精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Dear Tom,
Thanks for your letter.Do you want to know about my evening?Well,I usually get home from work at 6:00p.m.I cook dinner for my family-my parents,my sister and my brother.After dinner,I usually watch TV,play computer games or play chess.I like playing chess because my father works in a chess club.I take a shower at about nine o'clock and then go to bed at about nine thirty.Sometimes I read some books because I can learn something about my work.How about your evening?Write to me soon,please.
Best wishes!
Victor
46.When does Victor get home from work?B
A.At 6:00a.m.
B.At 6:00p.m.
C.At 9:00a.m.
D.At 9:00p.m.
47.There areA people in Victor's family.
A.five            
B.three               
C.four.
D.six
48.What doesn't Victor do in the evening?C
A.Watch TV.
B.Play computer games.
C.Play the guitar.
D.Play chess.
49.Where does Victor's father work?A
A.In a chess club.
B.In a swimming club.
C.At a school.
D.In a supermarket.
50.The letter is mainly(主要地) aboutB.
A.Victor's work       
B.Victor's evening     
C.Victor's family    
D.Victor's day.

分析 本文是Victor给Tom的一封信,在信中他叙述了自己在晚上所做的事情.他做饭,看电视、玩游戏和下象棋等.

解答 答案:46.B  细节理解题.根据第一行句子I usually get home from work at 6:00p.m.我通常在下午六点下班回家.可知是下午六点.故选B.
47.A 细节理解题.根据第一行句子I cook dinner for my family-my parents,my sister and my brother.我为我的家人做晚餐,我的父母,我的妹妹和我的兄弟.可知这家有5口人,故选A.
48.C   细节理解题.根据第二行句子After dinner,I usually watch TV,play computer games or play chess.晚饭后,我通常看电视,玩电脑游戏或下棋.可知没说弹吉他.故选C.
49.A 细节理解题.根据第二行句子I like playing chess because my father works in a chess club.我喜欢下棋,因为我的父亲在一个国际象棋俱乐部工作.可知作者的父亲在一个国际象棋俱乐部工作.故选A.
50.B 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其Do you want to know about my evening?你想知道关于我的夜晚吗?可知这段主要叙述的是Victor 在晚上的生活情况,故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-______does it take you to get home from school?
-About half an hour.(  )
A.How longB.How farC.How manyD.How much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

14.Many kids want to help keep the environment clean but don't know where to start.(36)C,even the simplest everyday activities can make a real difference to the environment.Here is how:
◆Don't litter.Litter can (37)A our water and that could do harm to us and to wildlife.
◆Recycle bottles,paper and plastic.This is a good (38)D to develop and can really make a difference.
◆(39)C turn off lights and electronic devices (设备) when they are not being used.
◆Use your (40)D or walk to nearby locations rather than riding in a car.Encourage your friends and family to (41)A the same.
◆Don't throw your old clothes or toys away.Give(42)B to a local charity (慈善组织) or a friend that may need them.
◆(43)D wasting plastic bags by bringing your own reusable cloth bags to stores.
◆If you see litter,(44)B.
◆By following these tips and using them in your everyday life,you will make the world a(45)B place.It's never too late to start,and what better time is there than right now?

36.A.At firstB.In the endC.In factD.As a result
37.A.polluteB.useC.cleanD.waste
38.A.interestB.planC.skillD.habit
39.A.StillB.EvenC.AlwaysD.Never
40.A.trainB.planeC.carD.bike
41.A.doB.lookC.sayD.wear
42.A.itB.themC.thisD.that
43.A.KeepB.TryC.EnjoyD.Avoid
44.A.look it upB.pick it upC.put it upD.fix it up
45.A.biggerB.greenerC.more peacefulD.more modern

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---______?
---I like comedies.(  )
A.What kind of movies do you like?
B.Do you like comedies?
C.Do you like watching movies?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.使我感到惊讶的是,Molly竟然能够说出这么棒的汉语.
Tomysurprise Molly can speak Chinese so well on earth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.
Sharing Wall
Dear readers,
Where do you usually read books?Please share your ideas.Thank you!
Reading Club
In a tree.Perhaps it seems a little strange.But for me,it's really a good place.You can listen to the singing of birds and the green leaves around make you peaceful.
Bill
At home."East or west,home is the best."Home is the warmest place in the world.You can lie on the sofa or just sit on the floor.Quietly,you can enjoy reading books,like talking with good friends.
Rose
In the reading club.After reading a good book,maybe you can't wait to share it with your friends.It's really amusing to talk about a good book.Everyone has his own ideas about the book.You can learn more by sharing.
Dick
In a coffee shop.The taste of coffee smells so nice!On sunny days,you can enjoy the sunshine through the window,on rainy days,you can listen to the sound of rain.Also,you can watch different people pass by.They may walk into your book and become part of it.
Emma
52.The readers share their ideas by writing a(n)C.
A.e-mail                      B.poem                       C.note                          D.report
53.Athinks home is the best place to read books.
A.Rose                        B.Emma                      C.Dick                          D.Bill
54.Dick enjoys reading in the reading club because he canC.
A.listen to the sound of rain                            B.sit on the floor or lie on the sofa
C.talk about books with a friend                       D.watch different people pass by
55.The ideas above are mainly aboutC.
A.how to choose books                                    B.when to borrow books.
C.where to read books                                     D.which books to buy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Dear Sunday Globe,
     I am writing to tell you about your article Smartphones Make Life Easier in last Sunday's newspaper.You did an excellent job explaining the good points of smartphones,but you didn't talk about their bad points at all.So,I hope you'll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪).
     The first point I'd like to address is loudness.When you talk on your smartphone in public,please don't shout.In fact,the microphones in smartphones are very sensitive (灵敏的).So,you can be heard even if you speak quietly.
     Another point is about personal space.I don't think it is polite to make calls in small spaces full of people.This makes others uncomfortable and forces them to listen to your personal business.What's worse,it stops many face-to-face conversations from ever beginning.
     Lastly,doing two things at the same time is dangerous.For example,making calls while driving is a bad habit.Pay attention to the road!Similarly,when staying with your friends,turn off your smartphone and enjoy their company.
                                                                                                                                       Yours truly,
                                                                                                                                        Amber Jala
79.Amber Jala wrote the letter toB.
A.find a good job
B.provide advice
C.make her life easier
D.buy a smartphone
80.What does the underlined word"address"in Paragraph 2 probably mean?C
A.致函         B.称呼     C.陈述       D.选址
81.According to Paragraph 3,what makes people around you uncomfortable?D
A.Discussing face-to-face.
B.Speaking quietly on your phone.
C.Minding your own business.
D.Calling in small spaces full of people.
82.What can we learn from the last paragraph?D
A.It is dangerous to drive on the road.
B.It is easy to start a company with others.
C.It is bad to turn off our phones while driving.
D.It is important to use our smartphones properly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Could I open the door
-______.It's very cold outside.(  )
A.Yes,you canB.No,thanksC.Yes,pleaseD.Sorry,you can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.You should find a right wayto solve(solve) the problems.

查看答案和解析>>

同步练习册答案