精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据短文理解, 选择正确答案。
There was a story many years ago of a school teacher— Mrs. Thompson. She told the children on the first day that she loved them all the same. But that was a lie. There in the front row was a little boy named Teddy Stoddard. He didn't play well with the other children and he always needed a bath. She did not like him.
Then Mrs. Thompson got to know that Teddy was actually a very good boy before the death of his mother. Mrs. Thompson was ashamed(惭愧的) of herself. She felt even worse, like all her other students, Teddy brought her a Christmas present too. It was his mother's perfume(香水)。
Teddy said, "Mrs. Thompson, today you smell just like my Mom used to." After the children left she cried for at least an hour. On that day, she stopped teaching reading, writing and math. Instead, she began to teach children.
Mrs. Thompson paid particular attention to Teddy. The boy's mind seemed to come alive. The more she encouraged him, the faster he improved. By the end of the sixth grade, Teddy had become one of the smartest children in the class.
Six years went by before she got a note from Teddy. He wrote that he had finished high school, third in his class, and she was still the best teacher he ever had in his whole life. He went to college. Mrs. Thompson got two more letters from him with the last one signed, Theodore F. Stoddard, M. D.(医学博士).
The story doesn't end there. On his wedding(婚礼) day, Dr. Stoddard whispered(低声的说) in Mrs. Thompson's ear, "Thank you, Mrs. Thompson, for believing in me. You made me feel important and showed me that I could make a difference."
Mrs. Thompson, with tears in her eyes, whispered back, "Teddy, you have it all wrong. You were the one who taught me that I could make a difference. I didn't know how to teach until I met you."
(1)What did Mrs. Thompson do on the first day of school?
A.She made Teddy feel ashamed.
B.She told the class something untrue(不真实的) about herself.
C.She changed Teddy's seat to the front row.
D.She asked the children to play with Teddy.
(2)What did Mrs. Thompson find out about Teddy?
A.He often told lies.
B.He was good at math.
C.He needed motherly care.
D.He enjoyed playing with others.
(3)Why did Mrs. Thompson feel even worse?
A.Because her students didn't like her.
B.Because Teddy brought her his mother's perfume as Christmas present.
C.Because she was very ill.
D.Because she couldn't do well in her teaching.
(4)In what way did Mrs. Thompson change?
A.She taught fewer school subjects.
B.She became stricter with her students.
C.She no longer liked her job as a teacher.
D.She cared more about educating students.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
(4)D
【解析】这篇短文主要介绍了汤普森夫人对一个男孩无心的表达却改变了学生的一生。同时学生的变化也教给了汤普森夫人如何教育学生。
(1)细节理解题。根据短文第一段But that was a lie.描述, 可知汤普森夫人并不喜欢特迪, 她撒谎说都喜欢他们, 故选B。
(2)推理判断题。根据第二段及这篇文章的理解, 可知特迪在妈妈死后, 希望的到母爱, 故选C。
(3)细节理解题。根据第二段Thompson was ashamed(惭愧的) of herself. She felt even worse , like all her other students, Teddy brought her a Christmas present too. It was his mother's perfume(香水)描述, 可知特迪像所有的孩子有一样给老师带来的圣诞礼物, 所以汤普森夫人感觉更不好。故选B。
(4)推理判断题。根据第四段On that day, she stopped teaching reading, writing and math. Instead, she began to teach children.描述可知老师不仅仅在教学生们读写和数学, 她开始教育孩子们。故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据汉语完成下列句子。
(1)请放好你的东西。Please your thing.
(2)安迪来自于美国,他擅长数学。Andy America. He is good at Maths.
(3)汤姆,为什么不早点到校呢?Tom, come to school early?
(4)她并不苗条,但是舞跳得很好。She is not , but she very well.
(5)在医院和电影院之间有个公园。There is a park the hospital the cinema.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解
It is Sunday today. Anna goes shopping with her mother. She wants her mother to buy a new coat for her. In Hongxing Shop, she finds a green coat. She tries it on. It's too small. She wants a big one, but the big one is not green. Anna doesn't like other colors.” Let's go to another(另外的) shop to have a look.”her mother says. Then they go to Jiajiale Shop. The shop is big and they see many kinds of coats in different colors and sizes(尺码). Anna tries on a green one. It looks nice on her. So they take it for forty-five yuan.
(1)Anna goes shopping with her ____.
A.mother
B.father
C.friends
(2)Anna wants a new ____.
A.shirt
B.skirt
C.coat
(3)The green coat is too ____ for Anna in Hongxing Shop.
A.long
B.big
C.small
(4)____ is Anna's favorite color.
A.Blue
B.Green
C.Red
(5)Anna's new coat is ____ yuan.
A.40
B.45
C.50

