸的是跑到了一处食人蚁的巢穴.这些食人蚁都朝骆驼方向扑来.不一会儿,把骆驼裹了个严严实实.不久,骆驼就倒在了地上.临死前,骆驼哀叹道:我为什么一开始要跟一块小小的碎玻璃生气呢?

解答 答案:
36、B          细节理解题          根据第一段A camel is trekking in the desert with the midday sun shinning like a big fireball可知一只骆驼在沙漠里跋涉着.正午的太阳像一个大火球,故选B
37、D          细节理解题           根据第三段It lifts its foot and kicks the glass hard,but cuts its foot deep and blood runs into the sand immediately."他抬起脚狠狠地将碎片踢了出去.却不小心将脚掌划开了一道深深的口子,鲜红的血液顿时染红了沙漠子可知他踢玻璃片致使脚受伤流血.故选D
38、A          细节理解题           根据第五段Soon later,the heavy smell of blood draws the attention of a hungry wolf nearby.The weak camel runs around like a headless fly in panic可知不久浓浓的血腥味引起了附近饿狼的注意.虚弱的骆驼只得惊慌地像只无头苍蝇般东奔西跑.故选A
39、D           推理判断题            根据短文讲了一头又饿又渴的骆驼在沙漠中跋涉,他心中憋了一肚子的火无处发泄,这时他无意中踩到一块玻璃上,使得骆驼顿时火冒三丈将碎片踢了出去,致使脚受伤流血引来了秃鹫、饿狼和食人蚁,最后骆驼倒在了地上死了.再结合他临死前的一番话why am I anger with just a small piece of broken glass in the first place?"我为什么一开始要跟一块小小的碎玻璃生气呢"可推知骆驼死亡的原因归根结底怨他自己,故选D
40、C            主旨大意题            根据短文讲了一头又饿又渴的骆驼在沙漠中跋涉,他心中憋了一肚子的火无处发泄,这时他无意中踩到一块玻璃上,使得骆驼顿时火冒三丈将碎片踢了出去,致使脚受伤流血引来了秃鹫、饿狼和食人蚁,最后骆驼倒在而亡的故事.告诉我们在遇到不愉快的事情时我们更需要放宽心胸要冷静,理智,这样我们才能从容地克服每个困难,走向成功,正所谓小不忍则乱大谋,结合选项C的意思"善待生活、笑对厄运克服困难."与短文主旨一致,故选C

点评 做本题时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.Climbing is not so dangerous as diving.(保持句意不变)
Diving ismore dangerousthan climbing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.If your mother were here,she ______ allow you to surf the Internet for so long.(  )
A.won'tB.doesn'tC.didn'tD.wouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.There was a boy who was forced to a boarding(寄宿的)school by his parents.Before being sent away,this boy used to be the (66)best/brighteststudent in his class.He was at the top in every competition.But things changed after he went to the new school.His grades started(67)dropping.He hated being in a group.He was (68)lonelyall the time.He felt he was worthless and that no one loved him.
His parents began to worry (69)abouthim.But even they did not know what was wrong with him.So his dad decide to visit the school and have a (70)talkwith him by himself.
They sat on the beach near the school.The father started asking him (71)questionsabout his classes,teachers and sports with a smile on his face.After some time his dad said kindly,"Do you know (72)whyI am here today,my dear son?"
The boy answered back (73)quickly/quietly,"To check my grades."
"No,no."his dad replied calmly,"I am here to make you (74)understandthat you are the most important person for me.I want to see you happy.I don't care about grades.I care about you.Nothing could be more valuable than your (75)happiness.You are my life!"
These words made the boy's eyes filled with (76)tears.He hugged his dad happily.They didn't say(77)anythingto each other for a long time.
Now the boy knew there was someone in the world who cared about him deeply.He meant the world to someone.From then on,the boy felt confident in his life again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.We go to ___________/sku:?/five days a week.(  )
A.coolB.foolC.fullD.school

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.flag(  )
A.ageB.largeC.goldD.gentle

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Which of the following underlined parts is different in pronunciation from others?(  )
A.I play table tennis with her every afternoon.
B.After she graduation from university,Kate was sent to Japan at once.
C.We're going to listen to a lecture given by a famous professor.
D.He had a high fever because of the changeable weather.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.It is 40meters long and 6meters wide.This must be the biggest bus you have ever seen.It can carry 1,200to 1,400people.
It is China's new Super Bus.It is going for a test run in Beijing at the end of this year.Some other cities are also interested in running the Super Bus.They hope it can solve traffic problems.
The Super Bus runs along fixed tracks (固定轨道).The bus sits on top of two 2.2-meter-tall legs.The legs have wheels at one end.Small cars can drive under the bus,so the Super Bus does not take up road space.
The bus runs on electricity and solar power.It can travel up to 60km every hour.Its creator,Song Youzhou,says it can reduce a lot of traffic jams (堵塞)..
The Super Bus can do the work of 40buses.In that way,it can save 860tons of fuel (燃料) every year,according to Song.
"To build a Super Bus and its track costs less than building subways.Subways are nearly ten times more expensive to build."Song said.
Some people worry that the Super Bus may not be safe.However,Song says there's no need for concern.The Super Bus has laser scanners (激光扫描仪) between its legs.The scanners make sure the cars keep a safe distance.

56.The Super Bus can carryA people.
A.1,300
B.1,500
C.1,700
D.1,900
57.All the following are the advantages ( 优势) of the Super Bus except thatC.
A.the bus doesn't take up road space
B.the bus can do the work of 40buses
C.the bus is very easy to build and drive
D.the bus can save a lot of energy every year
58.According to Song,it's safe for small cars to drive under the Super Bus becauseC.
A.the bus is tall enough
B.the road is wide enough
C.there are scanners between its legs
D.the bus travels at 60km per hour
59.We can guess that Song's purpose for building the bus was toB.
A.take the place of small cars
B.solve traffic problems
C.increase the speed
D.reduce car accidents
60.This passage is mainly aboutD.
A.the normal bus 
B.the small car
C.the subway 
D.the Super Bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1. Love me,love my dog.(D  )
A.Love me,and love my lovely dog.
B.Follow me or like my lovely dog.
C.Care for me and take good care of my dog.
D.Love me,and love everything I have.

查看答案和解析>>

同步练习册答案