精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.In some countries,the most common unlucky number is thirteen.People don't like to live in the house that is No.13.People don't like to have parties with thirteen people.People don't like to do important things on the thirteen of the month.Also,when you add the Japanese unlucky numbers together---four and nine,you can get thirteen.
There aren't many business meetings on the thirteen of the month,especially when the thirteen is on Friday.Friday is always unlucky.Adam and Eve left the Garden of Eden(伊甸园) on Friday.Jesus Christ died on Friday.There were thirteen people at his last supper.In Europe,they killed criminals(罪犯) on Fridays.
For some people,unlucky numbers do the opposite things.My elder brother was born on the thirteenth.He passed his exam on the thirteenth.He married on the thirteenth.He became a pilot on the thirteenth.It was always a lucky number for him.
 56.What are the unlucky numbers in Japan?C
A.Four and thirteen.
B.Nine and thirteen.
C.Four and nine.
 57.Generally speaking,how many days are there in a year on which people don't want to hold business meetings?B
A.9.
B.12.
C.13.
 58.Which of the following is NOT used to prove(证明) that Friday or thirteen is unlucky?C
A.Adam and Eve.
B.Jesus Christ's death.
C.The author's elder brother's marriage date.
59.Europeans kill criminalsA.
A.on Fridays.
B.on the thirteenth of every month.
C.in the third week of every month.
60.Which of the following is NOT true according to the passage?A
A.The author was born on the thirteenth.
B.The author's elder brother married on the thirteenth.
C.Thirteen was a lucky number for the author's elder brother.

分析 本文主要讲述了有些国家的人们认为十三是个不幸运的数字.但对于某些人来说,十三却是一个幸运的数字.

解答 56 C 细节理解题:根据第一段when you add the Japanese unlucky numbers together---four and nine,you can get thirteen当你把日本不吉利的数字加起来---四和九,你可以得到十三.故答案是C.
57 B 细节理解题:根据第二段There aren't many business meetings on the thirteen of the month,especially when the thirteen is on Friday每个月的十三号里没有很多商业会议,尤其是十三号是星期五的时候,结合常识一年12个月,故答案是B.
58 C 细节理解题:根据最后一段For some people,unlucky numbers do the opposite things.My elder brother was born on the thirteenth.He passed his exam on the thirteenth.He married on the thirteenth.He became a pilot on the thirteenth.It was always a lucky number for him对有些人来说,不幸的数字正好相反.我哥哥出生在十三号.他在十三号通过了考试.他在十三号结婚.他成为了一个飞行员在十三号.对他来说十三总是一个幸运的数字.故答案是C.
59 A 细节理解题:根据第二段In Europe,they killed criminals(罪犯) on Fridays.在欧洲,他们在周五杀死罪犯.故答案是A.
60 A 细节理解题:根据最后一段My elder brother was born on the thirteenth.He passed his exam on the thirteenth.He married on the thirteenth.He became a pilot on the thirteenth.It was always a lucky number for him我哥哥出生在十三号.他在十三号通过了考试.他在十三号结婚.他成为了一个飞行员在十三号.对他来说十三总是一个幸运的数字.故B和C两项正确,利用排除法A项错误,故答案是A.

点评 本文难度较小,仔细通读全文,把握细节,即可得出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.We have only one earth.All people should learn to           the land,air and water with all living things.(  )
A.playB.shareC.provideD.keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Can you give me someinformation (信息) about the American holidays?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.She doesn't know________.(  )
A.what she can do itB.what to do it
C.how to doD.how to do it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.Dad was having another bout(发作) of pneumonia(肺炎).I stayed with him for the weekend but had to (36)Bto my job by Monday morning.Local relatives would come and make sure he got his (37)C medicine and took him to his doctor appointments.But I longed to be able to let him know that we (38)B too,though we weren't with him.
Then I remembered a (39)Dtradition I had started when our children were small.When leaving their grandparents'home after a(an) (40)A,each child would (41)A a love note in the house for their grandfather or grandmother to find after they were (42)C.They'd put the note under a hairbrush,next to the phone or in the microwave.For days after their going away,their grandparents would smile (43)B they discovered these reminders of our love.
So as I made up a bed for him downstairs in the living room,I began writing (44)B.Some were practical."Dad,remember to put the fish in the fridge so it wouldn't go bad."Some expressed my love."Dad,I hope you sleep (45)Cin your new bed."Most notes were downstairs(46)B he had to stay for several weeks until he regained(恢复) strength,but one note I hid (47)D under his pillow(枕头)."Dad,if you have found this note,you must be feeling better.We are so (48)D!"While others cared for his day-to-day needs,we,of course stayed in touch (49)C phone.Our
notes were reminder of our concern for him during this recovery period(恢复期间).Just like his medicines benefitted him physically,these notes (50)A his mental health as well.
Several weeks later,in one of our regular phone calls,I asked Dad how he was going."I'll tell you how I'm doing.I just found your note under my pillow!"he said.
36.A.getB.returnC.comeD.devote
37.A.popularB.normalC.dailyD.monthly
38.A.worriedB.caredC.agreedD.liked
39.A.schoolB.groupC.nationD.family
40.A.visitB.breakC.playD.invitation
41.A.hideB.bringC.pickD.send
42.A.stayingB.missingC.goneD.left
43.A.beforeB.asC.untilD.since
44.A.lettersB.notesC.articlesD.passages
45.A.aloneB.lateC.wellD.much
46.A.whenB.whereC.on whichD.of which
47.A.awayB.outsideC.indoorsD.upstairs
48.A.amazedB.tiredC.niceD.glad
49.A.inB.withC.byD.on
50.A.improvedB.enjoyedC.replacedD.increased.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