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】句型转换

1I study for a test by listening to tapes.(提问)

_____ do you _____ for a test?

2They lock the door when they go out. (改为被动语态)

The door _______ _______ when they go out.

3VThere is little water in the bottle, ______ _______ ? (反意疑问句)

4You should shake hands when you meet someone. (同义句)

You ______ ________ to shake hands when you meet someone.

5Is he a doctor? I wonder. (改为含宾语从句的复合句)

Iwonder ______ he ______ a doctor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面的短文在空白处填入合适的单词, 首字母已经给出。
The doorbell rang and Mrs. Carson opened the front floor. Her heart sank w she saw Mrs. Burbridge. W Mrs. Burbridge called; she stayed for hours and hours. "Good afternoon, Mrs. Carson," Mrs. Burbridge said. "Do come in," Just a Mrs. Carson had feared, Mrs. Burbridge stayed for several hours. It was nearly six o'clock a Mr. Carson would be home from work soon……
Mrs. Carson kept wondering h she would ask Mrs. Burbridge to leave without making her angry. "Has your husband got home from work y ," Mrs. Carson asked. "Oh, yes," Mrs. Burbridge answered. "He always gets home at about five o'clock……" "It's nearly six o'clock. Won't he be getting worried about you?" Mrs. Carson said.
"I thought of t ," Mrs. Burbridge said. " b it's so pleasant here. We've had such a lovely afternoon. You know w I'll do?" I'll ring up my husband a tell him to come round, too. May I use your phone, please?"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是Lily, 你的同学LinMei 想认识你好朋友Jack。请根据下面表格中的信息,用英语写一封 e-mail 向Jack 介绍LinMei。邮件的格式和开头已给出,50词左右,可适当发挥。

Name

Li Mei

Age

14

Birthday

June20th

Favorite

Ice- cream

Favorite color

blue

Favorite sport

basketball

Favorite subjects

P.E, English

Telephone number

265-4328

E-mail

Lin Mei @sina.com

Dear Jack,
Lin Mei is my good friend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】从右栏中找出左栏各句的恰当答语。
What's your telephone number? A. Sure.
Cindy, are these your parents? B. It's 0867-8532.
What's your name? C. I'm Gina.
Let's play computer games! D. Yes, they are.
Can I ask you some questions? E. Sounds interesting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】单词拼写。
Do you know the story of Snow White? Well, she was the prettiest girl in the kingdom!
But the queen wanted to kill(杀) her. The Snow White ran to the forest and home of seven little dwarfs. She k on the door, and wanted to go into the room. But nobody a . She w a moment outside the door .It was quiet inside .So she p the door gently(轻轻地). She found that that there were seven clean and tidy beds in the room. At that moment, she was tired and h. So she took a piece of cake and soon was a in a bed. In the evening, seven little dwarfs came back. At first, they didn't n the girl lying in bed. After the girl woke up(醒来), she wanted to h. out of the house .But seven little dwarfs saw her, and said ,“You're welcome to hide(躲藏)here at our house!”
One day, a handsome (英俊的)prince came by .And she and the prince got m the next day. Finally, they r to their home in the Kingdom together.From then on,they had a happy and nice life!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。

初级写作

请根据所提供的信息,以“My hero”为题,用英文写一篇短文,介绍中国第一位航天英雄杨利伟。

内容提示:1. 1965年出生

2. 是一名优秀的飞行员(pilot)

3. 2003年10月15日上午9时乘“神州五号”飞船(Shenzhou V

Spacecraft)进入太空

4. 在太空中度过了21小时之后成功返回地面

5. 是中国人民的骄傲

要求:1. 文章要点必须齐全,可适当发挥

2. 条理清楚,语义连贯,句式规范,字迹工整

3. 词数:80-100词左右

查看答案和解析>>

同步练习册答案