18.A.on business      B.angrily      C.fell over     D.friendly       E.trouble
Mr.White has poor sight.But he wouldn't want anybody else to know about it and he never wears a pair of glasses.It often brings him some(46)E.
One winter morning he was sent to a village school (47)A.He got off a bus at a stop in a small town.Then he had to walk there.The road to the village wasn't smooth.He (48)Csome times and it made his clothes dirty.At last he got to the village.
Suddenly it began to blow and it got colder.He was looking for the school when his hat was blown off.He began to run after it but he couldn't get it.He couldn't understand why his hat ran into a house as if it had legs.And he ran into the house,too.A woman stopped him and shouted  (49)B,"What are you running after my hen for?"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

5.A.neighbours  B.trees  C.cinema  D.mouth  E.running  F.upstairs  G.caught
At half past nine last Sunday evening,I was walking back home from the (37)C.I was surprised to see the light on in one of Mr.Grant's rooms (38)F.I knew Mr.Grant lived by himself and he could not go upstairs because there was something wrong with his feet.So I decided to visit Mr.Grant.I rang the front door bell several times,but no one answered.So I went round to the back door.It was open,so I went in.Then I found Mr.Grant sitting on the floor of his study,all tied up.There was a cotton ball in his (39)D.I took out the cotton ball.Mr.Grant told me a thief was upstairs.Just then I heard a noise,I went out of the study quickly and saw a man (40)Edownstairs.He was just running away.So I ran after him.I shouted,"Stop thief!Stop thief!"One of Mr.Grant's (41)Aheard the noise and telephoned the police.In a few minutes,the policemen came and (42)G the man.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)
Every month,junior high schools in China choose one hero of the month.This person is a hero because he or she has done something to help protect animals in danger.Huang Jing decided to write a letter to the President of China.
Dear Mr.President,
I have been doing a project at school recently about animals in danger.I think the situation all over the world is really terrible.I am writing to you to suggest what China should do to help protect animals more.
I know that there are nearly 2,000nature reserves in China,which is good.I live in Beijing and there are about 30reserves outside the city.We visited one of them last month to see for ourselves.
I feel so sorry for the giant panda.It's one of the most popular animals in the world and a real symbol of China.We learned that pandas mainly live on bamboo,and that a panda can eat half its body weight of bamboo in 24hours!That's a lot of bamboo.I think we should try to do more to stop cutting down forests.Pandas are already a rare animal and it would be so sad if they became extinct (灭绝) forever.
The other animal we should try to protect more is the Chinese alligator (扬子鳄).These creatures live in some parts of eastern China.These beautiful animals live in freshwater rivers and lakes but the water in some places isn't clean enough for them to live in.It's really dirty in fact.The government should stop factories polluting the lakes and rivers.
If we protect these beautiful animals in China,more foreigners may wish to visit China to see them.They could be an important tourist attraction.It would be good if more people came to visit our beautiful country,especially to see the quieter areas in the country.Now most visitors just see the cities.
I hope you will encourage more people to think about such an important subject.
Sincerely yours,
Huang Jing

72.What's Huang Jing's project at school about?It's about Animals in Danger./Protecting animals in danger.
73.What animals did Huang Jing talk about in his letter?The giant panda and the Chinese alligator.
74.A panda can't eat half its body weight of bamboo in 24hours,can it?Yes,it can
75.Why is the water in some places too dirty for alligators to live in?Because factories pollute/are polluting the lakes and rivers.
76.According to Huang Jing,how could animals become an important tourist attraction?We should protectthesebeautifulanimalsinChina
77.If you are a hero of the month like Huang Jing,what else will you possibly do to help protect the animals in danger?We'll build more nature reserves to protect animals./We'll try to make everyone realize the importance of protecting animals./….

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.It's my mother's birthday.My father will give ________ a new handbag as a birthday present.________ old one is too old!(  )
A.she;HersB.her;She'sC.she:HerD.her;Her

查看答案和解析>>

同步练习册答案